SU1 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) A miało być tak pięknie .... Dziś przypadkiem patrząc na rurki zauważyłem że w/w zamiast mieć piękny zielony kolor jest brązową rozdzielającą się breją .Po spuszczeniu 10 ml dalej jest lepiej ale i tak nie jest zielony . Dawkuję 1,3ml/doba więc trochę tego jednak kapie , a mimo to zgnił ? . Edytowane 15 Grudnia 2017 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Ja przed potrząsam opakowaniem i podaję pipetą. Opakowanie cały czas jest zamknięte. Jak dozujesz pompką to wężyk jak masz zamontowany? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 Nad wodą , kapie z 5 cm . Ale bakteriom to nie przeszkadza, "fruwają" wszędzie . Nie ma opcji żebym podawał ręcznie nie po to to kupiłem , ale jak ma zdychać w 1/3 opakowania to psu w .... taka robota . Jedyne co to zastanawiam sie czy w takim wypadku dał by coś zaworek tuz przy wylocie , choć wątpię czy by zatrzymał ekspansję bakterii . Chyba za słabo zakonserwowane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 Temu ja swoje trzymam w lodówce. Naciągam do strzykawki na 5dni i podaje... Ale nie zazdroszczę, bo w sumie nie wiadomo czy można to teraz podawać, a nawet jeśli tak czy jest to jakoś przez zbiornik do wykorzystania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2017 Teraz podawanie mija się z celem , bo to już nie glony tylko nawóz .A ja się zastanawiałem czemu na spagetti rozrastało sie pełno zielonych glutów ,i szyby zieleniały ostatnio tak że nie było nic widać . Korale zwolniły,niektóre stanęły musiałem zdjąć ballinga o 25% . Pomyślałem , dwie ryby więcej karmienie większe ,i w razie czego zmniejszyłem fito , od razu efekt na plus .Heh a to nie było już fito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulmar Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Ja odlałem do dozowania 100ml i nic się nie dzieje, a mija coś koło 2 miesięcy, resztę trzymam w lodówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Ja żeby było wesoło dodaję pipetą którą zamaczam w akwarium przy falowniku żeby rozdmuchać żel i ponownie pobieram mokrą pipetą tenże żel. Nic się nie dzieje złego z produktem...Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 Napisałem do producenta , zobaczymy co odpowiedzą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Dnia 17.12.2017 o 14:37, SU1 napisał: Napisałem do producenta , zobaczymy co odpowiedzą . Odezwali się? Włąsnie chcę zamówić coral boxa i ten plankton i dozować ale jak tak ma się robić to je*ał to pies ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Nie ,nie odezwali . Co prawda wysłałem na imail nie formularz kontaktowy , niestety był z nim problem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Nie dozujesz teraz tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 ja podawałem ten w saszetkach ale dość drogo to wychodziło, myślałem o zakupie tego w worku hmm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Godzinę temu, elespero napisał: Nie dozujesz teraz tego? Nie , nie mam zamiaru wydawać 100 a zużywać za 25 pln .I jakoś nie jestem chętny testować jeszcze raz , do dziś akwarium nie wróciło do stanu z przed tego niefartu . 34 minuty temu, Ura napisał: ja podawałem ten w saszetkach ale dość drogo to wychodziło, myślałem o zakupie tego w worku hmm. No nic jestem jedyną osobą jaką znam u której był taki myk więc to jeszcze o niczym nie przesądza . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Po ilu dniach Ci się taki zrobił? Dnia 16.12.2017 o 10:50, ulmar napisał: Ja odlałem do dozowania 100ml i nic się nie dzieje, a mija coś koło 2 miesięcy, resztę trzymam w lodówce. Może to ma sens. Trzymać w lodówce a np. na miesiąc odlewać. Jest do dokupienia osobno woreczek do pompy dozującej. tylko dlaczego producent tego nie opisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 20 minut temu, elespero napisał: Po ilu dniach Ci się taki zrobił? Musiał bym sprawdzić kiedy kupiłem ,a to nie proste hehe , ale coś koło 3 miesięcy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 1 minutę temu, SU1 napisał: Musiał bym sprawdzić kiedy kupiłem ,a to nie proste hehe , ale coś koło 3 miesięcy . Trzeba by kupować nano. na opakowaniu nie ma ile wytrzymuje po otwarciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Jest rekomendowana dawka 0.8ml /100L co daje ponad 300 dni plus okres przyzwyczajania zbiornika to łącznie ponad rok więc nawet nie pomyślałem o szukaniu terminu przydatności . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Do dużych to się sprawdzi, a do małych to chyba zostaje nano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2019 W dniu 30.01.2018 o 19:19, SU1 napisał: Jest rekomendowana dawka 0.8ml /100L co daje ponad 300 dni plus okres przyzwyczajania zbiornika to łącznie ponad rok więc nawet nie pomyślałem o szukaniu terminu przydatności . Złota łopata dla mnie za odkopanie. A tak na serio podajesz dalej tego easyboostera przez pompę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2019 21 godzin temu, sith114 napisał: Złota łopata dla mnie za odkopanie. A tak na serio podajesz dalej tego easyboostera przez pompę? Nie , jakoś nie miałem ochoty sprawdzać czy drugi raz się uda . Do tego w akwarium wszystko rosło bardzo dobrze i nie było potrzeby jeszcze go podkarmiać . Plus zmiana na większe ,po tym zapaść letnia po której zbiornik doszedł po 4 miechach . Teraz może i by się przydało spróbować ale mam zajętą pompę . Za to daję fito mrożone , choć dość rzadko ,po kawałku przy karmieniu ryb . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach