abzol Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Cześć ktoś może ma jakąś radę Acropory zaczynają tracić tkankę od dolu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Lutego 2018 przez abzol (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Ciężko będzie Ci pomóc po takiej informacji. Wrzuć zdjęcie, wyniki testów, metryczkę zbiornika (sprzęt, oświetlenie, co lejesz do wody z chemii, bakterii, itp., ile minęło od startu zbiornika, jaka sól). Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 To przez ostatnie wybuchy na słońcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abzol Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Wrzuciłem badania wody No3 0.00 salifert po4 0.03 mała hanka kh 7.3 Karmię ref boster przed podmianą salifert amino 2 razy w tygodniu Edytowane 5 Lutego 2018 przez abzol (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 A pokażesz jak wygadają acropory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abzol Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 wieczorem wrzucę zdjecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Z wyników icp oraz to co opisujesz odstawił bym amino i dodał jodu. U mnie przy jodzie 28mikro było podobnie. Ty masz 33 a minimum to 55. Bakterie też mogą mieć znaczenie, ale podanie jodu powinno zatrzymać utratę tkanki. Zdjęcia też są wskazane. Ile ma zbiornik od uruchomienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abzol Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Zbiornik kupilem z zyciem i woda w maju .Przenioslem w docelowe miejsce we wrześniu .Parametry doprowadzilem do porządku od października i było ok dopiero teraz zaczęlo się coś dziać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Może nieco za szybko ? Biega sobie taka opinia, że jak wapienne mają wielkość monety to można acry wkładać. Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Ja mam wapienne większe niż 5 zł i nie wiem czy to wystarczy. Z acrami to jest tak: musi być ten "pyk" i jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 5 Lutego 2018 Nie wiem czemu ale na zeo poznikały mi wapniaki, natomiast acry mają się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 10 Lutego 2018 Dnia 5.02.2018 o 22:02, pinki napisał: Nie wiem czemu ale na zeo poznikały mi wapniaki, natomiast acry mają się dobrze. Glony wapienne to w zasadzie potrzebują 4 elementów: światła, ca, kh i strontu. Jeśli jest to wszystko a po4 i no3 niskie to glony wapienne muszą rosnać. Obstawiam, że masz badzo niski stront Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach