Orefter Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Witam wszystkich forumowiczów miałbym pytanie jaką obsadę mógłbym mieć w 54 litrowym akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Np. dwa błazenki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orefter Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 (edytowane) Pomysł fajny błazenki są bardzo ładne. Chciałbym żeby obsada Mnie nie wyszła zbyt drogo ale żeby ładnie się prezentowała. Jakieś inne propozycje? Edytowane 12 Listopada 2018 przez Orefter (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 gobiodon citrinus Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Pterapogon, gbiodon okinawae, chrysiptera springeri, nemateleotris decora itd. Przejrzyj oferty sklepów. Tam zazwyczaj jest informacja o wielkości akwarium czy wielkości ryby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Pterapogon rośnie dość duży i według mnie za duży jak na takie akwarium. Chrysiptera springeri mam u siebie, a oprócz tego ślizga Escenius Midas, mandaryna i parkę błazenków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Pterapogon nie, za duzy rosnie, ślizga też bym na taki litraz nie dawała. Do takiego litrazu są fajne małe rybki, jak trimma cana, czy z rodzaju elacatinus, ale drogie. Z tańszych to cryptocentrus cinctus, ale nie pływa w toni, siedzi dobie przy dnie i potrafi wyskoczyć przez szpary 3mm. Miałam go w 54l, trzy razy skakał, za trzecim niestety skutecznie. Wystarczyła malutka szparka między szybą nakrywową a akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Polecam salariasa, bardzo fajna rybka. Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Do 54L salariasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orefter Zgłoś Napisano 13 Listopada 2018 Dzięki za wszystkie informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach