Włodzimierz Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 Ktoś coś wie na temat nowego sklepu eRybka w Warszawie przy ul. Witosa w Panoramie? Jest reklama w nowym "Koralu". Warto odwiedzić? Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 O proszę a to jest eRybka z "tych" eRybek??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Byłem w erybce nie wypowiadam się na temat roślin i ryb Rośliny ???? Co Ty chcesz oceniać? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez mirekaju (wyświetl historię edycji) Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemon Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 każdy sklep ma swoje plusy i minusy. W każdym można coś dobrego kupić erybka - ma dobre ceny, po dostawie często fajne korale, dużo ryb (mi wszystkie przeżyły) korale - ładne korale, szczególnie wybarwione SPSy, ale chromiski mi padły w ilości 70% acropora - wiedza i brak nachalnego wciskania towaru AM - w nowym nie byłem ale korale mieli w starym jakieś strasznie szare i smutne, ale ryby ok. znając Sylwię i Michała z reefmanii mogę założyć że będą mieć na stanie piękne korala I tak w zależności czego się szuka można korzystać z różnych sklepów, bo każdy ma coś fajnego do zaproponowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 O proszę a to jest eRybka z "tych" eRybek??? Tak z tych eRybek, dlatego pytam, czy ktoś coś wie. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) chodza ploty ze tam ma byc nowa siedziba zamiast marek w erybce bralem troche zycia i skale, jednak - nawet po dostawie - jak widze w co 3-4 zbiorniku trupa to niechetnie podchodze do tematu, a na dodatek ostatnio po dostawie zbiorniki z spsami byly calkowiecie puste Edytowane 4 Grudnia 2012 przez pawcio1980 (wyświetl historię edycji) Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 Postaram się w takim razie ich zwizytować w tym tygodniu i opisać wrażenia z kontroli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2012 (edytowane) chodza ploty ze tam ma byc nowa siedziba zamiast marek Ciekawe jak to wpłynie na ceny bo wynajem baraku w Markach a lokalu w Panoramie to nie to samo. A swoją drogą na stronie ciągle mają adres w Markach i nic o Panoramie. To nie Prima Aprilis czasem? P. Edytowane 5 Grudnia 2012 przez piotr7 (wyświetl historię edycji) Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2012 (edytowane) A moze najprosciej bedzie zapytac lub napisac do Tomka, zeby rozwial watpliwosci W koncu na forum zaglada. Watpie ze beda sie przenosic. Jezeli mialaby to byc erybka z tej erybki to najszybciej obstawialbym ,ze bedzie to sklep dla tych co nie moga, nie chca jezdzic do Marek. W Markach zawsze mogliby zrobic hurtownie, a sklep bylby detaliczny Ale to tylko moja teoria spiskowa Edytowane 5 Grudnia 2012 przez dzym (wyświetl historię edycji) Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszerybka Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2012 Witam Reklama w Koralu To prezent Urodzinowy Moich rodziców, i tzw Kopniak mobilizujący aby szybciej wykończyć Lokal. Salon w Panoramie ma być taką moją małą odskocznią od rzeczywistości, miejscem gdzie na spokojnie można robić to co się Lubi. eRybka w Markach ma być miejscem Magazynowo-Logistyczno-Kwarantannowym + Obsługa Hurt - detal Co do Jakosci ryb itp przyznaje sie kiedyś bylo różnie a wszystko przez dlugosc transportu i taniego dostawce, teraz nasz główny dostawca jest o 30% droższy lecz zapewnia mega wybór oraz Jakość przez Duże J Spsy w Markach są w Trakcie "remontu" było parę sytuacji które zmusiły mnie do zamkniecie tematu SPSy w Markach lecz teraz zaczynamy od Nowa z Nowym sprzętem inną filtracją i zapałem Jeszcze wczoraj zmienila sie mała koncepcja salonu w Panoramie wiec otwarcie na początku Nowego Roku Na pewno o Tym . Pozdrawiam Tomek Cytuj Profil na FB https://www.facebook.com/pages/Tysiąc-Wysp/192786490884040# Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fox Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2012 Trochę offtopic, ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin w takim razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Mi powiedziano osobiście że; eRybka ma być w panoramie. A najkonkretniejszy sklep to ACROPORA. Jak coś chcesz, to ci załatwią. I nie ściemniają, (improwizują) jak nie wiedzą. Z resztą, czego mogą nie wiedzieć. Ten sklep jest chyba starszy niż metro przy którym się znajduje. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Mi powiedziano osobiście że; eRybka ma być w panoramie. A najkonkretniejszy sklep to ACROPORA. Jak coś chcesz, to ci załatwią. I nie ściemniają, (improwizują) jak nie wiedzą. Z resztą, czego mogą nie wiedzieć. Ten sklep jest chyba starszy niż metro przy którym się znajduje. Mylisz się kolego to nie jest wcale taki stary sklep a do metra mu daleko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Mylisz się kolego to nie jest wcale taki stary sklep a do metra mu daleko... Eeee.. ze 30m od metra służew.( żarcik) Pamietam jeszcze ANNA ZOO w galerji mokotów. Nie wiem tylko co sie z tym stało? -Dziwią mnie troche tytuł "sklep zoologiczny" jak tak naprawdę to jest, spożywczak dla zwierzątek. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Był ktoś w Reefmanii na Lazurowej? Już otwarte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Ja byłem i naprawdę polecam , obsługa na medal , tak już otwarte . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 3 Lutego 2013 Również byłem, polecam oprócz dobrego asortymentu miła i fachowa obsługa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zanculus Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witam, ma może ktoś jakieś informacje na temat akwarium farm, czy istnieją jezeli tak to jaki aktualny adres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koma Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Nie ma co nastawiać się na jeden sklep w Wawie. Ja patrzę co najtaniej jest w którym sklepie:D Mam zestawienie na swój użytek, ale jak pokaże zaraz będzie nieaktualne. Nawet acropora, która generalnie jest droga, ma kilka rzeczy taniej. Różnice są znaczne nawet 50 %. A sprzęt jak mogę to kupuję w zwykłych akwarystycznych jak clarias i zwykle lepiej na tym wychodzę. Ot przykłady z miasta: 1)Trzeba uważać by się nie naciąć, artemie można kupić i za 3.18, i za 20 zl może i inną ale czy 6 razy lepszą? 2)Pompę new jet 1200 i za 98 i za 119 i za 139, w końcu odkupiłem "kupioną dwa tygodnie temu" za 79. 3)Kiedyś chciałem Aqua medic blenny i z Niemiec wychodził 1600-1700 z wysyłką i kosztami przelewu a w Warszawie.....2000. 4) aqual nano reef 30l i za 240, i za 330 Ryby kupuję najtaniej jak się da, za pterapogony nie płaciłem więcej jak 50 zl od łebka, kupuję z założeniem, że nic aż tak cennego z ryb nie mam i optymizmem, że będzie dobrze. W sumie zdechła mi tylko rybka, za którą zapłaciłem najwięcej. Edytowane 28 Lutego 2013 przez koma (wyświetl historię edycji) Cytuj Nano reef -homar only + reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 I słusznie, trzeba popierac zdrową konkurencję, a także brać pod uwagę, że ceny w internecie nie zawsze są równe tym w realu. Miałem taki przypadek w Aqua Medic: "nie nie ta cena to tylko przy zakupach przez internet" - dopiero po pytaniu czy mam dokonać zakupu przez komórkę dostałem cenę internetową. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 aquarium farm juz nie istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Koleś z aquarium farm sprzedaje wędki w hali wola ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ramus 590l Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Sklep aquariumfarm już nie istnieje ale w pobliżu na ul Narwik 12 jest już nowy sklep stacjonarny Sylwii i Michała czyli Reefmania kto był w Acropora i był zadowolony z fachowej wiedzy i obsługi to równie dobrze poczuje tak samo w REEFMANIA mają doświadczenie i nie spotkałem się z odmową by fachowo jak dla laika wytłumaczyć jakiś problem od podszewki po drugie poświęcają wystarczająco dużo czasu klientowi i nie mam pośpiech a do tego godziny otwarcia. super .rybek może mają na razie mało ale korale zdrowe z hodowli i nie tylko . atmosfera domowa zapraszam. a i ceny niższe od e-rybki a jak się postaracie to i rabaciki stałe polecam . poniedziałek - czwartek 16:00-21:00 piątek - niedziela 12:00-21:00 * Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Wniosek po przeczytaniu w/w postów nasuwa się jeden. Akwarystyka morska to też biznes na którym ludzie chcą zarabiać Posty w stylu, który sklep polecacie z założenia wiadomym jest, że będzie naszpikowany minami. Na pytanie który sklep polecacie nie odpowiadam. Na pytanie czy polecasz sklep taki a taki, jeżeli mam doświadczenia wypowiadam się. Jeżeli faktycznie się znasz, jedź oceń sam towar, który chcesz kupić. Jeżeli jesteś świerzy nie lataj jak pies po wszystkich, znajdź jedną osobę prowadzącą przejmij jej system doświadczenia, a jak sam nabierzesz zweryfikuj i zmodyfikuj. Prośba do moderatorów forum. Aby zminimalizować ukrytą reklamę i wojnę pomiędzy sklepami, usuwajcie posty w tym stylu, który najlepszy. Mniej ryzykowny jest czy polecacie i dlaczego, jakie wasze doświadczenia z.... pozdr ja polecam wszystkie sklepy, a który dla ciebie kontkretnie to zależy czego poszukujesz i oczekujesz: cena, doświadczenie itd z zakupem ryb jest jak z usługami - jak chcesz dobrze , tanio i bierzesz usługę przy drodze,to za konsekwencje i następstwa obwiniaj tylko siebie pozdr Edytowane 4 Marca 2013 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Gaber wróć proszę do pierwszego postu w tym temacie przeczytaj go i zastanów się czy Twoje wywody mają jakiś sens? Mam wrażenie że klepiesz w klawiaturę tylko po to żeby klepać. A temat jest na forum dłużej niż Ty i nie ma powodu zeby go usuwać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach