sith114 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2024 2 godziny temu, Pawel90 napisał: Jak wygląda ustawienie czasu w aplikacji tych Lamp ? Na Angielskich forach dużo osób pisze że czas się sam zmienia.I często są problemy z ustawieniem godziny. Czy też macie takie problemy? I jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość połączenia się z Lampą, kiedy jest się poza domową siecią Wi-Fi ? Czas ustawiony i dziala przynajmniej u mnie. A8SE chyba tylko lokalnie A8SE II Max juz mi smiga niezaleznie od sieci. Tylko po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel90 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2024 Godzinę temu, sith114 napisał: Czas ustawiony i dziala przynajmniej u mnie. A8SE chyba tylko lokalnie A8SE II Max juz mi smiga niezaleznie od sieci. Tylko po co? Tak tylko pytam to nie jest konieczne.Ale jak by coś się działo a jesteś poza domem to można sprawdzić czy poprawić. Ta nowa wersja wygląda jak by wymienili w niej soczewki HEI z kontem świecenia z 110 stopni na nowsze 120 stopni.Tak jak w radionie z G5 na G6 to jest. Ciekawe czy te części zamienne od radiona w tych lampach by pasowały .Dostępność była by lepsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 1 Stycznia Znajdę taką podróbę Radiona xr15 , potrzebuje 3 sztuki najlepiej blue zęby dołożyć między dwie Alphy a te duże A8 będą za wielkie. Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano Środa o 14:41 Godzinę temu, Kris81 napisał: Znajdę taką podróbę Radiona xr15 , potrzebuje 3 sztuki najlepiej blue zęby dołożyć między dwie Alphy a te duże A8 będą za wielkie. Oj chyba tylko jest podróbka xr30. Sam chetnie bym przygarnął własnie 4 sztuki mniejszych no, ale finalnie dwie a8se daja rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano Piątek o 14:46 (edytowane) W dniu 23.12.2024 o 17:46, jar2789 napisał: Sorki za ot ale co to za ryba biało czarna pływa w 30sek tego filmu na ali? Na ile masz skręcone? Bo ja mam w swoim trzy takie i skręcone na 50%.. Wrzucisz fote baniaka ? One wisza nad tymi 200cm co masz w opisie profilu ? Leci do mnie 3 sztuki tych nowych 240W i sie zastanawiam czy nad 160x75x60 bedzie ok czy myslec jeszcze o 4tej sztuce, zanim ceny za te lampy nie wystrzelą w kosmos. Edytowane Piątek o 14:46 przez VDR (wyświetl historię edycji) Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano Piątek o 15:37 Tak i są skręcone na 45% . Wszystko rośnie łącznie z prostymi spsami. Zaraz coś wrzucę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano Piątek o 23:38 To jest koncowka dnia bez bialego ? Czy 45% blue/rb ustawione i mozna lanaly niebieskie jeszcze podkrecic ? Jak mozesz skrobnij co znaczy to 45%. Co prawda wyglada ze niebieskiego jest sporo przy takiej szerokosci zbiornika i w takiej konfiguracji to u mnie powinno byc jeszcze bardziej doswietlone. BTW masz jakies wzmocnienia spinajace przod i tyl ? Ja planowalem wieszac lampy tak | | | ale mam na srodku spinke i sie teraz zastanawiam czy nie bedzie za bardzo przeszkadzac. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano Sobota o 08:18 (edytowane) Tak, koncowka dnia bez białego. Spokojnie mozna podkręcić bo lampa używa 45% mocy! Niebieskiego jest sporo. Mam wzmocnienie poprzeczne i podłużne, a do tego szybki nakrywkowe co też zabiera światło! Jeszcze trzy miesiące i je zdejmę a i tak lampa daje radę bo jest bardzo mocna i oszczędna. Zaraz wrzucę fotkę w "bielszym". Edytowane Sobota o 11:30 przez jar2789 inne foto (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel90 Zgłoś Napisano Sobota o 09:10 Można się dowiedzieć czemu tylko 45 % używacie? Do czego się to odnosi, ilości Wat ? Mierzył może ktoś parametry PAR przy tych Lampach? Dotychczas świecę nad moją Kostką 60x55x55 z Lampą MJ-L165 blue ,ma około 60 Wat. Myslę że na tą kostkę powinna jedna A8SE wystarczyć.Planowalem świecenie zaczynać z tą samą Ilością wat i tygodniowo o 5 % podwyższać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano Sobota o 10:27 Godzinę temu, Pawel90 napisał: Można się dowiedzieć czemu tylko 45 % używacie? Do czego się to odnosi, ilości Wat ? Mierzył może ktoś parametry PAR przy tych Lampach? Dotychczas świecę nad moją Kostką 60x55x55 z Lampą MJ-L165 blue ,ma około 60 Wat. Myslę że na tą kostkę powinna jedna A8SE wystarczyć.Planowalem świecenie zaczynać z tą samą Ilością wat i tygodniowo o 5 % podwyższać. Mierzyłem par. Przy moich ustawieniach nad moim akwarium 2 takie lampy robią robotę spokojnie pod typowo spsowe akwarium Nawet zdecydowałem się ciut przykręcić lampę finalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel90 Zgłoś Napisano Sobota o 14:23 3 godziny temu, sith114 napisał: Mierzyłem par. Przy moich ustawieniach nad moim akwarium 2 takie lampy robią robotę spokojnie pod typowo spsowe akwarium Nawet zdecydowałem się ciut przykręcić lampę finalnie. Ok, rozumiem że mierzone PAR wyszło gdzieś pomiędzy 300-500 w górnej części skały.A ile Wat już ci świeci lampa ? Bo Lampę masz teraz na 50 % ustawioną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano Sobota o 14:33 8 minut temu, Pawel90 napisał: Ok, rozumiem że mierzone PAR wyszło gdzieś pomiędzy 300-500 w górnej części skały.A ile Wat już ci świeci lampa ? Bo Lampę masz teraz na 50 % ustawioną? Wrzucałem wcześniej 2 swoje ustawienia. Na tym mocniejszym par na górze skały koło 500. Na słabszym koło 400. Co do mocy muszę kiedyś zmierzyć 2 lampy na raz bo pobór w A8se i A8se 2 max ciut się różni. A w ogóle niedługo przyjdzie mi druga A8 se 2 max i wtedy zmierzę jeszcze raz par i moc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel90 Zgłoś Napisano Sobota o 14:44 4 godziny temu, sith114 napisał: Ok, dziękuję za odpowiedźi. Moja też jest A8SE 2 Max. Będę musiał uważać żeby nie przesadzić z tą lampą i nie poparzyć korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach