darek1973 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Mam pytanie do szanownych forumowiczów. Zakupiłem ostatnio sól AF probiotic i po otwarciu szok. Zamiast sypkiej soli jedna wielka bryła tak twarda, że nie mogę wyciągnąć z niej miarki. Czy ktoś już spotkał siema czymś takim? Drugie pytanie. Mam zamiar tą sól reklamować ale nie mam zapasowej do podmiany. Czy zamiast soli af mogę jedną podmianę zrobić na soli IO? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 2 minuty temu, darek1973 napisał: Mam pytanie do szanownych forumowiczów. Zakupiłem ostatnio sól AF probiotic i po otwarciu szok. Zamiast sypkiej soli jedna wielka bryła tak twarda, że nie mogę wyciągnąć z niej miarki. Czy ktoś już spotkał siema czymś takim? Drugie pytanie. Mam zamiar tą sól reklamować ale nie mam zapasowej do podmiany. Czy zamiast soli af mogę jedną podmianę zrobić na soli IO? Pozdrawiam Najpierw napisz do nich lub do sklepu gdzie kupiłeś Jak chcesz bardzo pisać to może tu Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1973 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 AnT. 9 minut temu, AnT napisał: Najpierw napisz do nich lub do sklepu gdzie kupiłeś Jak chcesz bardzo pisać to może tu Pisać to za bardzo nie chcę ale co mi zostało? To nie jest kilogram tylko 22 kg i trochę kosztowała. Możesz mi podpowiedzieć czy jedną podmianę mogę zrobić na innej soli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Nie prościej oddać do sklepu Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Możesz, jak nie zrobisz podmiany to system też Ci nie powinien się zawalić, tym bardziej jeśli system nie ma dużej ilości korali. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1973 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 AnT. Oczywiście, że oddam ją do sklepu tylko jestem ciekawy odpowiedzi AF na zaistniałą sytuację VDR. Wstrzymam się z podmianą aż przyjdzie normalna sól Dziękuję Wam za szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Niekoniecznie winna leży po stronie AF. W przypadku soli warunki w jakich jest przechowywana mają duże znaczenie. Towar nie jest zdatny do użytku więc sklep ma obowiązek wymiany lub zwrotu pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Być może warto podać nazwę sklepu - skoro aż tak źle przechowują sól. Bo zapewne nie mieli na stanie jednego skamieniałego wiadra. I zapewne mają wiadra innych producentów również w formie lizawki ... Sól należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu Dopuszczalna wilgotność i temperatura przechowywania? A poważniej to reklamuj w AF tak czy inaczej zapewne spytają gdzie i kiedy kupiłeś. Sprawdzą czy to wina sprzedawcy czy też nie. Bądź uznają iż jedno wiadro to niewiele znaczący koszt dla producenta. Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 2 godziny temu, darek1973 napisał: AnT. Oczywiście, że oddam ją do sklepu tylko jestem ciekawy odpowiedzi AF na zaistniałą sytuację VDR. Wstrzymam się z podmianą aż przyjdzie normalna sól Dziękuję Wam za szybką pomoc Z af niema normalnej to loteria 2x trafiłem podobna jesteś pewien że chcesz koniecznie taka sól nie widzę by na inne marki soli ludzie tak narzekali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1973 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 10 minut temu, azgar napisał: Z af niema normalnej to loteria 2x trafiłem podobna jesteś pewien że chcesz koniecznie taka sól nie widzę by na inne marki soli ludzie tak narzekali Mam jeszcze sól IO ale boję się, że jak zmienię sól to zachwieje biologią w akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Jesli chcesz zmienic sól czemu nie...ale rób to stopniowo z podmiany na podmiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 Możesz zrobić podmianę na innej soli, tylko zasolenia pilnuj żeby było takie same. Ja co jakiś czas zmieniam sól, a bywało że każdą podmiankę robiłem na innej i nic nie wybuchło. Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 27 Lutego 2019 2 godziny temu, darek1973 napisał: Mam jeszcze sól IO ale boję się, że jak zmienię sól to zachwieje biologią w akwarium Niema się co bać jak masz akwarium ustabilizowane to przy podmianach 5% tydzień nie powinni się nic dziać. Ja teraz sam zmieniam ale jedynie dla tego chce innej spróbować i uśrednić parametry wiadomo każdą sól inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 Mozesz zroboc podmiane na innej soli, mozesz nie robic podmiany; nic sie nie stanie. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach