Mario94 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Mam obecnie w moim akwarium (300L + sump 128L) odpieniacz Deltec APF 600. Planuję przesiadkę na większy zbiornik coś około 500-600L + sump. Jak myślicie czy ten odpieniacz da sobie radę? Na stronie erybki jest napisane ,że do zbiorników 750L . Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 To zalezy jak oceniasz swoje doswiadczenie Jeden akwarysta poprowadzi na nim baniak z SPS drugi da miekasy kila rybek i moze miec problemy. Jezeli planujesz obsade gdzie nie bedziesz mial parcia i gonil za zerami na testach to max 500 mozna odpalac. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Grzesio planuję zbiornik bardziej pod ryby niż korale i stąd moje pytanie. Nie chciał bym aby przez słaby odpieniacz parametry skakały. Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Mialem APF600 na najgorszej mozliwej pompie w 200L. Jest to stara sprawdzona konstrukcja dajaca spore mozliwosci przerobek. Na forum pisano sporo o zmianie pompy na zdaje sie Tunze 9420 - odpieniacz dostanie nowe zycie i mysle ze zbiornik 500-600L litrow obsluzy bez wiekszych problemow. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Tester mój APF jest obecnie na pompie Deltec DCS600. Czy na tej pompie da radę? Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Jak będziesz miał za słabą pompę, to chętnych na swój egzemplarz znajdziesz, ale powinna sobie poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Trudno mi powiedziec, nie mailem nigdy tej pompy u siebie. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Mam odpieniacz na tej pompie i ponad 500 litrow raczej nie obsluzy. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flimbooo Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Mam taki odpieniacz na pompie Aquabee (2000l/h) a pojemność akwarium 500l+120l sump i działa bez najmniejszych zarzutów. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez flimbooo (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 W ponad 700 litrach dawał radę bez problemu trzymają parametry w ryzach. Także śmiało do Twojego akwarium będzie się nadawał. Nie pamietam czy nie zmieniły się parametry pomp zasilających(kiedyś chodziły na Aquabee) - ale i tak powinien być u Ciebie z zapasem.. pozdrawiam Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) W ponad 700 litrach dawał radę bez problemu trzymają parametry w ryzach. Także śmiało do Twojego akwarium będzie się nadawał. Nie pamietam czy nie zmieniły się parametry pomp zasilających(kiedyś chodziły na Aquabee) - ale i tak powinien być u Ciebie z zapasem.. pozdrawiam No ale nie chyba z pompą pieniącą dcs 600 ? Edytowane 16 Stycznia 2014 przez hernio (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach