blister2 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Witam, udalo mi sie nabyc w sobote Redsea max 130, sprzedawca dorzucil mi pare sprzetow, wsrod nich jest Vortech MP10. Teraz pytanie czy zachowac go i wstawic do tego zbiornika czy zamienic np na Jebao CP-25 lub Maxspect gyre xf-130/230. Co bedzie lepsze? Moderatorow z gory przepraszam za brak polskiej ortografii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Vortech MP10 to całkiem solidny kawałek sprzętu ze sporymi możliwościami. Piszesz, że sprzedawca "dorzucił" go i zastanawiam się, czy wiesz ile taka pompa kosztuje Według mnie jedyna (i chyba największą) wadą tych pomp jest brak możliwości ukierunkowania strumienia wody co czasami może, choć nie musi, utrudniać kontrolę cyrkulacji. W Twoim przypadku, w tak małym zbiorniku Jebao CP25 czy Gyre będą według mnie zgaracały akwarium bo to stosunkowo duże pompy. Masz dwie opcje - albo zatrzymasz vortecha, albo go sprzedasz i kupisz jakąś tańszą alternatywę np Jebao RW8. Dwie takie pompy na pewno ogarną Redsea max 130 i dadzą duże możliwości kontroli cyrkulacji. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blister2 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Edytka - Tomku, aby móc cokolwiek sprzedawać na forum musisz mieć conajmniej 50 postów. Odsyłam do Regulaminu Targowiska Tester 10 godzin temu, Tester napisał: Vortech MP10 to całkiem solidny kawałek sprzętu ze sporymi możliwościami. Piszesz, że sprzedawca "dorzucił" go i zastanawiam się, czy wiesz ile taka pompa kosztuje Według mnie jedyna (i chyba największą) wadą tych pomp jest brak możliwości ukierunkowania strumienia wody co czasami może, choć nie musi, utrudniać kontrolę cyrkulacji. W Twoim przypadku, w tak małym zbiorniku Jebao CP25 czy Gyre będą według mnie zgaracały akwarium bo to stosunkowo duże pompy. Masz dwie opcje - albo zatrzymasz vortecha, albo go sprzedasz i kupisz jakąś tańszą alternatywę np Jebao RW8. Dwie takie pompy na pewno ogarną Redsea max 130 i dadzą duże możliwości kontroli cyrkulacji. Co do Jebao mam mieszane uczucia, ostatnim razem padla mi taka pompa po niecalych 5 miesiacach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Nie musi być Jebao. Ja tylko dałem przykład. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) Pompy Jebao RW-8 są duże i są zdecydowanie widocznym elementem w akwariach do 200l. rozważ mniejsze serie Tunze a mocą nawet silniejsze i ..ciche. Edytowane 21 Lutego 2017 przez Arturro (wyświetl historię edycji) Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Ze sterowalnych markowych pomp są jeszcze AquaMedic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 No to chyba nie widziałeś tych Jebao [emoji14]. RW-8 owszem - spora,ale RW-4 jest nieduża ,zdecydowanie mniejsza od Tunze 6015.baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 23 godziny temu, baszurek napisał: No to chyba nie widziałeś tych Jebao [emoji14]. RW-8 owszem - spora,ale RW-4 jest nieduża ,zdecydowanie mniejsza od Tunze 6015. baszurek nadaje mobilnie... Zgoda, jakiś chochlik, zaraz skoryguję. Rw-4 fakt mała zgrabna ale też słabiutka, wg mnie jako pompa uzupełniająca. Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach