amebcia Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Swietna robota Dodaj jeszcze WiFi i aplikacje pod telefon na Androidzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Swietna robota Dodaj jeszcze WiFi i aplikacje pod telefon na Androidzie I koniecznie moduł czytania w myślach P.S. dzięki za "orła" Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez montymick (wyświetl historię edycji) Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magu Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Super projekt, gratuluje Ci bardzo tak rozbudowanego i dopracowanego sterownika. Cytuj www.magu.pl większy: https://nano-reef.pl/...550l duży: https://nano-reef.pl/...ystko-zle-300l/ mały: https://nano-reef.pl/...odmian-by-magu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urco Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Projekt sterownika spodobał mi się tym że jest uniwersalny i "elastyczny " A co myślicie żeby płytki zamówić w firmie , większa ilość niższa cena ?? Pytanie do autora projektu , projektu pcb pokazuje tylko jedną warstwę ścieżek . Czy to mój program nie otwiera go prawidłowo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rj1307 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Która wersja Eagle? Pliki są na 100% prawidłowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Jeśli masz zrobione połączenie z PC po UART, to w "try migi" zrobisz sobie WiFi. Jest kilka modułów pracujących z UART. Podpinasz tylko do modułu WiFi zasilanie 3V3 oraz RX i TX z UART i śmiga. Konfigurujesz kilkoma komendami AT (SSID, hasło, adresy IP) i masz bezprzewodówkę. Ułatwieniem jest też fakt, że jeśli masz aplikację na PC, to łatwo się tylko przełączyć na wysyłanie tych samych komend z UART przez LAN. Przechodzi 1:1 rzecz jasna, tylko skonfigurować w sofcie połączenie SOCKET i posyłać do niego dane jak dotychczas z UART. Osobiście zastosowałem jako przykład w moim ARX moduł Wiznet, czyli WizFi210 (dostępny po chyba 170PLN z tme.pl). Są też inne. Można poszukać tańszych, chociaż cena niewiele się pewnie zmieni. Niestety nie są to tanie zabawki jak dotąd. Szkoda. Za to możesz potem aplikację strzelić na Androida itp... Cytuj 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urco Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Projekt sterownika spodobał mi się tym że jest uniwersalny i "elastyczny " A co myślicie żeby płytki zamówić w firmie , większa ilość niższa cena ?? Pytanie do autora projektu , projektu pcb pokazuje tylko jedną warstwę ścieżek . Czy to mój program nie otwiera go prawidłowo . Coś mi się wydaje ze nie umiem przełączyć widoku warstw (nie znam eagla ;-( ) A próbuje otworzyć w wersji 7.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 W menu z lewej strony u góry masz przycisk DISPLAY (takie 3 kwadraty). W kolumnie Nr zaznaczasz warstwy które chcesz widzieć (Top i Bottom to warstwy ścieżek). Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urco Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Coś mi się wydaje ze nie umiem przełączyć widoku warstw (nie znam eagla ;-( ) A próbuje otworzyć w wersji 7.1. I już wszystko wiadome ,prawdopodobnie mam okrojoną wersje programu i nie znalazłem takowego przycisku Poszukam starej wersji programu i zainstaluję ,,to zobaczę co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Musi być on w każdej wersji. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urco Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 I już wszystko wiadome ,prawdopodobnie mam okrojoną wersje programu i nie znalazłem takowego przycisku Poszukam starej wersji programu i zainstaluję ,,to zobaczę co i jak Już se poradziłem ,po prostu moja niewiedza (trzeba było zaznaczyć wszystko menu Layer settings---> ALL ) Ciekawy jestem ilu znalazło by si chętnych na płytki profesjonalnie z solder maską i metalizowaniem otworów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rj1307 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Ciekawy jestem ilu znalazło by si chętnych na płytki profesjonalnie z solder maską i metalizowaniem otworów Trzeba by najpierw posiedzieć w Eagle i trochę przeprojektować płytkę, przede wszystkim zwiększyć średnice otworów pod poszczególne elementy, większość przelotek mogła by zniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi72 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 przerabiałem ten temat bo dawałem płytki do firmy koszt płytek w firmie ponad 700 złotych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darko_P Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 Ja ostatnio robiłem sam tzw metodą żelazkową i się udało. Zresztą autor projektu bardzo pomaga potem przy uruchomieniu. A jeśli miałbym wydać na samą płytkę 700 zł to bym się nie zdecydował na sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi72 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 to nie jest jedna płytka jest ich 10 , dla przykładu płyta gówna (czyli największa) koszt to 137 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darko_P Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 To mi koszt wykonania 7 płytek wyszedł może z 30-40 złotych, więc różnica jest spora, tylko trochę się trzeba pobawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 Ewentualnie można by popytać w innych firmach nad kosztem płytek ( jeśli autor projektu nie ma oczywiście żadnych "przeciw" ). Myślę, że 700pln to koszt "inicjalizacji całej procedury" druku płytki. W większej ilości ten koszt podzieli się na ilość wykonanych płytek. Ja ewentualnie z kolegą pisałbym się na druk w firmie ( to już jest 2 , zibi, urco - co Wy na to? Jaki jest Wasz pułap cenowy za komplet płytek? 100 - 150 - 200PLN? A może ktoś z forum porządnie nagrzeje żelazko i termotransferem poleci kilka płytek?? Oczywiście tylko trawienie bo wiecenie, cynowanie itp to każdy już chyba we włąsnym zakresie zrobi. Pozdrawiam Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rj1307 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 przerabiałem ten temat bo dawałem płytki do firmy koszt płytek w firmie ponad 700 złotych ILE???? Dawałeś każdą płytkę jako osobny projekt czy połączyłeś kilka w większy moduł? Taniej i szybciej powinno być u chińczyków. Ewentualnie można by popytać w innych firmach nad kosztem płytek ( jeśli autor projektu nie ma oczywiście żadnych "przeciw" ). Jakie przeciw? Jeśli ktoś się podejmie tematu, proponuję przeprojektować płytę - przy metalizacji otworów można pozbyć się dużej części przelotek i ścieżek, na płytę główną przenieść moduł zasilania oraz RTC z jednoczesnym przerobieniem na zwykły kwarc zamiast DS32kHz. Usunąć można także USB z układem FTDI, na stan dzisiejszy nie planuję jego wykorzystania (no chyba że ktoś napisze aplikację na PC). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi72 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) co do pytania autora tematu rj1307 płytki dawałem do produkcji osobno w jednym zamówieniu , przygotowane - pliki w formacie "GERBER" płytki dwustronne , grubość laminatu 1,5 Grubość miedzi 35um soldermaska czerwona , melalizacja otworów opis dwustronny podaję link do firmy http://prototypy.com/sites_pcbplugins/pcborder/58 Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez zibi72 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) nie znam się, ale ostatnio zleciłem płytkę w fabrykapcb.pl i chyba jest OK Mi tu cena pasowała. ps. Projekt jest genialny. W internecie jest wiele podobnych projektów, ale chyba żaden nie zbiera logi. Rj1307, może dodasz do projektu kartę SD i będziesz zbierał wszystkie logi. Ja bym był ciekawy, jak wpływa poziom oświetlenia, zasolenia i inne zmienne na korale. "Twarde dane" można jakoś statystycznie obrabiać, wyciągać korelację i podejść naukowo do tematu. Polecam też edytować pierwszy post po dodaniu kolejnej zmianie w projekcie. Wątek jeszcze nie am dużo stron, ale gdy się rozrośnie będzie nie czytelny dla nowy userów. Rj1307-gratuluję. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez qni (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urco Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2015 Pytanie do kolegi nie znam się, ale ostatnio zleciłem płytkę w fabrykapcb.pl i chyba jest OK Mi tu cena pasowała. ps. Projekt jest genialny. W internecie jest wiele podobnych projektów, ale chyba żaden nie zbiera logi. Rj1307, może dodasz do projektu kartę SD i będziesz zbierał wszystkie logi. Ja bym był ciekawy, jak wpływa poziom oświetlenia, zasolenia i inne zmienne na korale. "Twarde dane" można jakoś statystycznie obrabiać, wyciągać korelację i podejść naukowo do tematu. Polecam też edytować pierwszy post po dodaniu kolejnej zmianie w projekcie. Wątek jeszcze nie am dużo stron, ale gdy się rozrośnie będzie nie czytelny dla nowy userów. Rj1307-gratuluję. WitamCzy możesz podać więcej szczegółów swojego zamówienia cena i jakie płytki i czy je już masz (oczywiście jeśli to nie tajemnica ) Pozdrawiam Jurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) to nie tajemnica, wysłałem do nich zapytanie o wykonanie płytki o wymiarach 7x5,5cm. oto projekt: https://code.google.com/p/phduino/ Dostałem propozycję 30zł +7zł przesyłki - jedna płytka lub w tej samej cenie 3 płytki. jest to płytka jednostronna pokryta kalafonią. można zamówić inne usługi tylko należy pamiętać że przy małej produkcji to się nie opłaca. np podpisanie elementów to koszt początkowy, strzelam 20zł bo należy rozrobić farbę, to oznacza że gdy masz mała płytkę tak jak ja, to się to nie opłaca. najlepiej chyba zadzwonić do nich i pogadać. Płytka doszła do mnie po ok tygodniu od zapłaty. płytka wygląda tak: dodam tylko że wysłałem zapytanie do gościa z allegra, on mi wycenił 2 płytki za 37zł. nie napiszę polecam bo się nie znam, jestem zadowolony, myślę że jest ok, oceńcie sami. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez qni (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deteo01 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Hej może ktoś odsprzedał by klucz do sterownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2019 Projekt umarł?? Autor zagląda czasem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2019 18 minut temu, Sawiksaw napisał: Projekt umarł?? Autor zagląda czasem?? Co jeszcze o matko! Wątek z 2012 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach