Raf Zgłoś Napisano 1 Lutego 2013 Witamy ja uwielbiam jazdę na snowbordzie najlepiej na świeżym śniegu-śnieg po kolana... Pozdrawiam i życzę samych sukcesów Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luui321 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Witam, chciałbym się przywitać, mam na imię Łukasz. Moją przygodę z akwarium morskim zaczynam od zbiornika ok. 300 L. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gsunr Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 Witam, czytam forum, bo wzięło mnie na morskie. Na razie od 3 lat słodkie z pełnym powodzeniem, bez plag egipskich, więc może z morskim też nie będzie tragedii Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 Witamy w klubie. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrgpz Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 Witam wszystkich. Powoli mi sie nudzi wieloletnia zabawa z slodkim 720l. baniakiem wiec postanowilem zalozyc solniczke w 240l.akwa. Zalane od poczatku roku a dzis wyglada tak https://picasaweb.google.com/114047117509109845798/Solniczka . Jak wszystko bedzie ok to przezuce wszystki do wiekszego. Pozdr. Piotr ze Szczecina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 Witam Mam na imię Grzegorz mieszkam na obrzeżach Krakowa czytam to forum już od dłuższego czasu i właśnie wystartowałem na początek z nano solniczką jeżeli złapię bakcyla a mam nadzieję że tak to w planach jest 300l. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuba41 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 Witam,Jakub ze Zgierza baniaczek 64l dojrzewa od 7 tygodni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Swatek Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 Witam Mam na imię Marcin, mieszkam w małej miejscowości Boronów w województwie śląskim. Od 7 roku życia jestem zapalonym akwarystą słodkowodnym ale po wyjeździe na studia akwarium uległo likwidacji. Po 15 latach przerwy przymierzam się do uruchomienia akwarium morskiego 896 litrów (140x80x80) - planowany start III/IV 2013 pozdrawiam wszystkich Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 Witamy na pokładzie Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek_z_81 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2013 Witam. Nazywam się Marek, jestem z Kędzierzyna-Koźla. Do tej pory dorobiłem się akwarium z biotopem Malawi i krewetkarium z krewetkami Crystal Red i Red Cherry. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko coś słonego (nie mylić z paluszkami) W planach jest posolenie niewielkiej kostki 30L. Zanim jednak zacznę realizować moje plany muszę się czegoś nauczyć a raczej wszystkiego od samegto początku bo jeżeli chodzi o nano rafy to jestem totalnie zielony. Jak już będzie tak daleko to napewno "zaleje" was morzem pytań. Póki co witam Was serdecznie i kolegów z KM bo widzę, że jest nas więcej. A ja tym czasem zabieram się za lekturę. Cytuj JEST MALAWI, SĄ KREWETKI JESZCZE TYLKO COŚ SŁONEGO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worm Zgłoś Napisano 12 Lutego 2013 Witam wszystkich, dopiero teraz nadrabiam zaległości w tym dziale, ponieważ na tyle mocno zaabsorbowała mnie akwarystyka morska, że z miejsca zabrałem się do lektury Waszych postów przy tym zapominając o etykiecie:-) Akwarium słodkowodne mam od dawna, chwilami było ich nawet kilka, głównie interesowałem się krewetkami, a ryby były jedynie do nich dodatkiem. Solniczkę już mam, zaczynam od nano, mam nadzieję, że z czasem zamienię moje ostatnie słodkowodne na większe i posolone. Pozdrowienia z W-wy, Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MB075 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Witam.Mam na imię Magda,jestem z Szemuda(Pomorskie).Marzy mi się mały ocean w domu,wasze forum jest dla mnie inspiracją i dobrą lekturą.Więc jak pozwolicie to będę czytała,czytała,planowała i a nóż się odważe. Pozdrawiam:) Cytuj Pozdrawiam Magda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombel1191 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Witam:) Mam na imię Marcin i jestem z Wałbrzycha.Jak do tej pory miałem zbiornik 250l Malawi ale nadszedł czas na zmiany i już od ok 3 miesiecy funkcjionuje u mnie 220l+50l słonej wody.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Witamy nowych zapaleńców Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek39 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Cześć, Nazywam się Zbyszek. Mieszkam w pobliżu Białegostoku. Akwarystyką słodkowodną interesuję się od szkoły podstawowej. Od 2 miesięcy mam odpalonego Reefmaxa ok. 100l. W przyszłości gdy nabiorę doświadczenia planuję założenie większego akwarium morskiego. Bardzo się cieszę, że istnieje to forum, a uczestnicy są bardzo życzliwi i chętnie się dzielą bezcenną wiedzą i doświadczeniem. Pozdrawiam wszystkich. Zbyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tycjan Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Siemano. Przyszła pora aby się przywitać z gronem pasjonatów życia podwodnego. Pozwolę sobie zdobywać wiedzę bazując na Waszych doświadczeniach i kto wie może też za jakiś czas będę podziwiać rafę obok moje istniejącego słodkowodnego W szczególności podrawiam Lubelszczyznę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz85 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Man na imię Mariusz mieszkam 80km. od Warszawy w małej miejscowości Latowicz Akwarystyką słodko wodną zajmuję się od 8 lat przyszła pora na zmiany miałem 2 baniaczki słodkie i teraz rezygnuje z nich i stawiam jeden morski 420l Miło mi będzie korzystać z waszych wskazówek Pozdrawiam Mariusz Edytowane 23 Lutego 2013 przez Mariusz85 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek_D Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Witam wszystkich serdecznie, mam na imię Piotrek mieszkam w okolicach Pułtuska, od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad zakupem akwarium morskiego no i wreszcie zdecydowałem się, wczoraj zakupiłem zestaw reefmaxa 105l no i tak powoli rozpoczynam swoją przygodę z akwarystyką morską, mam nadzieję ze dzięki wam i waszemu doświadczeniu z którego mogę korzystać na forum uda mi się to przedsięwzięcie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER81 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) WITAM ! NAZYWAM SIE PIOTR JESTEM Z CHRZANOWA. Z SOLNICZKA WYSTARTOWALEM MIESIAC TEMU MAM ZESTAW REEFMAXA . Edytowane 24 Lutego 2013 przez PITER81 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Siema Piter - zmniejsz literki i to szybciutko a potem w odpowiednim miejscu dawaj fotki tego twojego RM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walpie Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 Witam, Mam na imię Waldek mieszkam w Kędzierzynie-Koźlu (woj.opolskie). Jestem na etapie pogłębiania wiedzy na temat morszczyzny. Muszę dodać że forum jest zaje... fajne i przekazuje więcej wiedzy niż nie jedna książka z tym tematem związana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VoDkA Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 Witam! Jestem Jacek,mieszkam w okolicach Tarnowskich Gór,właśnie zakładam sobie baniaczek 440l+sump. Akwaria miałem od zawsze jednak znudziły mnie słodkie chce spróbować czegoć innego. Zajmuje się prowadzeniem niewielkiej firmy handlowej oraz hodowlą boa dusicieli. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raf Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 Siema fajnie wrzuć jakieś fotki węży każdy nacieszy oko:) życzę powodzenia Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VoDkA Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 Tak zrobię tylko ogarnę wklejanie zdjęć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaraf Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Dzień Dobry wszystkim. Jak dotąd zastanawiam się nad baniaczkiem i przeglądam forum. Jak będę wiedział o co pytać, to będę wdzięczny za pomoc:) Pozdrawiam z Krakowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach