fifek33 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Próbowałem ułożyć ale nie podoba mi się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Nie jest źle! Widzę tutaj plusy, bo jest opływowo; nie ma gruzowiska; dużo miejsca na przodzie; nie powinien się nigdzie syf zbierać; łatwo też będzie coś przestawić, bez konieczności demolowania akwarium. Szkoda, że nie ma żadnego płaskiego kawałka. Potencjalny minus tych brył jest taki, że jak ze sklepu będziesz kupował korale na podstawkach, to na takich bryłach postawienie ich by się nie przewróciły graniczy z cudem. Wtedy zostaje klejenie korali do skały. To było przekleństwo mojego starego akwarium. Na końcu dłutem na kawałki łamałem większe fragmenty, by jakiś płaski skrawek uzyskać. To moja prywatna ocena. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matroxpl Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Wizualnie wygląda ok, od strony praktycznej też bo wszedzie masz łatwy dostep. Trochę gorzej z perspektywy ryb, bo w zasadzie nie ma gdzie się schować. Z postawieniem korala na podstawce może faktycznie być problem ale wtedy wystarczy mała ilość kleju i umocowanie podstawki tak, aby sama się nie odczepiła ale w miarę łatwo było to zrobić przykładając trochę siły. Cytuj Moje bagienko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 faktycznie nie wygląda za dobrze. A nie chcesz zrobić np. dwóch oddzielnych wysepek? Albo zrób z jednej strony wyżej, z drugiej niżej - zaburz symetrię. Masz trudne zadanie bo moim zdaniem masz same bryłowate kamienie - jakby było trochę platform, albo węższych kawałków to mogłoby być łatwiej. A może warto je troszkę rozbić na mniejsze i posklejać? Próbuj dalej Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 a tak z ciekawosci, nie możesz przyciac skał na płasko, żeby mieć możliwość poukładania fajnie skały? Ja bede ciął skałe tzn wyrównywał ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Źle nie jest, ale wyszedł trochę taki wąż, tudzieź pociąg osobowy. Ja bym te największe kawałki przy pomocy młotka i majzla rozlupala na mniejsze części i zrobiła coś bardziej ażurowego, podzielonego na dwie wysepki. Jedna wyższa, druga niższa (niższa od strony, z której częściej się oglada). Kiedy konstrukcje są podzielone na dwie wysepki, to ryby mają większe urozmaicenie, nie muszą pływać tylko dookoła. Mogą sobie kręcić ósemki. A jeśli się w tych wysepkach wygospodaruje jeszcze jakieś fajne groty wewnątrz, to jeszcze lepiej. Dokupiłabym też, albo skleila z kilku pokruszonych skalek ze dwa, trzy plaskie "talerze" dla korali. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Teraz już tak zostaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2019 Zalane teraz tylko czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2019 Super, pamietaj tylko żeby to podkleić - żebyś nie miał niespodzianki że zdejmując korala cała konstrukcja leci Z prawej strony sprawdź czy czyścik wjedzie bo nie widzę z tych fotek Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2019 Wejdzie sprawdzone Skala była 24 godziny przed zalaniem poklejona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2019 No to ekstra i powodzonka dalej! Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach