Friiq Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 Witam ile dodać KH blend reeflowers ? kh mam niskie 7 ,wapn 390 , magnez 1310 . Jak przeliczyć dKH na KH ? bo na etykecie pisze ze zwieksza o jeden dKH a ja nie wim jak to sie ma do KH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 KH i dKH to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Friiq Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 aha i teraz juz wiem ile dodac mniej wiecej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 Cześć,to na babski sposób wydaje się ze na etykiecie powinno pisać wszystko ile ml podnosi 1poziom KH na 100l, do podniesienia Kh na 8 prosto obliczyć. (Nie znam tej firmy ale napewno pisze ze na 100l podaj np 2ml x ilość :-) iltrow/ akwarium ...;-) dasz radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Friiq Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 No juz dolałem luzik,tylko ogłupiło mnie te dKh i KH co za deb.. to wymyslił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2018 KH to karbonate hardness - twardość węglanowa niemiecka "Karbonathärte", mieżona w stopniach (degree) czli małe d - albo zapis małe kółeczki przed literami KH w górnej części litery - nie debil tylko tak ma być. Co do KH 7 to nie jest to bardzo mało , ja u siebie utrzymuje 7,15 - korale rosną Magnez tez masz OK Ca bym podniósł do 410 - ale takie też jest OK. Dla obsady mieszanej w zupełności wystarcza, a i proste SPS mi rosną. Euphillie preferują niższe KH jak miałem wyższe to nie pompowały się tak ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Friiq Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2018 Ładnie mi to wyjaśniłeś dzięki teraz bede wiedział o co kaman podwyższyłem o jeden stopień żeby mieć jakiś zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2018 10 minut temu, Friiq napisał: Ładnie mi to wyjaśniłeś dzięki teraz bede wiedział o co kaman podwyższyłem o jeden stopień żeby mieć jakiś zapas. Nie masz pojęcia o morskim i o reakcjach tam zachodzących. Zacznij dużo czytać, poznaj podstawy. Nie ma czegoś takiego jak na zapas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2018 O co chodzi z tym KH? zapraszam do lektury Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach