Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Witam Panie i Panowie. Moje akwarium porasta dziwny glon,nic na niegonie działa w akwarium jest żółto a nie niebiesko,myśle nad rezygnacje z akwarium jedyna nadzieja w was. Ca-440 KH-7,5 Mg-1400 No3-10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris S Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Wstaw jakieś zdjęcie bez tego nazwa "dziwny glon "nic nam nie mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Nie mogę dodać zdjęcia,ten glon to taka żółta galaretka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 to moze nie glon tylko gąbka Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 A to nie jakaś gąbka? Podkręć białe światło, zrób telefonem fotę i wrzuć na imgur.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Nie to nie gąbka to jest wszędzie cała skała i dno akwarium,przy podmianie z dna schodzi fajne,za 2 dni powraca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 No tak to się nie da pomóc. Może to jakieś zmutowane cyano hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Może to glon a żelazo wyprane z wody. Bez fotki nie ma jak pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Może i cyjano,powalcze jeszcze miesiąc,jak nic nie pomoże to rezygnacja z akwarium. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek26 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Mam podobna sytuację, glon jak by pyłek na skale i woda, priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Panie i Panowie jakieś pomysły co to za cholera jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Cześć. Masz poprostu Dino i w cholere aiptazji. Nie poddawaj się tak łatwo. Każdy z nas miał już co najmniej jedną plagę....... Mniej światła i podaj Dino X. Pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Aiptasia to nie problem brzydal już połowe zerzar,już było ciemno 3 dni i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek26 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 (edytowane) To nie Dino, Dino to raczej pęcherzyki powietrza a tu jest taki śliski meszek, Jak się tego dotknie pyli się jak mąka, mam to samo, tyle że u mnie jeszcze całą woda ma zielono-brązowy kolor Edytowane 7 Czerwca 2020 przez krzysiek26 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ejdzej88 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Dino X i LPSy?? To chyba jeden z najbardziej ryzykownych preparatów w handlu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Pyli jak cholera w akwarium nic nie widać dlatego tego nie dotykam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Podnieś KH do około10 . Na glony wysokie KH pomaga. Ale wydaje mi się że to jest dino. Widać na zdjęciu z ukwiałami że są tam bańki powietrza.Wygląda na Dino. Ja przy LPS jak stosowałem Dino X nie miałem strat. Ale U Ciebie może być inaczej , tego nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Dzięki wszyskim za odpowiedzi,będe jeszcze walczył. Kh juz było 10,11,12 i nic. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 10 minut temu, Krzysztof80 napisał: Dzięki wszyskim za odpowiedzi,będe jeszcze walczył. Kh juz było 10,11,12 i nic. Pozdrawiam. https://reefhub.pl/dino-flagellata-glutowata-zmora-akwarium-morskiego/ https://reefhub.pl/organika-w-akwarium/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof80 Zgłoś Napisano 3 Października 2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach