jacekberetłódz Zgłoś Napisano 7 Marca 2015 Sebek mam poprzednią wersje 3 tygodnie temu kupowana można ją zmodernizować ?? Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 7 Marca 2015 film będzie może jutro jak się wyrobię Jacek, będzie możliwość modernizacji, spoko Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matchek Zgłoś Napisano 7 Marca 2015 No to ja też czekam na zestaw do upgradu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 7 Marca 2015 A ja? Ja też chcę upgrade:P Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Przeleciałem cały temat. Czy istotne jest w której komorze jest filtr z biopeletkami AiO ?? Może bardziej precyzyjnie zadam pytanie. Mam sump 3 komorowy .Czy może być w komorze przed odpieniaczem czyli przy spływie? Czy w komorze z odpieniaczem ? Czy może za odpieniaczem tam gdzie jest pompa obiegowa?? Edytowane 11 Marca 2015 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 Ważne żeby wylot z reaktora był w miarę blisko wlotu do pienidla. Komora z pompa powrotu raczej odpada te palety się krusza wiec opilki ladowaly by w akwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matchek Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 A ja nadal nie dowiedziałem się co się dzieje z absorbentem po4 z tych pelletek. Bo u mnie wychwytuje go skarpeta, a co z osobami które nie maja skarpety ? Rozumiem że absorbent zostaje w akwarium lub w sumpie. Czy za jakiś czas absorbent nie zacznie oddawać po4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 W moim przypadku pienidlo go wyciąga. Cześć gdzieś w sumpie się osadzila ale używam ich od początku jak tylko weszły na rynek i jakoś problemu przez to nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 A jak szybko się wam zużywają bo mi ok miesiąca 250 ml wydaję mi się że trochę za dużo Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Za dużo i za szybko. Pewnie za szybko ci się kręcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 U mnie ponad 3 miesiące i może ok. 100g ubyło. Nie więcej. Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) U mnie ponad 3 miesiące i może ok. 100g ubyło. Nie więcej. Sprawdzałem, postanowiłem wyczyścić reaktor , u mnie 3 mc 50 ml -75 ml Edytowane 16 Marca 2015 przez Kwiatek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Dobra to następne pytanie. Czy jest sens stosowania All in One w filtrze przepływowym ? Czy tylko w recylkujacyjnym.....? Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Można i w zwykłym przewaga tego drugiego jest to ze łatwiej jest kontrolowac działanie palet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodziobsz Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 A ja mam takie pytanie: Czy da się zrobić recyrkulacyjny reaktor zasilany z baypasu pompy powrotnej? Czy to raczej jest niemożliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 Raczej nie miało by sensu. Zasilanie reaktora możesz zrobić z pompy powrotu a oddzielna pompa służyła by za recyrkulacyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 A ja mam takie pytanie: Czy da się zrobić recyrkulacyjny reaktor zasilany z baypasu pompy powrotnej? Czy to raczej jest niemożliwe? A jak byś to widział ? Bo ja nie rozumiem, rozumowania ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodziobsz Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 No dlatego pytam może się da obejść jakoś fizykę ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiaj znalazłem taki reaktor do AIO Pellet Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez firefighter1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Ciekawy projekt. Chciałbym zobaczyć jak kręci palletami. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Faktycznie ciekawy pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2015 Owszem ciekawy tylko jest jedno ale nie widzę regulacji na na pompie cyrkulacyjnej. Czy nie za bardzo zakręci peletami a tym samym będą się bardziej ścierać i zużywać ? Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2015 Tu pewnie konieczna jest regulacja mocy pompy, za to jest zapewniona czystość w zbiorniku bo całe "opiłki" siłą wirowania zostają w środku. Obecnie mam sporo drobinek w sumpie ze ścierania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2015 Tu pewnie konieczna jest regulacja mocy pompy, za to jest zapewniona czystość w zbiorniku bo całe "opiłki" siłą wirowania zostają w środku. Obecnie mam sporo drobinek w sumpie ze ścierania. Zasilanie jest prawdopodobnie z góry a odpływ po środku- myślę że drobinek bez dodatkowej filtracji się nie pozbędziesz > Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Do tych pelletek powinni dodawać conajmniej 3 skarpety filtracyjne w komplecie Nie miałem jednej niestety na rewizji, a konstrukcja połączenia zbiornik sump zaskoczyła mnie dziś swoją niedoskonałością. Efekt taki, że kiedy zakręciłem zawór spustowy pod zbiornikiem... i woda poszła przelewem w zbiorniku po kilku sekundach zrobiło się siwo. Kiedy doleciałem 15 metrów dalej do sumpa woda była tak brązowa, że prawie nie było widać odpieniacza. Więc obowiązkowo skarpety filtracyjne, waty czy co kto ma w szafie, jak ktoś nie ma to pończochy obecnej czy przyszłej żony ... bo to co zostaje z rozkładu z pelletek może przyprawić o ból głowy. U mnie rury przed samym sumpem mają trochę pod górę i oczywiście w rewizyjnej nie ma zbyt dużego przepływu więc taki syf się tam nazbierał że kosmos Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez J@cekWro (wyświetl historię edycji) Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach