craze121 Report post Posted January 14 Witam wszystkich zacząłem kompletować sprzęt 60x30x35 optiwhite Filtracja Aquael fzn3 Grzałka Aquael ultra 50w Oświetlenie jeszcze nie wiem co wybrać maxspect jump mj-l165 blue czy pro co waszym zdaniem będzie ładniej się prezentować Piasek bali ok 4kg 8kg suchej skały Cyrkulator będzie jebao SLW 10 Jeszcze muszę jakoś te skały ułożyć :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_ek Report post Posted January 14 3 godziny temu, craze121 napisał: Filtracja Aquael fzn3 Jeżeli możesz to wymień na Tidal 75 - większa pojemność na media i skimer w komplecie. Nowe mają też trochę matrixa w zestawie. 3 godziny temu, craze121 napisał: Jeszcze muszę jakoś te skały ułożyć :/ Przede wszystkim odsuń je od szyb na przynajmniej 5 cm bo potem czyścikiem nie przejedziesz. Kupuj media filtracyjne (matrix, siporex itp), bakterie (np. "śmierdziuchy") i ..... zalewaj. Lampę możesz potem dokupić a cykl azotowy już wystartuje. Quote https://nano-reef.pl/forums/topic/112968-spelniając-marzenia-etap1-kostka-64l/ Share this post Link to post Share on other sites
natan2012 Report post Posted January 14 Lampka maxspecta bardzo dobry wybór, miałem poprzednią wersję i byłem mega zadowolony. Kolor i przyrosty super, intuicyjne ustawienie, łączy się bez problemu telefonem. Obecnie zastanawiam się sam nad wersją blue. Quote Share this post Link to post Share on other sites
craze121 Report post Posted January 14 Co myślicie o takim ustawieniu które będzie lepsze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquaman Report post Posted January 14 To niżej Quote Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Share this post Link to post Share on other sites
mazmaciek Report post Posted January 14 W Morskim nie stawia się skały na piachu. Zobacz sobie filmik reefhube jak ustawiać skałki Quote Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted January 14 Godzinę temu, mazmaciek napisał: W Morskim nie stawia się skały na piachu. Lekkie kamienie w małym akwa.....ja nie widzę problemu aby ustawić je na piachu, choć prędzej czy później i tak osiądą ostatecznie na szkle. Quote Share this post Link to post Share on other sites
craze121 Report post Posted January 14 No i wystartowało Teraz pytanie która lampę wybrać Maxspect MJ-L165 blue czy zwykła zwykłą mają w sklepie nad akwarium wystawowym wszystko jest tak jak różowe, całkiem ładnie to wygląda. Nie mam pojęcia co wybrać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniekkkkk Report post Posted January 15 12 godzin temu, craze121 napisał: Maxspect MJ-L165 blue czy zwykła ogólnie lampy cena / jakość bardzo dobre , miałem pierwszą wersję i kolory były landrynkowe ale akceptowalne , w drugiej wersji producent postarał się o podbicie niebieskiego i jak dla mnie wygląda to o niebo lepiej - też ją posiadam pod obydwoma korale będą rosnąć , także ja polecam wersję blue . Quote Share this post Link to post Share on other sites
kokomag Report post Posted January 15 nie wiem czy nie bedzie troche za waska ta lampa na pokrycie akwarium z dlugosci Quote Share this post Link to post Share on other sites
craze121 Report post Posted January 16 Zastanawiam się nad takim cyrkulatorem czy ktoś używa czy lepiej dopłacić do jebao Cyrkulator ze sterownikiem Aqua Nova NWM-4000 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomko Report post Posted January 16 (edited) 9 minut temu, craze121 napisał: Zastanawiam się nad takim cyrkulatorem czy ktoś używa czy lepiej dopłacić do jebao Cyrkulator ze sterownikiem Aqua Nova NWM-4000 Szczerze, daruj Miałem 2 - 4000 i 8000 - i obie się zepsuły. Pozdr., tomko Edited January 16 by tomko (see edit history) Quote Nowe 400L Share this post Link to post Share on other sites
Aquaman Report post Posted January 16 48 minut temu, craze121 napisał: Zastanawiam się nad takim cyrkulatorem czy ktoś używa czy lepiej dopłacić do jebao Cyrkulator ze sterownikiem Aqua Nova NWM-4000 Mam i mogę polecić. Działa bez zarzutu. Quote Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Share this post Link to post Share on other sites
kokomag Report post Posted January 16 Jeden i drugi to te same towary Quote Share this post Link to post Share on other sites
PawelM Report post Posted January 16 Ja mam od roku ten cyrkulator. Jest supcio i mogę polecić ^^ Quote Share this post Link to post Share on other sites
mazmaciek Report post Posted January 17 Ja tez mam i polecam. Tani, cichy, z regulacją Quote Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Share this post Link to post Share on other sites
craze121 Report post Posted January 25 A co myślicie o jebao sow 5 czy nie będzie za mocne do tak małego akwarium bo znalazłem za 30zl więcej niż aquanowa znów sow-4 ponad 100zl więcej. Quote Share this post Link to post Share on other sites