MarcinH Report post Posted March 8 Witam, szukam urządzenia z elektrozaworem do automatycznej produkcji (w piwnicy, dlatego chcę to zautomatyzować by tam ciągle nie latać i przy okazji uniknąć zalania chaty) RODI do beczki 150 l. Co polecacie niezawodnego? Znalazłem dwa urządzenia, które polecacie i czy one się nadadzą do tego? Są do dolewki z elektrozaworem. Zastanawiam się tylko, czy one są w stanie tak długo dawać sygnał na zawór, żeby produkować RODI bo z tego co wyczytałem jedno z nich ma zabezpieczenie przed zbyt długim uzupełnieniem wody. Hestvto po to by nie przelać akwarium. 1. Automatyczna dolewka Milestone z elektrozaworem, 2. KAMOER ATO ONE RO automatyczna dolewka z elektrozaworem. Czy ktoś posiada, stosuje? Proszę o informację. Pozdrawiam Marcin Quote Share this post Link to post Share on other sites
sith114 Report post Posted March 9 pływak + zawór czterodrożny? No chyba ze koniecznie do tak prostego sterowania potrzebujesz elektronike Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted March 9 Pływak + zawór 4drożny. Włączasz wodę zaworkiem przed instalacją, napełniasz beczkę, samo się wyłącza, zakręcasz zaworek, i tak w kółko. Bezpiecznie. Nie za dużo roboty. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Centropyge bispinosa, Zebrasoma flavescens, para Synchiropus splendidus, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Saron marmoratus, 1x Neopetrolisthes oshimai, 3 kraby pustelniki Clibanarius africanus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
berklej Report post Posted March 12 dość drogie ale dziła rewelacyjnie ustawiasz min i max i problem z głowy. Autoaqua SMART ATO RO - OPTYCZNY AUTOMAT DO RO Quote początek 300 l Share this post Link to post Share on other sites
MarcinH Report post Posted March 14 W dniu 9.03.2023 o 09:24, sith114 napisał: pływak + zawór czterodrożny? No chyba ze koniecznie do tak prostego sterowania potrzebujesz elektronike W dniu 9.03.2023 o 13:44, katani napisał: Pływak + zawór 4drożny. Włączasz wodę zaworkiem przed instalacją, napełniasz beczkę, samo się wyłącza, zakręcasz zaworek, i tak w kółko. Bezpiecznie. Nie za dużo roboty. Tak, planuję zawór czterodrożny plus pływak ale mimo wszystko chciałem wlasnie dołożyć elektronikę by dodatkowo zabezpieczyć wszystko by nie było niespodzianki a tak jak jedno zawiedzie to drugie zadziała. Co myślicie o takim zdublowaniu zabezpieczenia? Quote Share this post Link to post Share on other sites