kubek_77 Zgłoś Napisano 28 Września 2012 @śledzik mi się najbardziej ten SPS z drugiego foto podoba, ten tłuścioch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 28 Września 2012 ano :-) karmie 2 kostki dziennie ale nie wiem co on wpieprza i gdzie to znajduje :-) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Września 2012 Mi też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 28 Września 2012 to tradycyjnie się przypomnę No więc doszliśmy do tego że nie prowadziłes szczepkarium, więc skąd wiesz że jest jakaś różnica? Hehe tu Cię mam bratku Sebastaian a ty rafkę - Hehe tu Cię mam bratku Sebastian nie obraź się mi się to nie podoba Taki wygląd baniaka Załóż w końcu normalną solniczkę Mnie to by żonka zabiła za taki wygląd baniaka Ale kolorki ładne Pozdrawiam AnT Ant, dokładnie tak jak napisałeś Pozdrawiam seb daniel p.s fotki fajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur___ Zgłoś Napisano 28 Września 2012 a czy to co robią szczepki moich acr, to można już nazwać polipowaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 28 Września 2012 Ancik no ja Cię proszę http://nano-reef.pl/topic/17759-ustrzelone-z-partyzanta/ Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 28 Września 2012 Panowie jeszcze trochę i się pogryziecie! seb - korale miałeś bajka, widać, że wiesz co lać żeby było dobrze AnT tak samo zbiornik na TOTM'a, dzielcie się wiedzą, a nie argumentami który ma jej więcej Widzę, że grzecznie jeden drugiemu, ale jednak, stara się postawić na swoim Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Ogrzeje kotleta bo nie wiem czy powinienem zachodzic w glowe czy zaakceptowac sytuacje. Przecztalem caly watek duzo zdjec malo odpowiedzi. U mnie polipowanie SPS tylko w nocy za to kilka NP w dzien Poki co jedna logiczna odpowiedz mi do glowy ze w UK naprawde wszysko na odwrot-nawet korale Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 Edytowane 3 Października 2013 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Widzę że nawet polipy na lewą stronę są wywrócone... A tak serio - pytasz o tą konkretną akrę? Jeśli tak - to ona bardzo słabo polipuje w ciągu dnia - w naturze "przebywa" w dosyć mętnej wodzie z dużą ilością pokarmu - dlatego też może jej aktywność w akwariach jest dużo słabsza.. Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 3 Października 2013 (edytowane) mam kilka acropor i wszystkie polipują w dzień jedne słabiej inne dużo lepiej i w nocy polipy wypuszczają na maxa Edytowane 3 Października 2013 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 a co myslec o takiej akrze u mnie ma wywalone wielkie polipy i w dzien i w nocy: teraz ma jeszcze wiecej bo na jakies 3-4 mm tak w dzien jak i w nocy w sumie Cytuj v.1 http://nano-reef.pl/...-salonowa-rafa/ v.2 start 31.08.2013: http://nano-reef.pl/...ps-500l-oceanu/ v3 Start 17.02.2014 na Zeovit, do likwidacji, życie zostanie przeniesione do nowego szkła w wersji 4. http://nano-reef.pl/...-z-zeovit-500l/ v. 4 wystartowane 12.12.2014 130x80 i 50 cm wysokosci zasolone AF Reef Salt, bakterie probiotyczne i azotowego cyklu na start, do tego CaralA, CoralE, Pozywka bakterii probiotycznych. http://nano-reef.pl/...ra-na-powaznie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Ogolnie wszytskie SPS-ki jakie mam tylko w wnocy puchate i wrecz nie do poznania. Moze tez Centropyge Flavissima jest temu winna bo lubi skubnac, w nocy kiedy idzie luulu korale mniej sie stersuja. Patrzac na filmy duzo korali na rafie polipuej w nocy, w akwariach praktyczie caly czas. Ostatnio zrobiono badania zeby w akwarium korale w dzien karmic, ale samo polipowani wydaje mi sie ze jest podyktowane wytrzpaniem wody. Kiedy zooksantele nie maja czym dokarmic korala ten postanawia sie przestawic na pobieranie "mieska" Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 3 Października 2013 "Moze tez Centropyge Flavissima jest temu winna bo lubi skubnac... " No to masz już odpowiedź.. mam kilka acropor i wszystkie polipują w dzień jedne słabiej inne dużo lepiej i w nocy polipy wypuszczają na maxa Ładne kolorki - szczególnie digitaty.. ;-) Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 3 Października 2013 A u mnie też wszystko odrwotnie. Logika nakazuje polipować w nocy, a u mnie wszystkie SPS i LPS polipują w dzień (wyjątek Caulastrea - ta polipuje w nocy, albo jak coś sypnę). SPS w nocy sterczą "gołe" patyki. To @Grzegorzu, wydaje się obalać opinię o wytrzepaniu wody, bo cały czas walczę z wysokim NO3, rzędu 10-50. PO4 mam 0,03 do 0,1, wiem, że stosunek nie ten ale... Czy NO3 było 10 czy 50 polipki na SPS sterczały tylko w dzień (Stylopora, Acropora, Paciliopora, Seriatopora). Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 moje trzy koraliki właściwie cały czas polipują, zdjęcia słabe bo z telefonu. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 5 Października 2013 a jeśli jeszcze zaświeci słońce na baniak to już całe włochate Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 Że tak delikatnie ruszę łopatą i coś wykopie. Chciałem zapytać czy ten gatunek acry tak ma czy jeszcze potrzebuje czasu na aklimatyzację? Polipów u niej to muszę z lupą szukać. Siedzi u mnie od tygodnia i za bardzo nie chce jej sie plipować. Kupiona w sklepie. Z jednego tipa schodzi / schodziła tkanka. Taką kupiłem. Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Ona w ogóle żyje ? Wygląda jakby cała zbielała ... Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Spoko spoko, żyje. To jest żółty kolor. :-) Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartboss Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Dołacze się do tematu.U mnie z plipowaniem zawsze było słabo.PO4-0 No3 0 .Montipory polipuja a acropory bardzo słabo.Przyrosty widać moze za dużo swiecę i nie potrzebują mięska.Karmie Af food H2O Food plankton zielony ,czerwony,cała seria AF.Co radzicie?? Cytuj 160x55x50 600l sump 160l tunze6055 tunze 6025 2xaquel obieg eheim profilux 4x80wt5 2x120w led aquatrend dooser reaktor wapna i cala reszta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach