Rito Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Witam, ma ktoś może doświadczenie z rozcieńczaniem tego preparatu przed podaniem do akwarium ? Ze względu na to że mam małe akwarium a koszt pomp dozujących które dozują bardzo precyzyjnie i rozłożą dawkę 0.2ml na kilka razy jest masakrycznie wysoki wpadłem na pomysł rozcieńczenia płyty i taki rozcieńczony podłączyć do pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Cienko to widzę ,pewnie jest zabezpieczone "konserwantem" .Po rozcieńczeniu już nie będzie działał i raczej się popsuję . ps: Dokładna pompa już od 800 pln , fakt sporo ... Ale może skarbonkę postawić i uskładać przyda się nie tylko do fito . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rito Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Teraz, SU1 napisał: Cienko to widzę ,pewnie jest zabezpieczone "konserwantem" .Po rozcieńczeniu już nie będzie działał i raczej się popsuję . ps: Dokładna pompa już od 800 pln , fakt sporo ... Ale może skarbonkę postawić i uskładać przyda się nie tylko do fito . Możesz podać linka? Bo znajdowałem tyko takie 2tyś + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 (edytowane) Możesz dawkę rozłożyć na 20 razy , no tyle że kropla to min 0.05 . Edytowane 29 Września 2017 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 29 Września 2017 A opcja rozrobienia ale na sterylnie??? Trochę wiedzy, jałowa strzykawka z igłą, butelka wody do wstrzykiwań(czyste, sterylne h2o). Powinno się udać. Ten preparat i tak nie zawiera żywego fito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Hej...Easy reefbooster jest w postaci zelu i jakos mialbym chyba opory przed jego rozrabianiem,ale jak najbardziej jestem zainteresowany tematem i bede go sledzil...Jesli chodzi o ten doser Coral Box to juz znalazlem za 180E u siebie,jednak wciaz sie zastanawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 29 Września 2017 @Iceberg ten żel też jest na bazie wody więc z rozrobieniem nie będzie problemu. Jedynie kwestia osadu i konieczności mieszania przed podaniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Tak sie zastanawiam jak to bedzie,kiedy kupie dozera,gdyz w tej chwili podaje strzykawka i jezeli nie dam bezposrednio do pompy to bardzo ciezko sie ten zel rozpuszcza...Bede musial podpatrzec jak u innych to jest rozwiazane i ewentualnie umiescic koniec wezyka w pompie cyrkulacyjnej... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiroZ Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Ja jak wyjeżdżam na wczasy,rozpuszczam sobie reefbooster i podaję dozownikiem. Do pojemnika z pokarmem wkładam małą pompkę ,która mi to co jakiś czas miesza. Dozownik ustawiłem na dozowanie 1xdziennie wieczorem 20ml. Po 12 dniach nie było widać ani czuć aby się popsuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 29 Września 2017 I tu jest wyzwanie dla naszych rodzimych producentów... albo wymyslic niewielkie urządzenie do mieszania i chłodzenia płynnych pokarmów, jak fito czy reefbooster, które będzie można włożyć chocby zwykłego pojemnika na makaron razem z pokarmem i ten pokarm podawać pompa dozującą, albo wymyslic taki pokarm, który się nie rozwarstwia, nie psuje i nadaje się do pomp dozujących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 29 Września 2017 W instrukcji tego specyfiku jest załącznik jak dostosować fabryczne opakowane do pompy dozujacej. Niestety u mnie to się nie sprawdziło ponieważ że względu bardzo małe dawki preparat zasycha w wężykach i guzik z tego całego dozowania. Dlatego raczej pozostaje strzykawka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiroZ Zgłoś Napisano 29 Września 2017 W jaki sposób może zasychać? Wężyk musi być zanurzony w wodzie to nie wyschnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Tutaj jest przedstawione podlaczenie tego fitoplanktonu do pompy dozujacej i dalej bezposrednio do pompy obiegowej albo cyrkulacyjnej... http://www.easyreefs.com/en/easybooster_en.html Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 (edytowane) Godzinę temu, Walker napisał: W instrukcji tego specyfiku jest załącznik jak dostosować fabryczne opakowane do pompy dozujacej. Niestety u mnie to się nie sprawdziło ponieważ że względu bardzo małe dawki preparat zasycha w wężykach i guzik z tego całego dozowania. Dlatego raczej pozostaje strzykawka . Zaczynałem od kropli na dobę , nigdy nic nie zaschło . . 58 minut temu, Iceberg napisał: Tutaj jest przedstawione podlaczenie tego fitoplanktonu do pompy dozujacej i dalej bezposrednio do pompy obiegowej albo cyrkulacyjnej... http://www.easyreefs.com/en/easybooster_en.html Tylko "ucieka" przy takim podłączeniu . Widać to zresztą na przykładzie drugim w linku który podesłałeś , w rurce przy pompie już sama woda .Pewnie nie ma problemu bo i tak trafia do bańki , ale start z grubej rury jak się przesączy z 20 cm rurki .A i tak się zastanawiam czy się w tak umocowanej rurce coś nie zagnieździ . Edytowane 29 Września 2017 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Grzesiek to jak proponujesz rozwiazac polaczenie,moze masz jakies zdjecie?... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 U mnie wężyk wisi nad lustrem wody przy wlocie do pompy obiegowej ,kapie kropla ,pompa wciąga . Żadnych problemów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Zaczynałem od kropli na dobę , nigdy nic nie zaschło . . Ja też od kropli i niestety zasychało a o wsadzeniu do wody nie ma mowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2018 A nie lepiej kupić Easybooster już rozcieńczony . Przecież jest wersja nano: https://erybka.pl/product-pol-16647-easy-reefs-Easybooster-Nano-250-ml.html Cytuj 400l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Wersja Nano jest dopiero od kilku dni dostępna :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 31 minut temu, zielony mintaj napisał: Wersja Nano jest dopiero od kilku dni dostępna :-) Dokładnie weszła całkiem niedawno z pokarmem , który właśnie testuję https://erybka.pl/product-pol-16648-easy-reefs-easySPS.html Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach