rumik21 Report post Posted June 17, 2017 No i pompa zacznie swoja robotę Alejak to w życiu łatwo nie może być dziśpadło oświetlenie pokrywa się wyłączyła i lipa Po rozebraniu i stwierdzeniu awari zasilacza z pomocą przyszedł o taki maluch I dzięki jego wnętrznościa pokrywa wraca do życia Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted July 17, 2017 Pompa dozująca daje radę podciągnęła parametry dzięki produktom aquaforest... Kh- 8,9 Ca-410 Mg-1340 NO3- nic nie barwi na Salifert to przyjmuje ok 0 PO4- nic nie barwi na Salifert to przyjmuje ok 0 Doszła automatyczna dolewka.. Koniec dolewania ręcznego chwila pracy i zamontowana no i pompa tunze ładnie daje wodę na wysokość ok 1.6m. Przy okazji doszły dwa cyrkulatory Tunze 6015 Doszedł niewielki jeżowiec fajny zwierzak spaceruje ale przesuwa nieprzyklejone szczepki No i kilka fotek Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
macdabro Report post Posted September 12, 2017 Podoba mi się Twój RM. Widać można na standardowym odpieniaczu mieć ładny zbiornik Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blizzard2009 Report post Posted September 12, 2017 świetne akwarium, za niedługo miejsca zabraknie czy kiełkuje już jakiś pomysł na większy litraż? Quote POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted September 12, 2017 (edited) 20 minut temu, macdabro napisał: Podoba mi się Twój RM. Widać można na standardowym odpieniaczu mieć ładny zbiornik Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Da się bez problemu ale ostatnio po fito zaczął przelewać...obecnie zbiornik leci na pełnym ballinga z AF + witaminy aminokwasy z AF.. 15 minut temu, Blizzard2009 napisał: świetne akwarium, za niedługo miejsca zabraknie czy kiełkuje już jakiś pomysł na większy litraż? No właśnie tego to już dawno mi brakuje zwłaszcza większej plaży a kilka szczepek jeszcze dotarło...pomysł jest już nawet zbiornik w domu tylko sporo przeróbek go czeka bo odkupiony https://imgur.com/S0wL7l9 Edited September 12, 2017 by rumik21 (see edit history) Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted October 17, 2017 Zbiornik trzyma się dobrze Z nowinek padła pompa od odpieniacza...na dzień dzisiejszy akwarium od miesiąca buja bez odpieniacza..pracuje tylko jakaś głowica 650l/h jako obieg.. Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted October 17, 2017 Coś Ci tam drażni zoanthusy bo widać że większość zamknięta.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted October 17, 2017 Zdjęcie było chyba świeżo po grzebaniu i cyrkulację trochę przestawiałem. Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
lukas_gr Report post Posted October 19, 2017 wszystko piknie rośnie, algi wapienne, nic tylko pogratulować Quote Share this post Link to post Share on other sites
macdabro Report post Posted November 19, 2017 Jak tam? RM jeszcze stoi czy już po przeprowadzce?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted November 25, 2017 (edited) RM cały czas stoi ostatnio został samotnie na 2 tyg karmik automatyczny i autodolewka dały rade tak zastałem go po powrocie, jeszcze szyby nie wyczyszczone nic nie padło wszystko żyje..troche apitasi wylazło ale na dniach jakiś kiler wpadnie no i zbiornik nadal bez odpieniacza przeprowadzka planowana po nowym roku bo jeszcze kompletuje większy zbiornik Edited November 25, 2017 by rumik21 (see edit history) Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
maciej01 Report post Posted November 25, 2017 Tylko zdjęcia nie widać, jest niewidoczne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted November 25, 2017 Godzinę temu, maciej01 napisał: Tylko zdjęcia nie widać, jest niewidoczne. już naprawione Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
maciej01 Report post Posted November 25, 2017 Kolory trochę przekłamują, bo xenia na zdjęciu jest różowa . Quote Share this post Link to post Share on other sites
macdabro Report post Posted February 4, 2018 Halo halo, już luty a tu żadnych wieści Przeprowadziłeś już RM? Jak już się przeniesiesz to podlinkuj tu nowy wątek Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted February 18, 2018 No i z dzisiejszym dniem ReefMax przestał istnieć...fajny baniak aż szkoda było likwidować https://imgur.com/15FP5jI Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
macdabro Report post Posted February 18, 2018 O ile oznacza to start nowego baniaczka to gratki RM całkiem fajny ale ma swoje za uszami. Pokaż później co zalales nowego Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted February 20, 2018 tematu nowego nie ma a tu fotka po przerzuceniu Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites
macdabro Report post Posted February 20, 2018 Super . Trzymam kciuki Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
abzol Report post Posted February 20, 2018 Bedziesz sprzedawał Refmaxa Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumik21 Report post Posted February 22, 2018 RM idzie do znajomego Quote ReefMax Share this post Link to post Share on other sites