Skocz do zawartości
gora

Chińskie lampy A8se podróbka radiona

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena zachęca w porównaniu do polskich "producentów" lamp których cena sztucznie jest zawyżona

ciekawe jak się sprawują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie coś mi się dzisiaj w oczy rzuciły. Nie wiem czy jest błąd w tłumaczeniu ale jest napisane że wersja A8SE jest na LEDach  chińskich a A8 na LED Cree a to linki do wersji SE czyli niby tej gorszej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zgadza sie ale pod wątpliwość tez biorę czy A8  jest na  LED Cree , czy to tez nie chińczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum jest dużo opinii o tych lampach, parę osób ma te lampy i chwalą sobie. Sam myślę czy nie zmienić swoich Maxpsect na podróbki radianów. 

Edytowane przez Kirzan (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Kirzan napisał:

Na forum jest dużo opinii o tych lampach, parę osób ma te lampy i chwalą sobie. Sam myślę czy nie zmienić swoich Maxpsect na podróbki radianów. 

Ja zmieniłem właśnie z Maxspectów i do tego miałem świetlówki po bokach. 

Najlepsza decyzja w życiu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jar2789 napisał:

Ja zmieniłem właśnie z Maxspectów i do tego miałem świetlówki po bokach. 

Najlepsza decyzja w życiu. 

Ja przeszedłem z 8x24 na 2x A8SE II MAX i A8SE niedługo będą 2x A8SE II MAX ;)
Wg mnie akwarium lepiej doświetlone niż na T5 i kolory przyjemniejsze dla oka nawet jak lubię rozkręcić "białe" kanały.

Jak ktoś ma nieduże akwarium lub po prostu chce sprawdzić jak mu ta lampa pasuje "cena czyni cuda" a  jak nawet lampa nie podpasuję idzie oddać czy odsprzedać z niewielką strata ;)

Edytowane przez sith114 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, sith114 napisał:

Ja przeszedłem z 8x24 na 2x A8SE II MAX i A8SE niedługo będą 2x A8SE II MAX ;)
Wg mnie akwarium lepiej doświetlone niż na T5 i kolory przyjemniejsze dla oka nawet jak lubię rozkręcić "białe" kanały.

Jak ktoś ma nieduże akwarium lub po prostu chce sprawdzić jak mu ta lampa pasuje "cena czyni cuda" a  jak nawet lampa nie podpasuję idzie oddać czy odsprzedać z niewielką strata ;)

Możesz pokazać zdjęcie jak masz powieszone lampy nad akwarium? I jak wygląda akwarium w pełnym świetle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kirzan napisał:

Możesz pokazać zdjęcie jak masz powieszone lampy nad akwarium? I jak wygląda akwarium w pełnym świetle ?

na takim profilu wiszą dwie dłuższym bokiem prostopadle do dłuższego boku akwarium.

Kiedyś zrobię aktualizacje. Ale tam zdjęcia sa uja warte ;) Aparat i tak wyłapuje wiecej niebieskiego niz jest w rzeczywistosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Duracell napisał:

Tak zgadza sie ale pod wątpliwość tez biorę czy A8  jest na  LED Cree , czy to tez nie chińczyk

To zalezy co kupisz.... te z dopiskiem PRO maja byc na Cree... 
image.thumb.png.a0791ec2a864d0c58c0b0567a453938b.png

Edytowane przez VDR (wyświetl historię edycji)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z odprawami Celnymi komuś się przytrafiło naliczenie cła przy zakupię np 3 szt , ja zamówiłem 1szt poczekam aż  kolega z Azji wyślę domówię kolejna aby nie spakował w jedna paczkę i potem następną , znajomy coś zamawiał innego sprzedawca zobaczył że domówił spakował w jedną paczkę i nadał w PL poszło na celny , jeździło z celnego do celnego naliczyli mu cło plus wędrówki po każdym urzędzie celnym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, JaRRoT napisał:

A jak z odprawami Celnymi komuś się przytrafiło naliczenie cła przy zakupię np 3 szt , ja zamówiłem 1szt poczekam aż  kolega z Azji wyślę domówię kolejna aby nie spakował w jedna paczkę i potem następną , znajomy coś zamawiał innego sprzedawca zobaczył że domówił spakował w jedną paczkę i nadał w PL poszło na celny , jeździło z celnego do celnego naliczyli mu cło plus wędrówki po każdym urzędzie celnym 

Normalnie powyżej 150Euro naliczany jest VAT w kraju. Jak kupujesz na Alliexpress i przekroczysz tą kwotę to automatycznie odejmują Ci VAT i płacisz go w kraju, naliczany przez agencje celna na podstawie dokumentów przewozowych wystawionych przez wschodniego "brata"  i ściagany przez Pocztę Polską przy dostarczeniu przesyłki. Poniżej tej kwoty płacisz VAT bezpośrednio na Alliexpress.  
Jak kupiłeś 1szt i tak zapłacisz VAT na 99,99% bo na bank Ci ten VAT odjęli przy zakupie, chyba że znalazłeś gdzieś taką lampę poniżej 630-650zl.... 
To wtedy VAT opłaciłeś bezpośrednio na platformie. 

Przejrzyj swoje podsumowanie w zamówieniu jeśli kupiłeś na Ali - czy nie masz czegoś takiego jak Korekta ceny i odjętego właśnie VAT (w szczegółach zamówienia tam gdzie masz pozycja Podsuma i możliwość rozwinięcia co się na końcową cenę składa). 

image.png.51398a5e6942ebe6ff43ff25caf38a2f.png

Edytowane przez VDR (wyświetl historię edycji)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@VDR

Dokładnie jak Darek napisał normalna procedura jak kupujemy coś powyżej 150 euro. Zależnie od produktu możemy zapłacić Vat + cło + opłata za obsługę. Ale w przypadku oświetlenia ledowego opłacamy VAT + opłatę celną. - precyzując na oświetlenie ledowe jeśli nasza paczka zostanie tak opisana może dojść cło. Mi jak narazie 2x tylko dołożyli vat i opłatę za obsługę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki na Ali już nie zamawialem z 10 lat więc pewnie domówię 2szt na raz aby było szybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi