elektryk2e Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Gdyby ktoś potrzebował, będę w krotoszynie za 2 tygodnie. Mogę komuś coś przywieźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Właśnie miałem pytać gdzie w Poznaniu jest coś sensownego do odwiedzenia bo będę na targach za tydzień. A tu widać lipa.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edison Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2017 Freszu krewetek na targach nie będzie, przyjedź w październiku Moim zdaniem warto zahaczyć o AquaNature i Aquamedic i mieć swoje zdanie. W wtorek idę na zakupy do Reef Poznań i zobaczy jak z życiem. Jesteś od środy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2017 Będę z teściem na targach gdzie mają być ponoć króliki w sobotę zajadę.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 5 Maja 2017 Warto czasami zajrzeć do AN. Można spotkać kolegów z forum, pozdrowienia dla Tomka (Mathom)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bohen Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 Jako poznaniak od kilku lat, a akwarysta od kilkunastu dorzucę swoje 4 grosze. Miałem w poznaniu styczność z wszystkimi sklepami z morszczyzną, aqua medic, reef spot, aqua nature i reef poznań. I jedyny sklep w którym można założyć akwarium od a do z na poziomie jest Aqua-nature. Mają wszystko począwszy od szkła opti white sklejonego na najwyższym poziomie (czego brakuje całej reszcie sklepów w poznaniu, a nawet w wielkopolsce) poprzez usługi jak wklejenie komina w używanym akwarium, po cały potrzebny osprzęt. Mam 2 akwaria 160litrów z koralami twardymi oraz przerobione w zeszłym tygodniu na morskie akwarium 360litrów nastawione na miękkie i ryby. Co prawda nie jestem typową poznańską złotówą ale na ceny również zwracam uwagę, niektóre ceny chemii i sprzętu są niewiele wyższe niż internetowe ale za to na życiu AN są bardzo konkurencyjni. Warto zaglądać bo dostawy mają częsciej niż AM i bardzo często można wyhaczyć niezłe kwiatki jeśli chodzi o korale, co do ryb nie ma problemu z zakupem ryb na zamówienie i pomimo zakupu kilkunastu ryb padła mi tylko jedna. Pracownik jak się nie mylę Patryk "młody" ma bardzo dużą wiedzę odnośnie morszczyzny, pomógł mi wygrać z ospą przytarganą z erybki w akwarium z LPSami i SPSami przy pomocy preparatów ziołowych i pokarmu zawierającego siarczan miedzi, dzięki czemu z zaawansowaną ospą wygrałem bezstratnie. Żeby nie opisywać jednego sklepu, że niby nie obiektywny to dorzucę o każdym małe co nieco. Aqua medic od lat to porażka bo poza życiem i to zazwyczaj kiepskiej jakości nie mają prawie nic, o kwarantannie zapomnij, korale jak przyjadą w czwartek to o 9 rano po otwarciu sklepu najładniejsze albo sprzedane albo zarezerwowane, szkoda paliwa na droge. Życia na zamówienie prawie nie ma chyba, że przypadkiem przyjedzie z dostawą i nikt nie zdąży przed tobą kupić. Zakupioną u nich capnelle "żółtą" która się pomimo zarzekania pani Basi okazała farbowaną po tym jak wróciła do koloru naturalnego po złożeniu reklamacji z łaski odebrali ją ode mnie za pół ceny zakupu i to w dodatku w wymianie na inne życie. Reef spot co prawda już nie istnieje i był nie za długo na rynku to złego słowa nie powiem Reef poznań owszem ma dużą game chemii i sprzętu na stanie jeśli chodzi o życie to akwaria widziałem z niewielką obsadą, nie będę komentował bo nie wiem jak wyglądają te 3 akwaria po dostawie. Z panem Sebastianem swego czasu mieliśmy konflikt interesów odnośnie dolabelli która była na sprzedaż, prawie 2 miesiące się niby "chowała" w akwarium po czym usłyszałem, że jednak jej nie sprzeda bo dobrze zjada glony u Niego, jak również do tej pory przy zakupach mam wypomniane, że podczas próby zamówienia półki na korale wraz z podstawkami w tym sklepie zostałem odesłany po podstawki na allegro bo pan nie miał możliwości zamówienia, koniec końców zamówiłem cały zestaw w jadwidze morskiej za jedną wysyłką, choć pan Sebastian zdecydowanie wolał bym się pofatygował przez pół poznania do niego po półkę a tylko podstawki zamówił w jadwidze (choć po rabacie było taniej niż u Niego) Więc podsumowując będąc morszczakiem nie łączy się z byciem poznańską złotówą, bo czytając niekiedy posty poznaniaków aż płakać się chce. Jeśli preparat na ospe był droższy niż błazenek na nią chory, albo patenty o przesączeniu wody przez ręcznik papierowy żeby się pozbyć dino w niedojrzałym zbiorniku. Mi jedynie pozostaje życzyć powodzenia wszystkim posolonym i życzyć udanych zakupów w wybranym przez siebie sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konwiasty Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 Odkopię temat. Brał ktoś żywą skałę od pana Darka z Kobierna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach