kb9 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Sprawdziłem 3 różne programatory, jeden to dość popularny model: Wszystkie w trybie off - pokazują napięcie 18-20V (w trybie ON - prawidłowo działają - około 225V) czy to normalne czy może ja mam problem w instalacji elektrycznej. Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Miernik picuje . Dotknij do nieuziemionej pralki czy lodówki będzie jeszcze więcej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 wyrzuciłem już chyba z 20 szt. wszystko ten sam szajs tylko inny kolor marka itp. nie opowiem na twoje pytanie ale żeby nie zakładać nowego tematu może ktoś poleci programator" inny nisz wszystkie "? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axela1 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 u mnie takie jak z fotki wyżej pracowały ponad 4 lata bez awaryjnie mankament-potrzebują minimalnego obciążenia niestety nie pamiętam dokładnie ale chyba coś koło 60 w inaczej je po krutkim czasie trafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Nie pisałem że mam uszkodzone programatory - kolega sprawdził nowy po rozpakowaniu i miał 16 V na wyłączonym. 19 minut temu, SU1 napisał: Miernik picuje . Dotknij do nieuziemionej pralki czy lodówki będzie jeszcze więcej . Po prostu po podłączeniu np. lampy led 20W nad sumpem mam pełne swiatło na ustwieniu ON a na OFF świeci tak na około 10%.| Pomijając (chwilowo) sprawę straty energii to drażni mnie niepotrzebne dodatkowe "ogrzewanie". Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 musi być elektroniczny ? ja mam taki ponad 3 lata i zero awarii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 9 minut temu, silvia napisał: musi być elektroniczny ? ja mam taki ponad 3 lata i zero awarii Mógłbyś sprawdzić na nim jakie jest napięcie gdy jest w stanie wył. ? Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Rowniez wyrzucilem te elektroniczne i zamontowalem takie jak ma Marek. Tamte mi sie zbyt szybko psuly (przewaznie w czasie urlopow). Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Ja właśnie kupiłem taki: Używaliście? Edytowane 21 Lutego 2017 przez dari_a (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shellik Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 również używam mechanicznych, w tych z pierwszej fotki denerwowało mnie przełączanie między ON-AUTO-OFF, niepotrzebne miganie lampami. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/77629-katowickie-240l-sump-128/ Akwa 120x40x50 + sump 80x40x40, Obieg NJ 3000, Odpieniacz DIY ala Deltec 1455 Aquabee 2000 igła, Światło Hailea 4x54W + nocne, Dolewka AquaTrend, Dozownik Jebao DP4 Nowy zbiornik: http://nano-reef.pl/forums/topic/87373-projekt-nowego-szkiełka-150x60x60-w-katowicach/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palnik Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Dnia 20.02.2017 o 22:24, kb9 napisał: Sprawdziłem 3 różne programatory, jeden to dość popularny model: Wszystkie w trybie off - pokazują napięcie 18-20V (w trybie ON - prawidłowo działają - około 225V) czy to normalne czy może ja mam problem w instalacji elektrycznej. Mam taki programator (ten ze zdjęcia). Zmierzyłem dzisiaj napięcie w trybie off = 0. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Palnik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Mam elektroniczne programatory, które działają bez zarzutu. Mam też jeden analogowy, który wymieniałem na nowy już kilka razy. Od czasu do czasu nie wyłącza podłączonego urządzenia, tak jakby coś się wieszało, sklejało styki. Po kilku, kilkunastu przełączeniach tym przełącznikiem z boku się rozłącza albo i nie co skutkuje pójściem do sklepu w celu wymiany. Do tego dzieła głośno jak traktor. Ja tych analogowych nie polecam, bo mam złe doświadczenie z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Objawy jakie wyliczasz mogą też wynikać z "nadmiaru siły użytej" kiedyś kręciłem tarczą na silę i ułamała się zębatka w środku - w tym miejscu się zawieszał więc trafił na złom u mnie na co dzień działają 4 czasówki (3 słodkie zbiorniki i jedn słony) z tego fakt jeden jest ciut głośniejszy niż pozostałe (bo wogóle go słychać) jeśli dobrze są ustawione (podniesione/wciśnięte ząbki) to zawsze urządzenie się włączy/wyłączy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 38 minut temu, silvia napisał: Objawy jakie wyliczasz mogą też wynikać z "nadmiaru siły użytej" kiedyś kręciłem tarczą na silę i ułamała się zębatka w środku - w tym miejscu się zawieszał więc trafił na złom u mnie na co dzień działają 4 czasówki (3 słodkie zbiorniki i jedn słony) z tego fakt jeden jest ciut głośniejszy niż pozostałe (bo wogóle go słychać) jeśli dobrze są ustawione (podniesione/wciśnięte ząbki) to zawsze urządzenie się włączy/wyłączy To raczej nie jest możliwe na kilku programatorach które wymieniłem w sklepie na nowe. Widocznie taki szajs sprzedają w elektrycznym w moim mieście. Jeszcze trochę się z tym pomęczę, a jak będzie trzeba to będę wymieniał na nowe. I tak w niedalekiej przyszłości będzie większe akwarium, w którym lampa będzie sterowalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 20 Maja 2017 W końcu udało mi się trafić na taki który nie ma napięcia na wyłączeniu. polecam: DT IP44 Brennenstuhl ma też jeden minus - jest większy od standardowych!!! Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 20 Maja 2017 Dnia 20.02.2017 o 23:33, kb9 napisał: Mógłbyś sprawdzić na nim jakie jest napięcie gdy jest w stanie wył. ? Używam 4 rok w słonym i słodkowodnym. Bezawaryjny. Mam jeszcze z castoramy po 10zl takie ustawiane co 30minut również bezawaryjne. Dnia 20.02.2017 o 23:22, silvia napisał: musi być elektroniczny ? ja mam taki ponad 3 lata i zero awarii Używam 4 rok w słonym i słodkowodnym. Bezawaryjny. Mam jeszcze z castoramy po 10zl takie ustawiane co 30minut również bezawaryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dexter2k13 Zgłoś Napisano 30 Maja 2017 u mnie od dwóch lat pracują trzy takie i nie miałem z nimi żadnych kłopotów Dnia 20.02.2017 o 22:24, kb9 napisał: Sprawdziłem 3 różne programatory, jeden to dość popularny model: Wszystkie w trybie off - pokazują napięcie 18-20V (w trybie ON - prawidłowo działają - około 225V) czy to normalne czy może ja mam problem w instalacji elektrycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2017 Dnia 30.05.2017 o 15:04, Dexter2k13 napisał: u mnie od dwóch lat pracują trzy takie i nie miałem z nimi żadnych kłopotów a jakie masz napięcie w pozycji OFF? Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dexter2k13 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Nie wiem, nigdy nie sprawdzałem. włącza sie i wyłącza w podanych godzinach i tyle mi wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach