ejerzyk Zgłoś Napisano 23 Października 2011 Jakiś czas temu kupiłem razem z Rufio34 ocellariski z hodowli. Jak przyjechały, to były bardzo blade i kiepsko wybarwione. Na początku obydwa świetnie śmigały po całym akwa. Jeden niestety na coś zachorował i nie jestem w stanie określić, co to jest. Pływa w jednym miejscu, bardzo szybko oddycha, chyba nic nie je i często ma długą biało-przezroczystą kupkę. Podejrzewając coś bakteryjnego, wykąpałem go w Bactoforte S (odpowiednik starszego Boctopur direct), ale nic to nie dało. Powoli jego stan się pogarsza. Drugi natomiast wigoru nie stracił, jest chyba najodważniejszą rybcią w akwa. Niestraszny jest mu nawet dwa razy większy od niego, starszy błazen. Co ciekawe, od pewnego czasu zaczął się bardzo ciekawie wybarwiać i powoli bardziej przypomina dalmatyńczyka, niż błazenka. U jego starszego kolegi też jest kilka kropek, ale są one dużo mniej wyraźne i kontrastowe. Zobaczcie tego agenta: Na ostatnim jest naprawdę całkiem podobny do dalmatyńczyka... Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 23 Października 2011 cholara, ostatnie stadium ospy. Tu nawet kapiel w RO nie pomoze Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 23 Października 2011 i to jeszcze OSPY CZARNEJ!! Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach