Seweryn_ Zgłoś Napisano 18 Marca Cześć wam , planuje zakupić akwarium od firmy 67diamant. Mam dziwne przeczucie że to jakiś FAKE, proszę o pomoc :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca Bierz w akwarium Szczecin, satysfakcja gwarantowana. Bardzo ładnie wykonane akwaria. Szczerze to nie widziałem ładniejszych akwarii jak z tamtąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 23 Marca Już za późno na to. Zamówiłem już w wyżej wymienionym sklepie. Mam nadzieję , że nie wtopiłem zamawiając tam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmirek1 Zgłoś Napisano 23 Marca Szczecin ma obecnie terminy na Lipiec 2024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapsel1981 Zgłoś Napisano 23 Marca To pojedź na miejsce i zobacz jak to wygląda. Jak wpłaciłeś zaliczkę - weź jakieś papiery na to, najlepiej pokwitowania, przelewy, umowa itp tka by móc to udowodnić jakoś. Jak wtopisz to pamiętaj, że możesz zgłosić oszustwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 23 Marca 31 minut temu, bmirek1 napisał: Szczecin ma obecnie terminy na Lipiec 2024 To niedługo. Tam się zawsze z pół roku czeka. Ale warto. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca 2 godziny temu, Kapsel1981 napisał: To pojedź na miejsce i zobacz jak to wygląda. Jak wpłaciłeś zaliczkę - weź jakieś papiery na to, najlepiej pokwitowania, przelewy, umowa itp tka by móc to udowodnić jakoś. Jak wtopisz to pamiętaj, że możesz zgłosić oszustwo. Ja nie wiem jak można wpłacić zaliczkę bez potwierdzenia. Jak tak przepatrzyłem zdjęcia na FB to te akwaria nie umywają się do akwarii ze Szczecina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 23 Marca 2 godziny temu, elespero napisał: Ja nie wiem jak można wpłacić zaliczkę bez potwierdzenia. Jak tak przepatrzyłem zdjęcia na FB to te akwaria nie umywają się do akwarii ze Szczecina. Co byś zarzucił temu producentowi w porównaniu ze szczecinem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca 53 minuty temu, sith114 napisał: Co byś zarzucił temu producentowi w porównaniu ze szczecinem? Takie dwie rzeczy co u mnie go dyskwalifikuje. zabudowa szafki nie jest zlicowana ze szkłem, każde jest odstające. Druga rzecz to aluminiowe kątowniki na koronach z zewnętrznej strony, wygląda to jak z D. Taka łatwizna. U Przemka wszystko spasowane, piękne wykończenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 23 Marca Terminy u Przemka długie ponieważ łączy dwie ważne cechy. Jakość na najwyższym poziomie i cenę na akceptowalnym pułapie. Przy wycenie mojego nowego szkiełka pomiędzy różnymi producentami rozstrzał był 3tyś złotych na korzyść akwarium-szczecin. Z firmą 67diamant nie miałem osobiście kontaktu, ale gdzieś ktoś o ich produktach mówił, więc myślę. że nie jest to fake. Ale jaka jakość będzie to dopiero się przekonasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 23 Marca (edytowane) 22 minuty temu, elespero napisał: Takie dwie rzeczy co u mnie go dyskwalifikuje. zabudowa szafki nie jest zlicowana ze szkłem, każde jest odstające. Druga rzecz to aluminiowe kątowniki na koronach z zewnętrznej strony, wygląda to jak z D. Taka łatwizna. U Przemka wszystko spasowane, piękne wykończenia. No ok, ale to sa kwestie projektu i tego co klient chce. Jesteś pewny, że nie wykonają szafki zlicowanej ze szkłem? ;P Jak będę zamawiał kolejne akwarium pewnie jedną z firm do której wyśle zapytanie będzie właśnie akwarium szczecien. Ale odczuwam tutaj na forum pewne sekciarstwo Edytowane 23 Marca przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca 25 minut temu, sith114 napisał: No ok, ale to sa kwestie projektu i tego co klient chce. Jesteś pewny, że nie wykonają szafki zlicowanej ze szkłem? ;P Jak będę zamawiał kolejne akwarium pewnie jedną z firm do której wyśle zapytanie będzie właśnie akwarium szczecien. Ale odczuwam tutaj na forum pewne sekciarstwo Przeglądnąłem całą ich galerię na fb i nie ma zlicowanych, więc tak robią. Korony z narożnikami. popatrz sam a nie szukasz zaczepki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 23 Marca LUDZIE !!! ten temat idzie w zupełnie innym kierunku > jak powinien . Skupcie sie na swoich akwariach,ok. Jeden ma szklo za 3000 drugi za cale G bo tak chce,może tylko na tyle go stać .Jestem na tym forum kilka tygodni i juz widze ,że tu nie ma normalności . Co drugi to madzejszy od pierwszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca 9 minut temu, Seweryn_ napisał: LUDZIE !!! ten temat idzie w zupełnie innym kierunku > jak powinien . Skupcie sie na swoich akwariach,ok. Jeden ma szklo za 3000 drugi za cale G bo tak chce,może tylko na tyle go stać .Jestem na tym forum kilka tygodni i juz widze ,że tu nie ma normalności . Co drugi to madzejszy od pierwszego. Możesz powiedzieć jaki wymiar akwa i jaka cena u nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 23 Marca 60x60x40 full optiwhite za 800 zl z przesylką na palecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca 1 minutę temu, Seweryn_ napisał: 60x60x40 full optiwhite za 800 zl z przesylką na palecie. Samo akwarium? To fajna cena. Szkło większość klei tak samo, cały urok w wykonaniu jest w detalach. Tak jak pisałem, nie moja gusta i wolę ewentualnie dopłacić ale żeby „mebel” wyglądał tak jak chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 23 Marca 12 minut temu, Seweryn_ napisał: 60x60x40 full optiwhite za 800 zl z przesylką na palecie. Tyle za samo szkło ? nie śledzę cen , ale wydaje mi się b. drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 23 Marca (edytowane) Mebel juz mam,wykonany pod wymiar akwarium u lokalnego majstra . Tak to cena za same akwarium z przesylką. Edytowane 23 Marca przez Seweryn_ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 23 Marca 8 minut temu, Seweryn_ napisał: Mebel juz mam,wykonany pod wymiar akwarium u lokalnego majstra . Tak to cena za same akwarium z przesylką. Fajna szafka, a cena za szkło spoko. Podobnie z przesyłka płaciłem za bardzo podobne jeśli chodzi o wielkość akwarium 3 lata temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 23 Marca (edytowane) 17 minut temu, sith114 napisał: Fajna szafka, a cena za szkło spoko. Podobnie z przesyłka płaciłem za bardzo podobne jeśli chodzi o wielkość akwarium 3 lata temu. Dziękuje. Jak przyjdzie akwarium to wstawie pare zdjęc. Dla tych ktorzy ,moze w przyszlosci beda chcieli zamówić akwarium, w 67diamant. Miałem obawy co do zakupu u nicht,pomimo wpłaty i wszelakich potwierdzeń takowej wpłaty itp, mam nadzieje ,że firma stanie na wysokości zadania i okaże się wartościową opcją dla osób zainteresowanych w niedalekiej przyszłości. Edytowane 23 Marca przez Seweryn_ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 23 Marca 34 minuty temu, JerzyB napisał: Tyle za samo szkło ? nie śledzę cen , ale wydaje mi się b. drogo. Jerzy... Niestety, taka cena to już standard. @Seweryn_ szafka wydaje się niska. Ile ma cm??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 23 Marca (edytowane) Godzinę temu, elespero napisał: 75 cm ,tyle co standard stołu czy ławy. Akwarium będzie stało w salonie. Obczajanie będzie z pozycji leniwej ,lezacej. Tak sobie wymyśliłem. Edytowane 23 Marca przez Seweryn_ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 15 Kwietnia Kończąc temat , akwarium doszło i ma się znakomicie . Lepszego jeszcze nie miałem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia Pokaż proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seweryn_ Zgłoś Napisano 15 Kwietnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach