ibiza Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Czesc . Mam pytanie czy jesli pompa jebao Dc 12000l zostanie skrecona na 6000l/h to jej pobor mocy rowniez spadnie o polowe ? Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Pompa DC 12000 ma regulacje na sterowniku, jeśli chodzi Tobie o zmniejszeniu mocy na sterowniku to oczywiście pobór prądu spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 silniki stałoprądowe (DC) mają to do siebie że moc jest zależna od przyłożonego napięcia - czyli obrotów ... jak skręcisz na sterowniku to będzie pracować na mniejszych obrotach czyli będzie żarło mniej prądu.... w praktyce nie jest to do końca liniowe niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 czyli moc jednak spadnie pytam sie bo mam mozliwosc kupna tej 12000 w cenie 6000 . Martwi mnie tylko pobor mocy Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Tak bezdyskusyjnie pobór prądu przy skręconym sterowniku spadnie, co do ceny to ja mogę Tobie ją sprzedać za 5000 zł ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 5000 troszke drogo Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 No co Ty to taniej o tysiaka w stosunku do ceny którą Ty poodałeś, nic tylko brać (żart) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 ja mam pytanie szukam pompy do 900 w obiegu, myślę o dc 12000 i skręceniu jej np. na 70%, czy wtedy będzie cichsza ? zależy mi na cichej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) mam DC6000 - po zmniejszeniu obrotów jest cichsza ale wchodzi w inną tonację ostatnio zaobserwowałem że fabryczny zasilacz do tych pomp nie jest stabilizowany na wyjściu - tzn napięcie zasilające pompę ściśle zależy od napięcia w sieci. Ostatnio ewidentnie na osiedlu sieć była dociążona i poziom wody w kominie mi spadł znacząco - już chciałem rozbierać i czyścić pompę a tu nagle ZE zrobił przerwę w dostawie - skorygował nastawy na trafo i wszystko wróciło do stanu pierwotnego, a nawet lepiej... PS @kolalysy masz 900l w obiegu i chcesz skręcać DC12k - ja mam 360l i DC6k chodzi mi na 100% na podnoszeniu wychodzi mi że mam ok 3k l/h po odjęciu bypasu na filtry przepływowe Edytowane 15 Lipca 2014 przez krk_258 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 polecano mi ok 7500 do tego obiegu. Najbardziej obawiam się głośności, po mojej ostatniej NJ 3500 z poprzedniego akwa, która chodziła jak traktorek jestem trochę przewrażliwiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 http://coralhouse.pl/Pompy/Pompy-obiegowe/pompa-aqua-nova-fonttana-obiegowa Sądzę że byłbyś zadowolony. Bardzo dobra kultura pracy. Energooszczędna i spokojnie pozwoli zwiększyć cyrkulację. Miałem taką 6500 ale została wyprzedana w Polsce. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Tak przy okazji... Czy wlasciciele pomp z serii DC moga potwierdzić ile uszczelek znajduje się oryginalnie w zestawie? U mnie była jedna. U kolegi tez, ale kolegi sugeruje ze powinny byc dwie. Jest jakis spis zawrtosci pudelka etc? Pozdro Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Cześć o jakie uszczelki chodzi? Jeżeli te do króćców to mam dwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Tak, o te od kroćców. Dzieki Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 12 Września 2014 W pudełku powinny być dwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kareks Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Ja miałem dwie jedna szersza druga trochę węższa to ta od największego króćca. Cytuj 650l w obiegu prowadzone na paletkach plus NoPOx, odpieniacz SKIMZ SM201, obieg Jebao 8000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 12 Września 2014 (edytowane) A napiszcie coś więcej o pompach Aqua Nova? Bezgłośne to to i bezawaryjne ? Edytowane 12 Września 2014 przez nanorafa (wyświetl historię edycji) Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
apper Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2014 Żeby nie tworzyć nowego tematu - seria DC zapamiętuje ustawienia po odcięciu prądu czy startuje na najwyższych obrotach? Jeśli zapamiętuje to na dowolnie długi czas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2014 zapamietuje na dowolny czas Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach