robi Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Bez urazy ! zapomniałem dodać "uśmieszków" , a sprawcą może być "dymiąca" fungia ? bo coś popuściła. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Października 2013 u mnie jak slimaki tancowaly to odpieniacz siadal maksymalnie a nie przelewal Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masta93 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 U mnie odpieniacz zwariował jak włożyłem watę filtracyjną, lał jak fontanna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Grzesiu nie dopowiedzial, ale on moze sie na tym znac i pewnie ma racje Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 U mnie odpieniacz zwariował jak włożyłem watę filtracyjną, lał jak fontanna. Przepłucz watę przed podaniem do akwarium (nawet w niektórych opakowaniach jest opisane) to unikniesz tej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Może jakaś zmiana napięcia? Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Może jakaś zmiana napięcia? A jak by na taką zmianę zareagowała pompa ? zwiększoną wydajnością chyba ? ale powietrza bierze tyle samo co zwykle, więc ... Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Eureka! Ty myślisz że mając morskie prawie 20 lat jeszcze na to nie wpadłem ?Nic z tego! skoro jesteś taki mądry to po co pytasz innych??? po 20 latach powinieneś wiedzieć Co jest przyczyną. Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 21 Października 2013 skoro jesteś taki mądry to po co pytasz innych??? po 20 latach powinieneś wiedzieć Co jest przyczyną. Hmmm ... Pamiętaj - jeśli pytasz nie błądzisz ! a całe życie się uczysz a i tak głupi umierasz. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 21 Października 2013 A jak by na taką zmianę zareagowała pompa ? zwiększoną wydajnością chyba ? ale powietrza bierze tyle samo co zwykle, więc ... no może cos w tym jest bo ja zauważyłem od jakiegoś czasu ale nie przy pompie odpieniacza tylko przy dwóch pompach cyrkulacyjnych a mianowicie w dzień jest wszystko ok nic pompy nie chlapią wodą itp.sa ustawione delikatnie ku górze natomiast w nocy dostają chyba jakiegoś powera bo jest taki chlupot na powierzchni jakby dostały jakiejś większej mocy Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 21 Października 2013 no może cos w tym jest bo ja zauważyłem od jakiegoś czasu ale nie przy pompie odpieniacza tylko przy dwóch pompach cyrkulacyjnych a mianowicie w dzień jest wszystko ok nic pompy nie chlapią wodą itp.sa ustawione delikatnie ku górze natomiast w nocy dostają chyba jakiegoś powera bo jest taki chlupot na powierzchni jakby dostały jakiejś większej mocy Zgadzam się z tobą Sylwku. Tak czasami jest, różnica napięcia niewielka, a sprzęt inaczej działa. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 31 Października 2013 przebral kubek syfu. pytanie moje czy strasznie sie mogly rozjechac parametry po4 i no3 po takim bum ? i czy padnie cos w zbiorniku. wypienilo juz kubek oo szybkiej interwencji pieni teraz dalej Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 31 Października 2013 no to łączymy zobaczymy ile postów wyjdzie polecam wyszukiwarkę pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Ustaw na mokro i czysc co kilka godzin kubek. Po dwoch dniach nie bedzie juz o czym mowic. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 cos sie dostalo do wody, zmienila sie jej zawartosc i odpieniacz natychmiast to wylapuje, bez przyczyny nic sie nie dzieje, juz na pewno nie wina pompy, powietrza, body odpienka itd, jak sie zabrudza to moga tylko przykucnac z wydajnoscia. Przyczyna jest zawsze woda a w zasadzie jej zawartosc Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 31 Października 2013 A na przyszłość polecam zakup pompki perystaltycznej ustawionej na odsysanie odcieku z kubka. Ja mam ustawioną pompę mikom na 100 ml co godzinę i mam zawsze suchy kubek. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach