Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Pawel90 napisał:

Jak wygląda ustawienie czasu w aplikacji tych Lamp ? Na Angielskich forach dużo osób pisze że czas się sam zmienia.I często są problemy z ustawieniem godziny.

Czy też macie takie problemy? 

I jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość połączenia się z Lampą, kiedy jest się poza domową siecią Wi-Fi ?

Czas ustawiony i dziala przynajmniej u mnie.
A8SE chyba tylko lokalnie A8SE II Max juz mi smiga niezaleznie od sieci. Tylko po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, sith114 napisał:

Czas ustawiony i dziala przynajmniej u mnie.
A8SE chyba tylko lokalnie A8SE II Max juz mi smiga niezaleznie od sieci. Tylko po co?

Tak tylko pytam to nie jest konieczne.Ale jak by coś się działo a jesteś poza domem to można sprawdzić czy poprawić.

Ta nowa wersja wygląda jak by wymienili w niej soczewki HEI z kontem świecenia z 110 stopni na nowsze 120 stopni.Tak jak w radionie z G5 na G6  to jest.

Ciekawe czy te części zamienne od radiona w tych lampach by pasowały .Dostępność była by lepsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdę taką podróbę Radiona xr15 , potrzebuje 3 sztuki najlepiej blue zęby dołożyć między dwie Alphy a te duże A8  będą za wielkie.

8fdd9b9b7ef09de88ef75df31c7279e1u1318a12

Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll ,

obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV,

skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kris81 napisał:

Znajdę taką podróbę Radiona xr15 , potrzebuje 3 sztuki najlepiej blue zęby dołożyć między dwie Alphy a te duże A8  będą za wielkie.

Oj chyba tylko jest podróbka xr30. Sam chetnie bym przygarnął własnie 4 sztuki mniejszych no, ale finalnie dwie a8se daja rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.12.2024 o 17:46, jar2789 napisał:

Sorki za ot ale co to za ryba biało czarna pływa w 30sek tego filmu na ali?

Na ile masz skręcone?

Bo ja mam w swoim trzy takie i skręcone na 50%..

Wrzucisz fote baniaka ? One wisza nad tymi 200cm co masz w opisie profilu ? Leci do mnie 3 sztuki tych nowych 240W i sie zastanawiam czy nad 160x75x60 bedzie ok czy myslec jeszcze o 4tej sztuce, zanim ceny za te lampy nie wystrzelą w kosmos. 

Edytowane przez VDR (wyświetl historię edycji)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak i są skręcone na 45% . Wszystko rośnie łącznie z prostymi spsami. Zaraz coś wrzucę

fot 1_Easy-Resize.com.jpg

fot 2.jpg

fot 2_Easy-Resize.com.jpg

fot 3.jpg

fot 3_Easy-Resize.com.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest koncowka dnia bez bialego ? Czy 45% blue/rb ustawione i mozna lanaly niebieskie  jeszcze podkrecic ? Jak mozesz skrobnij co znaczy to 45%. Co prawda wyglada ze niebieskiego jest sporo przy takiej szerokosci zbiornika i w takiej konfiguracji to u mnie powinno byc jeszcze bardziej doswietlone.  BTW masz jakies wzmocnienia spinajace przod i tyl ? Ja planowalem wieszac  lampy tak | | | ale mam na srodku spinke i sie teraz zastanawiam czy nie bedzie za bardzo przeszkadzac.  

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, koncowka dnia bez białego. Spokojnie mozna podkręcić bo lampa używa 45% mocy! Niebieskiego jest sporo. Mam wzmocnienie poprzeczne i podłużne, a do tego szybki nakrywkowe co też zabiera światło! Jeszcze trzy miesiące i je zdejmę  a i tak lampa daje radę bo jest bardzo mocna i oszczędna. Zaraz  wrzucę fotkę w "bielszym".

fot 1_Easy-Resize.com.jpg

fot 2_Easy-Resize.com.jpg

fot 3_Easy-Resize.com.jpg

Edytowane przez jar2789
inne foto (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się dowiedzieć czemu tylko 45 % używacie? Do czego się to odnosi, ilości Wat ? 

Mierzył może ktoś parametry PAR przy tych Lampach? 

Dotychczas świecę nad moją Kostką 60x55x55 z Lampą MJ-L165 blue ,ma około 60 Wat.

Myslę że na tą kostkę powinna jedna A8SE wystarczyć.Planowalem świecenie zaczynać z tą samą Ilością wat i tygodniowo o 5 % podwyższać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Pawel90 napisał:

Można się dowiedzieć czemu tylko 45 % używacie? Do czego się to odnosi, ilości Wat ? 

Mierzył może ktoś parametry PAR przy tych Lampach? 

Dotychczas świecę nad moją Kostką 60x55x55 z Lampą MJ-L165 blue ,ma około 60 Wat.

Myslę że na tą kostkę powinna jedna A8SE wystarczyć.Planowalem świecenie zaczynać z tą samą Ilością wat i tygodniowo o 5 % podwyższać.

Mierzyłem par. Przy moich ustawieniach nad moim akwarium 2 takie lampy robią robotę spokojnie pod typowo spsowe akwarium ;) 

Nawet zdecydowałem się ciut przykręcić lampę finalnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, sith114 napisał:

Mierzyłem par. Przy moich ustawieniach nad moim akwarium 2 takie lampy robią robotę spokojnie pod typowo spsowe akwarium ;) 

Nawet zdecydowałem się ciut przykręcić lampę finalnie. 

Ok, rozumiem że mierzone PAR wyszło gdzieś pomiędzy 300-500 w górnej części skały.A ile Wat już ci świeci lampa ? Bo Lampę masz teraz na 50 % ustawioną? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Pawel90 napisał:

Ok, rozumiem że mierzone PAR wyszło gdzieś pomiędzy 300-500 w górnej części skały.A ile Wat już ci świeci lampa ? Bo Lampę masz teraz na 50 % ustawioną? 

Wrzucałem wcześniej 2 swoje ustawienia. Na tym mocniejszym par na górze skały koło 500. Na słabszym koło 400.

Co do mocy muszę kiedyś zmierzyć 2 lampy na raz bo pobór w A8se i A8se 2 max ciut się różni. 

A w ogóle niedługo przyjdzie mi druga A8 se 2 max i wtedy zmierzę jeszcze raz par i moc ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, sith114 napisał:

Ok, dziękuję za odpowiedźi.

Moja też jest A8SE 2 Max. Będę musiał uważać żeby nie przesadzić z tą lampą i nie poparzyć korali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.01.2025 o 15:33, sith114 napisał:

Co do mocy muszę kiedyś zmierzyć 2 lampy na raz bo pobór w A8se i A8se 2 max ciut się różni. 

Według ich opisów wersja A8se II ma szersze rozproszenie światła w porównaniu z A8se ( kąt 125 vs 105) - widać to jakoś pod lampą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, chris_ek napisał:

Według ich opisów wersja A8se II ma szersze rozproszenie światła w porównaniu z A8se ( kąt 125 vs 105) - widać to jakoś pod lampą?

Szczerze mam 2 obok siebie ciezko mi powiedziec :P
Z reszta jak przegladalem chyba reef2reefa to albo ludzie wieszaja te lampki nizej albo jak chca wieksze skupienie podmieniaja soczewki na radionowe o duzej intensywnosci i lampa idzie na 40 cm nad akwa ;)

Edytowane przez sith114 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.01.2025 o 16:37, jar2789 napisał:

fot 3.jpg

Może ktoś  mi powiedzieć lub sprawdzić jaki rozmiar jest tych śrub co trzymają linki , bo jeśli zamówię te lampy chce zrobić wcześniej uchwyt DIY pod właśnie 3 lampy 

Edytowane przez JaRRoT (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.