mathom Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam po sobotnim wyłączeniu prądu na prawie 2h muszę zmontować jakiś system podtrzymania napięcia. Wybór padł na sinus pro + aku 100ah. Niestety nie zmieści mi się to nigdzie w szafce lub obok. Muszę się przewiercić na drugą stronę ściany i dorobić po stronie akwarium gniazdko natynkowe z potrzymaniem. Jakkolwiek będe się starał uniknąć kurzu budowlanego (głównie gips, cement i pustak) to pewnie do końca nie mi się nie uda, a muszę wiercić nad kominem i nad sumpem. To jest jedyne sensowne miejsce do umiejscowienia gniazdka gdzie będę w stanie włożyć wiertarkę i rękę. Oczywiście główny przewiert będę wiercił od drugiej strony, ale gniazdo też musi mieć ze 2 kołki. Co mi grozi, czy pył budowlany zaszkodzi akwa ? Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2017 Raczej nic nie powinno się wydarzyć. Przykryj czymś sumpa i wierć powoli bez udaru. Do tego odkurzacz pod wiertło i wyłapiesz wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel810 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2017 grozi sporo, ja poremoncie lazienki w drugiej czesci mieszkania mialem restart ogolnie trzeba sie nastawic ze moze byc nieciakawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2017 Ale nie od 3 dziur w scianie. Podstaw odkurzacz jak bedziezz wiercil i tyle, nic sie zlego nie stanie Cytuj Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2017 Miałem przebudowę korytarza , kucie , szpachlowanie , kładzenie struktur , żywic itp . syf w całej chacie , obok regał z krewetami ( tu sprej pod pachę potrafi załatwić obsadę ) nic się w żadnym zbiorniku czy słonym czy słodkim nie stało . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 No to wiercę w takim razie. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saiti Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 Pojemnik po lodach - robisz otwór, przekładasz wiertło, wiercisz Odkurzacz wszystkiego nie zgarnie. Polecam to rozwiązanie - korzystałem niejednokrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rh1no Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 Po pierwsze zabezpiecz komin i wszystko pod, czyli tam gdzie może się kurzyć np. folią strech. Po drugie, bierzesz pomocnika, żonę dziecko czy sąsiada, który trzyma rurę (włączonego ;-)) odkurzacza tuż pod wiertłem przy ścianie w momencie wiercenia i po problemie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 i załatwione, bezboleśnie Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach