Raffy14 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Cześć, mam plagę asteriny, trochę zaniedbałem w ich ręcznym wybieraniu, a dzisiaj na szybę wyszły chyba setki, niby siedzą na szybie, ale czasami łażą po koralach i coś zoasy mi zniknęły.... Jaki jest sposób, oprócz krewetki - by je wyplenić? Co za syf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Oprócz krewetek nie znam żadnego, jedynie łapanie ręczne - ja swoje w starym 200L akwa wykończyłem w 2 miesiące codziennie systematycznie wyciągałem rano i wieczorem (przyda się cierpliwość ) trening czyni mistrza! także do dzieła Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erich1980 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Krewetka ma skuteczność bliską 100%. Kwestia najwyżej 1-2 miesięcy. Widziałem że mają w reefshopie:). Jest tylko jeden ból - wcina wszystkie rozgwiazdy więc na kilka miesięcy piaskowe do sumpa. Cytuj "When the wife gets preoccupied with other things make your move. Never place a new coral, fish or Berghia in the aquarium while anyone is watching and never reveal how much anything costs" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 29 Września 2011 I tak zrobiłem, oto efekt pierwszej walki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 29 Września 2011 Wpadaj po krewetę z Brytanem! Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 29 Września 2011 czy ta krewetka je cos oprocz rozgwiazd? To znaczy jak wszystkie wybije to czy zdycha z glodu czy zadowoli sie np artemia? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 29 Września 2011 Tak, zdycha. Słyszałem że komuś się udało przestawić ją na inne mięso mrożone (kraba) ale generalnie zdycha z głodu bez rozgwiazd. Można mrożone rozgwiazdy dawać - tylko trzeba je mieć Miałem dlatego piszę Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 29 Września 2011 Brytanowi smakują rozgwiazdy, ale nurkować nie umie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 29 Września 2011 Kwestia treningu Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 29 Września 2011 asteriny to kilka w gatunków zjadających się wzajemnie i inne rozgwiazdy. Jedną z metod jest znalezienie osobnika większego podgatunku, którego już łatwiej wyciągnąć. Tylko znaleźć ... http://www.marinespecies.org/asteroidea/aphia.php?p=taxdetails&id=123281 Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andretti Zgłoś Napisano 30 Września 2011 asteriny to faktycznie dziadostwo ! Wybieram ręcznie a i tak siedzą mi na zoasach... o jakiej krewetce mowa ? Cytuj PŁYTKIE.... 150L, 6x39W , Tunze ReefPack, Obsada : miękkie oraz LPS http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 30 Września 2011 Hymenocera elegans Hymenocera picta Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zlota raczka Zgłoś Napisano 30 Września 2011 andreti http://pl.reeflex.net/tiere/861_Hymenocera_elegans.htm lub z tej samej rodziny http://pl.reeflex.net/tiere/860_Hymenocera_picta.htm mialem i wyglad ma bajkowy Cytuj zapomnialem na zlocie dac Monice zaswiadczenie o dyslekcji sry za ortografie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach