Gothmog Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Ale one z tego co pamiętam pozamykały się jeszcze zanim kupiłem Kleiniego, po za tymi pozostałe są cały czas ładnie otwarte. Edit: Bardziej obstawiałbym, że to brzydal częstował się nimi. Edytowane 9 Listopada 2016 przez Gothmog (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 A sorry, to chyba brzydal był . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Jak usuniesz ze skały to i tak prędzej czy później przyniesiesz z koralem . Brzydal , bergia i będą zjadac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Grzegorz mozesz wkleic zdjecie tego kleini? Gdzie go kupiles? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 Kupiłem w Jadwidze. Wyjadl juz wszystkie aiptazje ale zostanie tak na wszelki wypadek, jakby coś odroslo;) Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 (edytowane) Tez o takim mysle bo ani krewetki ani brzydal ich nie jedzą. Zauwazyles czy podgryza korale? Edytowane 10 Listopada 2016 przez Piotr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 Nie dam.sobie ręki uciąć ale chyba nie. Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Ja też mam dylemat bo boje się że brzydal zacznie żreć zoa albo euphyllie... Krewetki niby skubią ale większego efektu nie ma mogą tak skubać i pół roku.. chemia odpada i już.. jakiś złoty środek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Witam. Tak się zastanawiam , ponieważ też mam dwie róże ( na razie małe ) pomiędzy zaosami żeby je wypalić lutownicą kolbową z cienkim grotem. Co sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Jak tylko ruszysz skałę to one się schowają więc nie wiem czy dasz radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sumka33 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 (edytowane) Jak tylko ruszysz skałę to one się schowają więc nie wiem czy dasz radę Ja ostatnio jedną skałkę wręcz odwróciłem, bo widziałem gdzieś pod spodem jak czaiła się dorodna róża. Mam kleinego i jak się jej uczepił to chwilami myślałem że pysk o skałę obije. Tak z impetem walił w skałę że się o biedaka martwić zacząłem. U mnie muszę potwierdzić kleini skubie mi również inne korale ale jakoś bez efektu - już z pół roku siedzi w baniaku a wszystko dalej rośnie - wręcz chciałem żeby mi opanował protopalythoa bo już się mocno rozpleniły ale tyle co im rzęski poobgryzał. Wszystko dalej rośnie. Pozdrawiam Edytowane 19 Listopada 2016 przez sumka33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Szkielko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 Kupiłem dziś chetodona kleini i zamiast aiptazji wcina tylko acropory. I nie wiem co teraz robić jak go zachęcić żeby jadł różyczki. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 Kupiłem dziś chetodona kleini i zamiast aiptazji wcina tylko acropory. I nie wiem co teraz robić jak go zachęcić żeby jadł różyczki. Ma ktoś jakiś pomysł? Osobny pojemnik wrzuc mu kilka i niech sobie je niczym innym nie dokramiaj. Ale jak juz zasmakowal w acrach to i tak bedzie je skubal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 To chyba będę się musiał go pozbyć. Mogłem go od razu wsadzić do pułapki . Szkoda ze dałem sie na niego namówić. Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 Niestety cos za cos , jak masz mozliwosc to wyciagnij acry i daj mu dzialac. Z chetodonami tak juz jest jedne skubia spsy inne lpsy inne zoa a jeszcze inne wszystko na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Na razie siedzi w sumpie . Jest tam kilka różyczek. Potem wsadzę go do komina. A na koniec do akwarium. Chyba ze nie zasmakuje mu aiptazja. Potem na targowisko. Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Tez mialem plage aiptasi ale u mnie zalatwil ja chelmon. Po pierwsze skuteczny a po drugie piekna ryba. Ale wiadomo ze w naszym hobby nie ma nic latwo wiec nie zawsze chelmon rozyczki bedxie chcial jesc. Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Jeśli auriga nie zacznie jeść aiptazji to może skusze sie na chelomona . Albo brzydala. Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 U mnie brzydal nie chce jesc wiec kupilem preparat colombo. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Dla mnie chemia ostateczność. Narazie próbuje naturalnych środków. Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsam Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Z apitasiami walczę od ok 3-4 lat - brałem je na spokój ponieważ za bardzo się nie rozprzestrzeniały. Miałem zawsze jakiś płyn /do podkarmienia apitasi strzykawką i tak sobie radziłem. Później było gorzej . Kupiłem Chełmona - nie jadł, 2 x brzydale - nie jadły . Reguła to 1 x tydz - 1 x 2 tyg trucie różyczek. Przed 3 ma miesiącami miałem już dość - kupiłem w rybce 5 krewetek wundermaii. Polecam. Pomimo tego, że ani razu nie widziałem jak je jadły, nawet noca - ilość różyczek wyraźnie się zmniejszała, systematycznie - te większe na obwodzie dotrułem sam. I tak po tych 2-3 miesiącach trudno mi dostrzec choćby jedną różyczkę. Krewetki b płochliwe zazwyczaj siedzą za skałami , czasami przy karmieniu 1 wyjdzie b ostrożnie. Bardzo polecam - nie widzę żadnej innej przyczyny zniknięcia apitasi . Aż dziwne że po tylu latch ich juz nie szukam. Jakby tęsknota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Mam jedna krewetkę ale w 500l to za mało. Jeśli ryby nie dadzą rady to dokupię krewetki. Ja swoją wundermani widzę czasami bardzo późno w nocy. Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 te krewetki potrzebują "stada" jedna czy dwie nic nie zrobią Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Nie prawda, kupilem dwie i po 2 tygodniach nie mam sladu po rozyczkach. Akwarium 600l Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 To może chcesz te bestie odsprzedać? Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach