adam_s Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Mam langustę, karmię ją mrożonymi krewetkami. W ciągu tygodnia, coś jej nie pasowało i przerzuciła się na świeże. Zjadła już jedną krewetkę czyszczącą, a dzisiaj zapolowała na boksującą na moich oczach. Po minucie już ją jadła. Poleciałem po kamerę i co nieco nagrałem, jako dowód zbrodni.... Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
salamander74 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Szkoda zwierzaków. Widać zasmakowała w świeżynce. Ja już po pierwszej bym ją eksmitował. Oby na ryby w nocy polować nie zaczęła. Cytuj 160 litrów (100X40X40), Ok. 12kg skały (start na suchej), 4X39W, Deltec MCE600, 2X Aquael 2600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Corpus delicti ewidentny, trzymam kciuki aby tylko na tych dwóch krewetkach się skończyło Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Dzisiaj langusta wędruje do sump'a. Już ją o parę epizodów podejrzewałem. Praca w Archiwum X trwa. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
salamander74 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Jakby co to znam świetny przepis na langustę Cytuj 160 litrów (100X40X40), Ok. 12kg skały (start na suchej), 4X39W, Deltec MCE600, 2X Aquael 2600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Dzisiaj langusta wędruje do sump'a. Już ją o parę epizodów podejrzewałem. Praca w Archiwum X trwa. no popacz , a ostatnio moja żona zadała mi pytanie : " gdzie moja langusta ? " zbyłem ja milczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Z tego co pamiętam to otrzegaliśmy Cie, że to drapieżnik pierwszego sortu Dla takich killerów warto w sumpie wydzielić komore na obserwacje albo do sumpa podłączyć mały zbiornik. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Z tego co pamiętam to otrzegaliśmy Cie, że to drapieżnik pierwszego sortu Dla takich killerów warto w sumpie wydzielić komore na obserwacje albo do sumpa podłączyć mały zbiornik. mały zbiornik na langustę, która dorasta do 40 cm? Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Z tego co pamiętam to otrzegaliśmy Cie, że to drapieżnik pierwszego sortu Dla takich killerów warto w sumpie wydzielić komore na obserwacje albo do sumpa podłączyć mały zbiornik. Wiem, wiem, do handlarza idzie. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HighLife Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Natury nie oszukasz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Adam. @presidento ma prawo pierwokupu, sam ją rezerwował. Są świadkowie. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Adam. @presidento ma prawo pierwokupu, sam ją rezerwował. Są świadkowie. Wiem, to nie jest prawo pierwokupu, tylko powiedział jak założy baniak do końca roku to ją weźmie. Na razie idzie do sumpa i zobaczymy czy Kazik założy baniak do końca roku ;-) Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Kazik. Zalewaj baniak. Langusta z tęsknoty wpierdziela nie to co potrzeba. Edytowane 30 Października 2012 przez BAU (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Kazik. Zalewaj baniak. Langusta z tęsknoty wpierdziela nie to co potrzeba. pewnie że zalewam , nie oddamy langusty do Manufaktury ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Twoja langusta jadła już krewetkę po 80pln za sztukę. Ktoś na forum jadał takie rarytasy? Gratuluję opanowania i zrobienie filmu (plus się należy) Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 31 Października 2012 Twoja langusta jadła już krewetkę po 80pln za sztukę. Ktoś na forum jadał takie rarytasy? Gratuluję opanowania i zrobienie filmu (plus się należy) SzaryKruku, nerwy nic nie zmienią ja jestem raczej z gatunku "trudno wkurzających się". Jedyne co mi pozostało to uwiecznić ucztę. Prawa natury są nieubłagane. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 31 Października 2012 Dasz radę ją teraz wyłowić? Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 31 Października 2012 Wsadzi Adam jedzonka za 250 zeta (żywego) do pułapki to się langusta skusi. A jak jej wartość wzrośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Plan jest taki: - mam 2 duże siatki - langusta ucieka do tyłu - od frontu trzeba ją przestraszyć jedną siatką, a do drugiej musi się wycofać Plan jest prosty zobaczymy wykonanie może jakiś filmik z łapanki się nakręci :-) Dam znać. Mądry drapieżnik, przeczuwa że nabroiła i się schowała - ani widu, ani słychu. Edytowane 31 Października 2012 przez adam_s (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 31 Października 2012 Musisz wyciągnąć całą skałę, a potem już będzie z górki Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Musisz wyciągnąć całą skałę, a potem już będzie z górki Od razu wyciągać skałę, pod ręką mam akumulatory od UPS'a =8-O Edytowane 11 Listopada 2012 przez adam_s (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 31 Października 2012 To jej pokaż http://dominicana.blox.pl/resource/owocemorza17.jpg Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 Po dziesięciu dniach nie mogę złapać langusty. Skał nie będę wyciągał, bo to nie akwa 50 litrów. Po zjedzeniu dwóch wspomnianych krewetek nastąpiła wylinka. Teraz pancerz ma około 10-12cm długości, natomiast piękne wąsy maja rozpiętość około 50 cm. Langusta chowa się w skale i nie wychodzi, bo wie, że w akwarium jest pułapka z butelki. Chodziła obok i miała ochotę na krewetkę koktailową, ale się nie odwarzyła wejść. Właziły tam tylko ślimaki, ale nie oto chodzi. Poradzcie proszę jak ją wyłowić. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 Głodem zmusisz ją do jakiejś reakcji. Dla niej gary pod prąd. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 26 Listopada 2012 Udało się langusta wylądowała w sump'ie. Pożyczyłem od Romana pułapkę, zagłodziłem przez dwa dni. Jej obżarstwo ją zgubiło, nie mogła się opędzić od smaku krewetki koktailowej. Relacja poniżej, tylko niecałe 4 minuty: Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach