ziembol Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Witam. Zakupiłem lampę produkcji kraju kwitnącej wiśni moel SunSun cuv-118. Sprzęt zmontowałem - wlot , wylot , na drugim wylocie szklana zaślepka. Pstryk i ... nic. W oczku wodnych mam UV-kę i tam jest okienko - widać czy świeci czy nie .. a tu ciemność ... tak ma być czy po prostu bubel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Na pewno to Japoński produkt? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziembol Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 no tak... oczywiście,że nie - mój błąd - produkt CHRLD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Lampa jest wyciągana? Jak tak to ja wymontuj i podłącz bez obudowy i zobaczysz czy świeci. Jak nie to odepnij jeden z węży i spójrz do środka. Powinieneś zobaczyć światło jeśli lampa jest sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 1 minutę temu, Darek85 napisał: Lampa jest wyciągana? Jak tak to ja wymontuj i podłącz bez obudowy i zobaczysz czy świeci. Jak nie to odepnij jeden z węży i spójrz do środka. Powinieneś zobaczyć światło jeśli lampa jest sprawna. Raczej podłóż białą kartkę albo banknot- będzie świecił, raczej nie patrz do rurki to jest szkodliwe promieniowanie. Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziembol Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Lampa wyciągana - niestety brak jakichkolwiek oznak życia.. Jest wyposażona w zasilacz "niskonapięciowy". Sprawdzam miernikiem ale na oprawce nic się nie pojawia ... Żeby było śmieszniej mam drugą lampę z rozbitym tubusem kwarcowym aquaela - nowa - niestety tubus nie przeżył transportu. Co ciekawe ona również z innym żarnikiem ni hu hu. Na zaciskach oprawki również echo ... sam już zgłupiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalM Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Niektóre lampy mają blaszkę na gwincie, która zamyka obwód - zabezpieczenie, aby nie uruchomić jej bez zamknięcia w obudowie ze względu na możliwe skutki zdrowotne. Sprawdź Może Chinole już na to wpadli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziembol Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) 6 minut temu, MichalM napisał: Niektóre lampy mają blaszkę na gwincie, która zamyka obwód - zabezpieczenie, aby nie uruchomić jej bez zamknięcia w obudowie ze względu na możliwe skutki zdrowotne. Sprawdź Może Chinole już na to wpadli Otóż to - trafiony - zatopiony lampa świeci. Coś musiało jednak wcześniej nie łączyć bo w wizjerze zaraz po podłączeniu było ciemno. Teraz po całym rozkręcaniu i skręcaniu działa. Edytowane 5 Listopada 2017 przez ziembol (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalM Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 17 minut temu, ziembol napisał: Otóż to - trafiony - zatopiony lampa świeci. Coś musiało jednak wcześniej nie łączyć bo w wizjerze zaraz po podłączeniu było ciemno. Teraz po całym rozkręcaniu i skręcaniu działa. Ważne, że jednak ożyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziembol Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 ... i jeszcze żeby zadziałała na ospę :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalM Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Godzinę temu, ziembol napisał: ... i jeszcze żeby zadziałała na ospę :/ Zadziała. Tylko pamiętaj, że pełny cykl rozwoju trwa 28 dni. I żeby cyrkulacja była skierowana na piasek, bo cysty opadają na dno. Dlatego w przypadku leczenia najlepsze są akwaria bez podłoża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziembol Zgłoś Napisano 5 Listopada 2017 Czy to normalne, że zasilacz dość mocno się nagrzewa ? Rozumiem , że lampa powinna działać 24/h przez te 2 - 3 tygodnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
12dot12 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2017 Normalne. I tak, 24 h / dobę. (piszę wprawdzie ze słodkowodnego doświadczenia, ale ztcw zasady działania lampy UV na pływki są takie same w słodkim i słonym akwarium) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 6 Listopada 2017 13 godzin temu, ziembol napisał: Coś musiało jednak wcześniej nie łączyć bo w wizjerze zaraz po podłączeniu było ciemno. Teraz po całym rozkręcaniu i skręcaniu działa. Lampa UV po włączeniu nie będzie od razu świecić pełnym światłem tylko podobnie jak z HQI pomału się rozjaśnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalM Zgłoś Napisano 6 Listopada 2017 8 godzin temu, ziembol napisał: Czy to normalne, że zasilacz dość mocno się nagrzewa ? Rozumiem , że lampa powinna działać 24/h przez te 2 - 3 tygodnie ? W chińczykach to raczej normalne. Dobierają zasilacz "na styk" mocy, bo jest 20 groszy tańszy niż większy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach