Bondzik04 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Jak długo działają u was pompy Jebao/Jecod u mnie padły dwie w czasie krótszym niż rok jedna dc3000 jako obiegówka i dct 6000 w odpieniaczu czy te pompy przewidziane są na rok działania i do kosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 dc3000 jako obieg dwa lata na razie pracuje Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 u mnie też dc300 śmiga od początku akwa, czyli prawie 2 lata i jest ok...odpukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Jebao 1000 kupiona jakiś miesiąc temu startuje jak traktor ursus, załączam kilkakrotnie aż złapie i dopiero chodzi bezgłośnie. RW4 kupiona jakiś miesiąc temu nie reaguje na dwie pierwsze komtrolki, dmucha dopiero od trzeciej reszta ok. Podobno trzeba wyczyścić i będzie dobrze, zobaczymy po czyszczeniu jak będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufcik Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Dc-3000 śmiga 1,5 roku, mam nadzieję że jeszcze posmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 U mnie mija rok właśnie. Obieg DCT12.000, dwie RW20 i dwie RW8 - wszystko jak nowe Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Wszystko śmiga dłuższy czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek28 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Rw 8 , dct 15000 już 1.5 roku i wszystko ok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Wadą tych pomp jest zamontowanie przewodu doprowadzającego napięcie . W każdej nowej pompie JEBAO zalecam przesmarować - uszczelnić przewód prądowy w miejscu wejścia do pompy - Najlepiej silikonem akwarystycznym . Niezbyt udane uszczelnienie i przedostaje się woda a pompa umiera . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Wadą tych pomp jest zamontowanie przewodu doprowadzającego napięcie . W każdej nowej pompie JEBAO zalecam przesmarować - uszczelnić przewód prądowy w miejscu wejścia do pompy - Najlepiej silikonem akwarystycznym . Niezbyt udane uszczelnienie i przedostaje się woda a pompa umiera . Zgadzam się z kolegą u znajomego 3 miesiące i woda dostała się do bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksrekin Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Dobrze wiedzieć. Zamówiłem jedną rw4 więc będzie smarowanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Sam mam RW4 i pierwsze co zrobiłem to silikon . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 dc3000 i rw4 działają ponad 1,5 jak na razie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 14 Listopada 2016 Pompy wyczyszczone chodzą idealnie, glut w gniazdach wirnika lysy dzięki za info z silikonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bondzik04 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Nowa pompa już w drodze pierwsze co zrobię to uszczelnienie przewodu może pochodzi tym razem trochę dłużej, u mnie po czyszczeniu pompy kilka dni później chodziła coraz słabiej aż stanęła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach