nanoreef Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 tak jak powyżej,ja nie wiem jaki a zastanawiam się nad większym akwarium Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 A co będziesz chciał w tym akwarium trzymać? Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 2 błazenki,pokolca białobrodego,może żaglówkę żółtą(ale bardzo,bardzo może) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 a i tak w ogóle to ile kosztuje Cię twoje akwa miesięcznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 pokolca białobrodego zdecydowanie nie ten litraż, poza tym to nie ryba dla początkującego. Koszta możesz przyjąć 0,5-1 zł/l pojemności (bezpieczniej tą drugą wartość). Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 Zgadzam się z kapuhym całkowicie. O białobrodym w takim litrażu zapomnij, nie wiem co to żółta żaglówka, ale jeżeli chodzi o żółtka, czyli Z. flavescens, to mały egzemplarz da radę. W moim pytaniu chodziło mi raczej o obsadę koralową. Jeżeli przy takiej niewielkiej obsadzie rybnej, czyli np. 2 błazny i żółtek będziesz chciał trzymać korale miękkie, to moim zdaniem AM Turboflotor Blue 1000 spokojnie da radę. Jeżeli mierzysz wyżej, czyli LPS/SPS, to lepiej kupić coś bardziej wydajnego. Odnośnie kosztów, to żeby utrzymać akwa na dobrym poziomie, żeby nie brakowało preparatów/testów/dobrego żarcia, to 150 - 200 zł trzeba liczyć na taki litraż. Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 ej dlaczego nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 Co dlaczego nie? Hę?? Może jaśniej? Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 ej dlaczego nie Bo ci zdechnie wystarczający powód? To bardzo trudna ryba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 Choćby dlatego: http://pl.reeflex.net/tiere/542_Acanthurus_leucosternon.htm Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Belzebub Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Witam, Mam pytanie czy na reeflex dane podane co do wielkości zbiornika to dane wymaganego zbiornika dla danego gatunku czy dane zbiornika z jakiego pochodzi dane zdjęcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Dane w jakim powinien pływać zwierz. Choć czasami trochę przesadzone - ale tylko troszeczkę. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 ~1200 litrów proszę was bez przesady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Ale oczywiście zgadzam się z wami ,chodzi tu przecież o dobro zwierzaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michall1916 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 ale 200L proszę cię bez sadyzmu, nawet nie zdąży się rozpędzić Cytuj 160l+40l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 no to będą zebrosoma i błazenki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 ok nawróciłem się ,a czy moglibyście mi pomóc w dobieraniu sprzętu do akwarium ~200 L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 hahahahha:) Jest dział dla takich jak Ty Najpierw poczytaj ten dział a potem dokładne pytania zadawaj jak już będziesz wiedział co gdzie i jak. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Nie miałem na celu Cię urazić ale uchronić przed minusami userów Temat zacząłeś od odpieniacza do 200l a wyszło przy okazji, że jeszcze troche mało wiesz o akwarium morskim (przynajmniej o życiu w baniaku) Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 A ja polecę Ci schurana 120 Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestiakol Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 deltec mce 600:) i parka błaznów i zebrasoma na 3 miesiące bo Ci się zamęczy http://pl.reeflex.net/ wymagania dla zwierząt ciekawa strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) wiecie bo tak wogóle ja mam 14 lat i mam ograniczony budżet,dlatego chciałbym zrobić to w miarę tanio ,ale dobrze Edytowane 29 Czerwca 2012 przez nanoreef (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 a i ja się tak szybko nie urażam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 :harhar: :harhar: :harhar: :harhar: :harhar: : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach