michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Ryby które najbardziej nas urzekają,swoim zachowaniem,Wyglądem,Gracją,Walecznością, za równo morskie jak i słodkowodne jak wszystko to wszystko wędkarze też jak najbardziej mogą się wypowiadać z Morskich na pewno wymienię 1.Zebrasomę Flavescens, gdyż jej Cytrynowy kolor jest świetny, 2.Błazenki również mają swoje ciekawe zachowania, oraz wszystkie z rodziny Ustnikowatych za ich wielokolorowe ubarwienie Słodkowodne na pewno 1.Bojownik nie typowy kształt płetw i wiele barwnych odmian, 2.Skalary za ich trójkątny kształt, 3.Neony Czerwone, z większych Ryb na liście znajdzie się też 1.Lin nie łatwo go podejść często się bawi za nim weźmie, w oczku często pływają w Grupie przy roślinach wodnych ale łatwo je zauważyć gdy woda jest przejrzysta , są też Odmiany typowo ozdobne, urzekająca jest też 2.Wzdręga krwiście czerwone płetwy, oraz 3.Lipień i Pstrąg jeden i drugi poluje na powierzchni wody na opadające owady lub też mniejsze Ryby, 4.Okoń nasz Polski Błazenek z egzotycznych wymienił bym Arapaimę i Pajarę dorastają do imponujących rozmiarów a Pajara również dla nie doświadczonych może zostawić ślad swoich ząbków które są wygięte ku górnej szczęce na ręce bez dobrych rękawiczek nie ma co jej brać do ręki temat ogólny dla wszystkich którzy lubią Ryby za równo w Akwarium jak i w Oczku wodnym czy też po prostu Wędkowanie Edytowane 26 Lutego 2013 przez michalzgierz1989 (wyświetl historię edycji) Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Largane Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Jeśli chodzi o ryby słodkowodne to zgadzam się z bojownikiem, ale na pierwsze miejsce dałbym paletki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Gramma loreto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 w moim baniaku nr.1 Rotkeil nr.2 Severum Red-red Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) nie mam ulubionej ryby więc wymienię te które uwielbiam :lipień,pstrąg potokowy,mandaryn wspaniały,hippocampus zosterae, Doryrhamphus excisus, Chelmon rostratus,babka złota i kolcobrzuch karłowaty i wiele innych o których zapomniałem Edytowane 26 Lutego 2013 przez MayFly (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskonur Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Kazda ryba jest moja ulubiona o ile zostala dobrze usmazona Cytuj 310 litrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Ja wolę te z małą ilością ości-najlepszy swieżo wędzony węgorz:) Poskoczek mułowy, Salarias fasciatus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Wędzony węgorz hmmm, niebo w gębie. Jeśli ktoś powie mi, że nie jest dobry, to ja na to żeby spróbował od kogoś, kto potrafi go przyrządzić... Zdecydowanie - Dyskowce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Świetny jest duch amazoński. Tylko wymaga mega zbiornika. A także strzelczyk oraz motylowiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Dla mnie najlepszy gatunek ryb to filety Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 ahahaha temat z d*py no powalil mnie ze smiechu ...... wyszukane , zadkie , najpiekniejsze blazenek i bojownik no padlem ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peyo79 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Ja lubie sumy, najlepiej duze sumy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Neon czerwony kosztuje 2 zł blee tanizna Edytowane 26 Lutego 2013 przez grzeniu (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 To nie temat o rybach wyszukanych, rzadkich i najpiękniejszych, ale czytanie ze zrozumieniem w dzisiejszych czasach to zanikająca umiejętność. Lepiej potrolować i podleczyć kompleksy Ze słodkimi już dawno nie jestem "na bieżąco" (chociaż duchy robią wrażenie ), w morskich również nie mam faworyta, ale na pewno urzekające są ślizgi - dzięki bardzo fajnemu, czasem wręcz psiemu zachowaniu, i chetonikowate - przepiękna wizytówka rafy. Z większych ryb ciężko o bardziej majestatyczne, a przy tym oryginalne stworzenia niż manty. Z bardziej pospolitych niesamowite są jesiotry, prehistoryczny wygląd jak żywcem wyciągnięty z czasów panowania wielkich gadów. No i są świetne po uwędzeniu Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Przepraszam ale co tu ma cena za znaczenie??? Moj faworyt to mandaryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dorot Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Słodkowodne: barwniaki czerwonobrzuche są inteligentne Morskie: Zebrasoma również inteligentna pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwadrat221 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Słodkowodne zdecydowanie arowana bardzo mądra, żarłoczna i ciekawa ryba. Byłem jej szczęśliwym posiadaczem, ten jej wzrok jak potrafi cie obserwować jak wchodzisz do pokoju. Po prostu zaje....a. Co do morskich to ciekawski i wszędobylski chelmon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Co-2 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 ze slodkich to danio niebianskie, dyskowce i skalary;) szkalarysa najlepsze jak sie im wrzuca gupika i w 4 rozrywaja tego biedaczka z morskich to od zawsze graniki mi sie podobaly ale tak do baniaczka to bialobrody i wszelakie ustniki Cytuj 12litrów- było,28 grudzień 2011- 9 lipca 2012 216+36sump- było, 9 lipca 2012 160litrów- było, 22 lipca 2013-wiosna 2014 23litry- 05.01.2015-01.08.2015 60litrów 01.08.2015-15.06.2016 240litrów + 112sump- 15.06.2016-01.04.2018 360+240 sump- 01.04.2018 98+64 sump-13.12.2018 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 ze slodkich to danio niebianskie, dyskowce i skalary;) szkalarysa najlepsze jak sie im wrzuca gupika i w 4 rozrywaja tego biedaczka z No fakt rzeczywiście najlepsze. Tak samo fajne jak człowiek jedzony przez 200 setki piranii albo rekina. Tylko wśród ludzi są istoty tak mało inteligentne by takie dramaty uważać za fajne i by do nich w sztucznym środowisku akwarium dopuszczać gdy nie jest to do niczego potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Z morskich to generalnie żarłacze, szczególnie troskliwy oraz młoty. Morskie "akwariowe" jakoś dla mnie nie mają charakteru choć piękne są. Ze słodkowodnych to wspomniane arowany i akary pomarańczopłetwe za całokształt. Qlfon mobilnie. Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Na słodko: pielęgnice ramireza Na słono: kometka (szukam samca dla mojej samiczki ;-) Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Moze niezbyt wyszukane: Zebrasoma flavescens - oklepane ale piekne Pseudochromis fridmani... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reggae Shark Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Słodkowodne: Księżniczka z burundi (rewelacyjne zachowania w rodzinie) i Tropheus sp. (zwłaszcza dubois) Słone: za rok będę wiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 ze slodkich to chyba niszczuka krokodyla (indianie z jej lusek robili groty strzal) i jesiotr kanadyjski, z rodzimych gatunkow moim numerem jeden jest silurus glanis (sum europejski - prawdziwy potwor) orasz essox lucius (szczupak pospolity). z morskich: zaglica i merlin. Akwarium slodkie: zdecydowanie wszystkie plaszczki, a w szczegolnosci plaszczka leopolda (na alledrogo.pl znalazlem kiedys sztuke za 4 500 PLN) oraz poskoczki mulowe. Akwarium morskie: skrzydlica to absolutny numer jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Ze słodkowodnych zdecydowanie 1 dyskowce 2 gertrudea 3 skalary Słonowodne jak do tej pory jestem urzeczony 1 mandaryn wspaniały 2 discordipinna griessingeri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach