akfarium Zgłoś Napisano 24 Października 2015 (edytowane) do usunięcia... Edytowane 20 Września 2016 przez akfarium (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Nie trzeba niszczyć...wystrczy go komuś oddać,i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2015 pokaż fotkę tej plagi i wystaw na targowisku - chętni się znajdą ale coś mi mówi że to nie plaga quadri ... - bo wystarczy takiego złapać (odkleić od skałki) i spuścić w kiblu - nie ma szans żeby odrósł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 24 Października 2015 To nie quadri ....... choć pewnie wyglądają podobnie. Fotka wiele by wyjaśniła. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akfarium Zgłoś Napisano 24 Października 2015 (edytowane) do usunięcia... Edytowane 20 Września 2016 przez akfarium (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2015 podrażnij nogę jakim pędzelkiem (nisko - miejsce gdzie się przyssał) i po chwili zacznie puszczać (a przynajmniej powinien) potem do kotnika i napisz "oddam za czteropak" - w jeden - dwa dni się pozbędziesz wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akfarium Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Nie będę się gimnastykował .... czekam na propozycje zoologoa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Poczytaj na temat Quadri a poźniej pisz. Quadri z kawałka sie nie odrodzi i kropka. Owszem byli a pewnie i są "magicy" którzy pomagają tym ukwiałom się dzielić za pomocą żyletki,tudzież innego ostrego sprzętu ale to chyba ekstremum. Może masz jakąś odmianę końskiego??? one lubią być czasami bardzo ekspansywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Bo to pewnie Cribrinopsis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2015 (edytowane) jak nie zrobisz fotki to https://www.google.pl/search?q=quadricolor+ukwia%C5%82&biw=1280&bih=898&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB4QsARqFQoTCN_p--jn28gCFeQscgodYUEG3w#tbm=isch&q=quadricolor+entacmaea pokaż choć podobną - bo "plaga" w 700l .. tzn że masz ich ponad 10 ? czy więcej Edytowane 24 Października 2015 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akfarium Zgłoś Napisano 24 Października 2015 (edytowane) .......... Edytowane 20 Września 2016 przez akfarium (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Wiekszosc Cheatodonow to ryby ukwialozerne, z tym ze kiedy zalatwi te "plage", bedziesz go musial odlowic, gdyz zabierze sie za inne korale. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalah Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Trzeba przyznać, że nie jeden chciałby mieć takie zmartwienie. Ale w odrastanie po "zniszczeniu" to nie wierzę, chyba chcesz nas wkręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akfarium Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Przyjdz i sprawdz :-) A ta ryba nie będzie się kąsać z innymi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Co-2 Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Mocną cyrkulacje na niego i na targowisko ;-) czemu ma sie marnować :-D Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj 12litrów- było,28 grudzień 2011- 9 lipca 2012 216+36sump- było, 9 lipca 2012 160litrów- było, 22 lipca 2013-wiosna 2014 23litry- 05.01.2015-01.08.2015 60litrów 01.08.2015-15.06.2016 240litrów + 112sump- 15.06.2016-01.04.2018 360+240 sump- 01.04.2018 98+64 sump-13.12.2018 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Key Zgłoś Napisano 24 Października 2015 (edytowane) Akfarium, gdybyś się zdecydował to biorę! Mam wygospodarowane honorowe miejsce na ukwiała. Wezmę z pocałowaniem dłoni, czteropakiem, flaszką, czekoladą, czy czym tam sobie zażyczysz :-) Edytowane 24 Października 2015 przez Key (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marsh Zgłoś Napisano 25 Października 2015 Ja też bardzo chętnie wezmę. Tylko napisz kiedy wywalasz i gdzie? Cytuj "]http:// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 25 Października 2015 mialem jednego w pol roku mam 4 i nawet nie mysle ze to plaga blazenki sa po prostu jak w niebo wziete Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marsh Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2015 Plaga jeszcze do oddania? Cytuj "]http:// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1975maniek Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2015 Ja też jestem chętny na odciążenie cię z tej plagi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Manticorepl Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 hmmmm dziwne Cytuj Pozdrawiam Manti Uwaga: To co pisze na forum, jest moim prywatnym zdaniem, wynikającym z własnego doświadczenia. Czasem się mylę lub po prostu się z wami nie zgadzam. Przepraszam jak kogoś uraziłem. "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, ze właśnie moja racja jest racja najmojsza" www.invoi.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 To jest sadyzm. pokaż fotkę tej plagi i wystaw na targowisku - chętni się znajdą ale coś mi mówi że to nie plaga quadri ... - bo wystarczy takiego złapać (odkleić od skałki) i spuścić w kiblu - nie ma szans żeby odrósł Śmiało wystaw na sprzedaż luz zamianę. Chętnych będzie kolejka. Tylko daj fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heops Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 A gdzie ta plaga? Bo na zaprezentowanych fotkach tylko 2 ukwiały. Jak to plaga to też taką mam, ale się jej nie pozbywam. ;-) To chyba jakaś ściema!!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Dajesz cyrkulator skierowany na "plagę" i po paru minutach plaga zaczyna sie przesuwać wtedy coś plastikowego i podważasz po kawałku ta "plagę" 2-5min i jedna sztuka mniej, a jak sie nie chcesz gimnastykować daj ogłoszenie w dziale oddam na pewno ktoś za darmo zlikwiduje Ci kłopot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mslawek Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 no tak chyba nie zawsze jest, ja jak chciałem żeby ukwiał się odczepił, skierowałem na niego cyrkulator - i... nawet doba wiania na niego go nie zmusiła do spaceru (mało skały nie strąciłem, a inne korale pochowane). Nie próbowałem z tym pędzelkiem jak pisze @Silvia, jeśli działa to by było super. Cytuj Akwarium 300L (120x50x50) front i boki z OW + sump 100L Odpieniacz Deltec MCE600 (na czas dojrzewania) WhiteSkim200, cyrkulacja 2xtunze 60856045, Lampa LED 240W DIY od Tomasza, dolewka AM SP3000, obieg: NJ4500 Jebao DC6000 Start 13.12.2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach