Skocz do zawartości
Gość radiesteta

Regulamin forum i jego stosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość radiesteta

Moderatorzy z tego forum opanujcie się z tym powoływaniem na regulamin. Chyba mało kto na tym forum rozumie, ze regulaminy są dla ludzi i im mają służyć a nie odwrotnie. Powinny chronić interesy użytkowników forum, porządkować forum a nie utrudniać im życie. Regulaminy trzeba stosować i się do nich stosować ale zachowywać we wszystkim umiar. A tu często jest odwrotnie. Regulamin tego forum to nie Koran, Biblia. Tutejszy regulamin został wymyślony przez ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiesteta- o co Ci dokladnie chodzi? Zeby nie bylo regulaminu? Czy moze, zeby byl, ale nie przestrzegany?

Regulaminy trzeba stosować i się do nich stosować ale zachowywać we wszystkim umiar.

Regulamin jest stosowany wlasnie wtedy, kiedy forumowicze nie zachowuja umiaru.

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

O wiele rzeczy m.in. usuwanie postów tylko z notką ze są niezgodne z regulaminem, bez dokładnego sprecyzowania z którym dokładnie punktem i o co chodzi, o to że dziś zgłosiłem do usunięcia swój własny załozony temat w którym nota bene nie było żadnych wypowiedzi i dostałem od Walker:

Regulamin Forum

19. Administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane na forum przez użytkowników. Użytkownik ma prawo do modyfikowania treści swoich postów przez określony administracyjnie czas, nie ma jednak prawa żądać od administracji usunięcia swoich postów, bowiem decyzja o umieszczeniu ich na forum jest traktowana jako równoznaczna z decyzją przeznaczenia ich do użytku publicznego. Użytkownik wyraża zgodę na publikowanie na forum jego treści. Użytkownik może poprosić o zmoderowanie treści postu lub jego usunięcie, jednak ostateczna decyzja należy do administracji.

I tu miałbym wątpliwości czy ten święty regulamin tego forum na który się tak powołujecie jest zgodny z "regulaminem" trochę wyższego rzędu czyli Ustawą o Ochronie Danych Osobowych i innymi regulacjami prawnymi Rzeczypospolitej Polskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No skoro ten 19 punkt mowi.........ze nie ponosi odpowiedzialnosci dlaczego wywala sie posty lub zamyka niewygodne tematy.

P.S.

Bo jednego punktu nie ma w regulaminie.

Nie mozesz pisac obiektywnie opini na sponsora lub wyciagac na forum trudne sprawa bo sponsor placi wlascicielowi kasiorke za reklame.

A reklama nie moze dzialac przeciwko interesom.

Takie sa zasady mamy w kazdej dziedzinie "polskiej demokracji"

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demokracja demokracją a forum prywatne rządzi się swoim prawem.

Pozdrawiam z fona...

Bartek

5752_5837.png

Moje akwa

Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moderatorzy z tego forum opanujcie się z tym powoływaniem na regulamin. Chyba mało kto na tym forum rozumie, ze regulaminy są dla ludzi i im mają służyć a nie odwrotnie. Powinny chronić interesy użytkowników forum, porządkować forum a nie utrudniać im życie. Regulaminy trzeba stosować i się do nich stosować ale zachowywać we wszystkim umiar. A tu często jest odwrotnie. Regulamin tego forum to nie Koran, Biblia. Tutejszy regulamin został wymyślony przez ludzi.

przeciez nikt za kolnierz Ciebie tu nie trzyma :p jeżeli niepodoba się regulamin forum który zaakceptowałeś podczas zakładania swojego konta to możesz poprosić Rafała o likwidacje.

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Tak - jest zgodny. Jakie masz watpliwosci?

Tak mam. Jak długo są to sprawy małej wagi mogę pewne sprawy ignorować, gdyby wkroczyły w dużej wagi wtedy są odpowiednie metody na ustalenie czy naprawdę jest taki zgodny. Inna sprawa że jak pisał ktoś w temacie o usuwaniu tematów niewygodnych bez użytkowników wasze forum będzie martwe. A ci jak nie tylko ja widzę nie są cenieni przez administrację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Inna sprawa że jak pisał ktoś w temacie o usuwaniu tematów niewygodnych bez użytkowników wasze forum będzie martwe. A ci jak nie tylko ja widzę nie są cenieni przez administrację.

już byli tacy co likwidowali konta chwilowym uniesieniem, a po jakimś czasie powracali :p więc bez paniki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już byli tacy co likwidowali konta chwilowym uniesieniem, a po jakimś czasie powracali :p więc bez paniki :)

[/quotqe]

Lepiej bym tego nie ujął... Hehehe dobre.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ja nie odhaczalem regulaminu to muszę sie stosować czy nie ?

Smyropad

"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz

Nowe 730L

Stare 470L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jednego punktu nie ma w regulaminie.

Nie mozesz pisac obiektywnie opini na sponsora lub wyciagac na forum trudne sprawa bo sponsor placi wlascicielowi kasiorke za reklame.

A reklama nie moze dzialac przeciwko interesom.

Sprawa rozbija się o zupełnie coś innego.

Nikt nie zabrania pisania "niewygodnych postów" ale na wszystko jest odpowiednie miejsce. Jeżeli ktoś ma ochotę pochwalić albo krytykować jakiś sklep znajduje temat o tym sklepie i tam pisze co go boli. Wbrew pozorom konstruktywna krytyka sklepu jest lepszym narzędziem biznesowym dla właściciela niż ciągłe pochwały. Natomiast zakładanie kolejnych podobnych tematów o jednym i tym samym sklepie jest kompletnie bez sensu i utrudnia jedynie innym użytkownikom wyszukania informacji.

Mało tego nawet taki temat jak ten w którym własnie piszemy już istnieje na forum ale kolega który założył nowy nawet nie zadał sobie odrobiny trudu żeby go odszukać i tam kontynuować dyskusję na temat regulaminu - bo po co? Lepiej znów napiąć ze forum jest złe regulamin niezgodny z Konwencją praw człowieka a moderatorzy są do d*py prawda?

Kwestii regulaminu nawet nie komentuje bo sprawa jest prosta

Zarejestrowałem się - zaakceptowałem regulamin - jak mi się nie podoba się to grzecznie dziękuje za miłe tonażowo i kasuje konto - proste nie ma co się rozpisywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[..] są odpowiednie metody na ustalenie czy naprawdę jest taki zgodny.

A kto Ci broni? Wynajmuj prawnikow i sprawdzaj...

Poza tym, czy jak idziesz do kogos w gosci to sprawdzasz czy jego kapcie sa zgodne z Konstytucje RP?

Prosze, pozwolmy temu tematowi umrzec i skupmy sie na naszych akwariach.

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ja nie odhaczalem regulaminu to muszę sie stosować czy nie ?

Smyropad

:p:P No ja tez nie odhaczalem regulaminu bo go nie bylo :p

http://web.archive.org/web/20070322123621/http://www.nano-reef.pl/auth.php?m=register

Po rejestracji będziesz mógł zalogować się w serwisie i tam uzupełnić resztę danych do swojego konta , takich jak: avatar(obrazek w stopce), sygnaturka,numer ICQ,adres strony WWW, miejscowość itp. Uwaga! Rejestrując się w naszym serwisie wyrażasz zgodę na otrzymywanie listów reklamowych z informacjami dot. oferty produktów i zwierząt do akwarystyki morskiej. Listy te będa wysyłane za pomocą PW(prywatnych wiadomości) które będziesz mógł przeczytać w naszym serwisie - nie bedą one wysyłane na Twój adres email!

Tyle wszystkiego bylo :p Pamieta z Was ktos jeszcze ICQ ? :p Hue hue hue ;P

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, akurat takie hocki klocki, z regulaminem i treściami reklamowanymi to nie tylko tutaj. Więc ja wolę tutaj, gdzie jest jasne, że to forum komercyjne i nikt mi nie ściemnia, że nie, a później dostaję spam od sklepu właściciela. Tu przynajmniej nikt mnie chamsko nie oszukuje i nie kradnie cichcem bazy danych mailowych, tylko robi to otwarcie ;-). Gdzieś trzeba się zaczepić, a tu przynajmniej nie ma ściemy i obłudy, wiem na co się piszę.

Pozdrawiam, Marek (z telefonu)

image.jpg

294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najciekawsze jest to, że tego typu temat powraca jak bumerang średnio co pół roku

Tyle razy wałkowany i ciągle to samo... jałowe mielenie :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

Dura lex, sed lex.

Wśród maksym na murze Lorda Naoshigea znajdowała się ta jedna:

"Sprawy o wielkim znaczeniu trzeba traktować lekko".

Mistrz Ittei dodaje: "Sprawy małej wagi powinny być traktowane poważnie".

Edytowane przez nanokaczor (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dura lex, sed lex.

Durex love sex

Konrad cos Ci sie pokrecilo :D

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

To podstawowa zasada prawa rzymskiego - twarde prawo ale prawo.

Prawo nie służy ludziom i ich interesom. Prawo jest i wszyscy bez względu na to czy ich zdaniem jest słuszne czy nie mają go przestrzegać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawo to co innego niz regulamin forum.

Wszyscy wiedza jak jest wiec nie ma co roztrzasac.

Wiosna idzie a ty posules zabawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Durex love sex

Konrad cos Ci sie pokrecilo :D

A mi się ciśnie na usta DURALEX :smiling: pamiętacie ?

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na tym forum już 11 lat i powiem tak , dobrze,że moderatorzy czuwają nad treścią pewnych postów, bo jako naród mamy skłonności do bicia piany. Też czasem żałuję ,że pewne tematy są zamykane a posty usuwane ,ale obiektywnie patrząc ,faktycznie najczęściej w takich dyskusjach górę bierze nasze pieniactwo i z konkretami mają wtedy mało wspólnego a często kończą się wyzwiskami i słowami niecenzuralnymi . Czasem zapominamy ,że to forum prywatne i dzięki takiej cenzurze ludzie .którzy chcą porozmawiać o morszczyźnie zawsze tu znajdą przede wszystkim ciekawe tematy dotyczące naszego hobby , nawet negatywne opinie na temat sklepów i zakupów w nich . W takich tematach lubię konkrety np . przysłali nie to co trzeba , pisz inni dostali też niech piszą ,sklep niech się wypowie , ale ludzie którzy nigdy nie dokonywali zakupów w tym sklepie a wieszają na nim psy ??? Po co? Tak jak wspomniałem to prywatne forum i właściciel ustalił pewne zasady , jeżeli ktoś się z nimi nie zgadza to do widzenia! Wchodzisz do kogoś do domu i ustalasz zasady wg. własnego widzimisie?? Nie może tak być ja z mojej chaty takich ludzi wywalił bym na kopach :D . Kolega mathae czy jakoś tak , robiąc takie eksperymenty zachowuje się jak gnojek nowo poznany(88 postów) ,który przychodzi do mnie na impreze i mówi do moich gości " słuchajcie ale tu jest do d*py ,chodźcie gdzie indziej " Gnojkostwo nic poza tym :( Troche pomyślunku i kultury panowie i panie ;)

Edytowane przez darekkuku (wyświetl historię edycji)

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darku nie zgadzam się z Tobą, jakkolwiek szanuję Twój pogląd. Inwektywy zachowaj dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, akurat takie hocki klocki, z regulaminem i treściami reklamowanymi to nie tylko tutaj. Więc ja wolę tutaj, gdzie jest jasne, że to forum komercyjne i nikt mi nie ściemnia, że nie, a później dostaję spam od sklepu właściciela. Tu przynajmniej nikt mnie chamsko nie oszukuje i nie kradnie cichcem bazy danych mailowych, tylko robi to otwarcie ;-). Gdzieś trzeba się zaczepić, a tu przynajmniej nie ma ściemy i obłudy, wiem na co się piszę.

Ja tam sie zaczepilem na paru zachodnich + pare portali tez zachodnich. Na polskich forach jestem na wszystkich 3 wiodacych ale ciekawych informacji to od dawna na polskich poza paroma wyjatkami nie widzialem :( W kolko jedno i to samo. No ale takie uroki for ;) A co do atmosfery. Tak po prawdzie to w 2007 roku panowala tu bardziej rodzinna atmosfera. To moje wrazenie - bardziej chodzilo o spolecznosc hobbystow a komercja byla w tle. Teraz mam wrazenie ze jest zupelnie inaczej i komercja jest na pierwszym miejscu. Marek - coz wpadki zdarzaja sie kazdemu, grunt zeby wyciagac z nich wnioski. Tamten incydent wiecej sie nie powtorzyl i jak znam osobe to sie nie powtorzy. A od rodzinnej atmosfery mam teraz zloty na ktorych staram sie regularnie bywac :) I jest fun :)

Edytowane przez VDR (wyświetl historię edycji)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od rodzinnej atmosfery mam teraz zloty na ktorych staram sie regularnie bywac :) I jest fun :)

Amen. A przy okazji już po woli się szykujcie na ostatni weekend czerwca ;)

"prace już trwają" i do tego będzie niedługo założony odrębny wątek zlotowy :blushing:

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.