Engell1 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2017 Witam, Wczoraj rozrobiłem nową solankę i była przejrzysta a jak dziś rano wstałem to jest mętna .... dlaczego? Mogę wykorzystać ta wodę do podmiany ? Sól Red Sea Coral Pro Pozdr Przemek Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tihs Zgłoś Napisano 1 Lipca 2017 Mieszałes ją w nocy? Biały osad to pewnie wytrącone wapno. Cytuj Blog i Galeria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosin Zgłoś Napisano 1 Lipca 2017 wrzuć pompę i niech się jeszcze miesza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Engell1 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2017 Wyjąłem pompę na noc i się właśnie mętnie zrobiło, od rana pompa wróciła i się miesza ale kolor ten sam ... myśle ze powinno być ok. Zobaczymy jak wleje do akwa Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 A po co zostawiasz solankę na noc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 Właśnie dlatego zrobiła się metna bo wyjoles pompę.Prawdopodobnie poleciały elementy śladowe i minerały. Świeża solanki musi się ciągle kręcić.Galaxy S5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 12 minut temu, korabol napisał: Właśnie dlatego zrobiła się metna bo wyjoles pompę.Prawdopodobnie poleciały elementy śladowe i minerały. Świeża solanki musi się ciągle kręcić. Galaxy S5 Myślę, że to nie ma znaczenia. Bardzo często zostawiam na noc świeżą solankę bez kręcenia i nigdy z tego powodu nie wytrąciły się pierwiastki itp. Jakąś nową chemię odkrywasz... Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 Nie odkrywam..tez mi się zdarzyło bo przypadkiem wyłączyłem pompę która mieszala solanke. Może nie wszystkie sole tak reagują nie mam pojęcia. RSCP tak zareagowała.Galaxy S5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 Ja mieszam solankę z 15 minut i wlewam do baniaka. Ja wsypie sole do wody to na chwilę robi się mętna. Szybko wraca do normalnego stanu i siup do akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 (edytowane) zerknij tutaj, tu opisane problemy z RC, Tester "obiecał" jakieś info na RH w tej sprawie - może z Twoją solą dzieje się to samo ? Edytowane 2 Lipca 2017 przez pooh (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2017 Ja jak robię nową solankę, to przeważnie w ciągu godziny jest już ona w akwarium. Po co robić ją poprzedniego dnia? Ja jak robię nową solankę, to przeważnie w ciągu godziny jest już ona w akwarium. Po co robić ją poprzedniego dnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 4 Lipca 2017 Nie wiem ile masz tej wody na podmiane ale wlej butelke 0.5L czystej wody sodowej. Powinno pomoc. A najlepiej jak masz autosyfon to mozesz zrobic sobie taka z wody RO Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsam Zgłoś Napisano 4 Lipca 2017 Hej. W instrukcji Red Sea coral Pro wyraźnie jest napisane - do 2 godzin ma być w akwarium !!! Hej. W instrukcji Red Sea coral Pro wyraźnie jest napisane - do 2 godzin ma być w akwarium !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 4 Lipca 2017 Ja red sea niebieską wlewam jak woda.robi się kryształ, to 10-15 minut Ja red sea niebieską wlewam jak woda.robi się kryształ, to 10-15 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach