max1974 Zgłoś Napisano 13 Maja 2020 Inferno Red people eater te z lewej jutro postaram sie zrobic lepsza fotke Cytuj Zbiornik 95x50x50 os 7x17W + actinica Led APF600 ,2x Koralia 3, sump 80L einheim 1250 start 10.2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 15 Maja 2020 A oto moja kolonia fire&ice Zoa praktycznie bezproblemowe, ładne no i szybko rosnące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hani09 Zgłoś Napisano 19 Maja 2020 (edytowane) Edytowane 19 Maja 2020 przez hani09 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolem88 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Dawno nic nie wrzuciłem 1- dayglo volcano 2- space chaos 3-lemon bowtie blaster 4-nightmare 5- spitfire piona ✋ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 To i wstawię swój nowy nabytek niestety nie mam pojęcia jak sie one nazywają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Fruity loops Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 2 godziny temu, =Fresz= napisał: Fruity loops Miałem wcześniej fruity loops niestety zjadły mi je ślimaki ale one w niebieskim świetle tak nie świeciły jak te . Ne na pierwszym planie w niebieskim świetle świecą jak by miały żarówkę led . Czy są jakieś odmiany które świecą a które nie . Te na drugim planie nie świecą wcale . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Wystarczy inne światło i po jakimś czasie "bledną" do tego mineralizacja i karmienie fito. Te na drugim planie za fruity loops to odmiana Eagle Eye i coś im nie pasi bo są zamknięte podrażnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Mam z 8 odmian ale najbardziej lubię radioactive dragon Eye, które zaczęły się otwierać dopiero jak usunąłem z nich rhodactisa I te Pandorki : Czekam na gold nugget i para mars madness Edytowane 26 Maja 2020 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Ja miałem takie piękne zoa i niestety wszystkie straciłem przez ślimaki . Były moje początki z akwarystyka morską i zanim zacząłem dipować było już za późno teraz mam chrysusa i nie ma problemu . A czym karmicie zoa . Ja podaje tylko AF phyto mix i jod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Ja mam u siebie jak na razie dwie odmiany,są już u mnie parę miesięcy. Sunny Delight były kupione 4 główki,natomiast Lord Of The Rings były 2 główki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 49 minut temu, Hoom napisał: Ja miałem takie piękne zoa i niestety wszystkie straciłem przez ślimaki . Były moje początki z akwarystyka morską i zanim zacząłem dipować było już za późno teraz mam chrysusa i nie ma problemu . A czym karmicie zoa . Ja podaje tylko AF phyto mix i jod Osiadłe tak Ci załatwiły? Karmię przy okazji reef roids. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Nie osiadłe . To było dwa lata temu już nie pamietam dokładnie jakie to były . Kupiłem skale z frachtu porośniętą zoa by wzbogacić życie i dastalem w gratisie derbesie i te ślimaki . Zoa padły w dwa tygodnie . Dlatego nigdy więcej skały z frachtu . wolę sztuczną nie ma niespodzianek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Pewnie jakaś odmiana nagoskrzelnych jedzących zoa. No mnie do tej pory kusi żywa skała z whitecorals.de ale boję się takich niespodzianek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 7 minut temu, FajnyRadziu napisał: Pewnie jakaś odmiana nagoskrzelnych jedzących zoa. No mnie do tej pory kusi żywa skała z whitecorals.de ale boję się takich niespodzianek. Z tego co pamietam to były berghia lub bardzo podobne miałem ich setki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 2 minuty temu, Hoom napisał: Z tego co pamietam to były berghia lub bardzo podobne miałem ich setki No berghia to specjaliści pokarmowi od aiptasia, zoa by nie ruszyły hehe. Pewnie jakaś odmiana nagoskrzelnych lubujących się w zoa jak pisałem. Szkoda... Strasznie mnie korci taka skała z frachtu ale szkoda mi będzie przekładać życie i ryby z obecnego zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) 21 minut temu, FajnyRadziu napisał: No berghia to specjaliści pokarmowi od aiptasia, zoa by nie ruszyły hehe. Pewnie jakaś odmiana nagoskrzelnych lubujących się w zoa jak pisałem. Szkoda... Strasznie mnie korci taka skała z frachtu ale szkoda mi będzie przekładać życie i ryby z obecnego zbiornika. To te . Ten film nakręciłem Po wymoczeniu w dipie zoa Edytowane 26 Maja 2020 przez Hoom (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Hoom napisał: To te . Po wymoczeniu w dipie zoa Yup. Zoa eating nudibranch Krewetki pewnie ładnie by je wymiotły. Edytowane 26 Maja 2020 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek21 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 W dniu 26.05.2020 o 14:57, FajnyRadziu napisał: Mam z 8 odmian ale najbardziej lubię radioactive dragon Eye, które zaczęły się otwierać dopiero jak usunąłem z nich rhodactisa I te Pandorki : Czekam na gold nugget i para mars madness Powiedz proszę jakim sposobem pozbyles sie rhidactisa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Nowy nabytek ten na pierwszym planie . Ma bardzo dużą średnice 3 razy większy niż inne zoa co mam ale nie kumam jak sie nazywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 8 godzin temu, marek21 napisał: Powiedz proszę jakim sposobem pozbyles sie rhidactisa? Wyjąłem szczepkę i usunąłem skalpelem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni20133 Zgłoś Napisano 27 Września 2020 Pandora zoa albo Fairy dust zoa ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albanos72 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2021 Odkopałem :-) dawno nikt tu nic nie wklejał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 20 Listopada 2021 Bardzo ładne fotki. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albanos72 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2021 13 minut temu, katani napisał: Bardzo ładne fotki. Dzięki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach