Skocz do zawartości
Iga

pokolce i marchewka

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad roku podaję co jakiś czas swojej bandzie pokolcy drobno utarta marchewkę, co ciekawe ryby szybko rosną, szczególnie naso, który wcześniej jadł i zbytnio nie przybierał na wadze. Pozostała dziewiątka gagatków też ma się niczego sobie. Czy ktoś z Was jeszcze eksperymentuje z jakimiś dziwnymi pokarmami, aby zmienić nudną dietę naszych podopiecznych?

550l+80l sump+2x160l szczepkownia+220l kwarantanna, New Jet 8000, AM Turboflotor5000 2xTunze6205, Pacific Sun Pandora, nad wszystkim czuwa Profilux II Plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje uwielbiają glony nori.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu eksperymentowałem trochę, pokolce zjedzą chyba wszystko, co jest pochodzenia roślinnego :) Ogórek, banan i liście mleczu były na topie, ale nie gardziły inną zieleniną typu natka pietruszki, sałata, gruszki... Co ciekawe, raczej nie przepadały za jabłkiem :)

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewam kotleta :)

Jestem swieżo upieczoną posiadaczką żółtka i zastanawiam się, jak przygotowa takiego banana czy sałatę. opłukac w rodi, pociachac na kawaleczki i chlup do zbiornika? A co, jak inna ryba przypadkiem zje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marchewke gotowana z zupy podaje :)

Szpinak mrozony z marketu i banany.

Algo nori i wszelakiego rodzaju mrozonki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewam kotleta :)

Jestem swieżo upieczoną posiadaczką żółtka i zastanawiam się, jak przygotowa takiego banana czy sałatę. opłukac w rodi, pociachac na kawaleczki i chlup do zbiornika? A co, jak inna ryba przypadkiem zje?

Jak nie bedzie zainteresowana to wypluje, a jak jej bedzie smakowało to połknie :)

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plasterek banana przywiazuje do kamyczka gumka.

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sałatę z tego co wiem to się parzyło przed podaniem rybom. Ale Nori z marketu królują. Nie mam klipsa więc pod czyścik idzie. Scopas pierwszy. Ale chyba kupie albo zrobię paśnik właśnie na glony - fajna sprawa

f5bbb6b31b93a038f9571a95b4ac476eu1061a932.png

http://nano-reef.pl/topic/77629-katowickie-240l-sump-128/

Akwa 120x40x50 + sump 80x40x40, Obieg NJ 3000, Odpieniacz DIY ala Deltec 1455 Aquabee 2000 igła, Światło Hailea 4x54W + nocne, Dolewka AquaTrend, Dozownik Jebao DP4

Nowy zbiornik:

http://nano-reef.pl/forums/topic/87373-projekt-nowego-szkiełka-150x60x60-w-katowicach/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musicie spróbować bułki z pasztetem albo z nutellą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przebojem jest mleczyk, nawet brzydal sie zajada i od czasu do czasu por tak dla zdrowotnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój je glony Caulerpa i banany, a patent z mocowaniem do czyścika zieleniny bardzo mi się podoba skorzystam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja specjalnie dla żółtka kupiłam klips, ale on nawet nie podpływał do niego, wiec algi skubię na małe kawałeczki, mocze razem z innym jedzeniem i wlewam do akwarium. Zółtek nie podpływa wyżej, niz połowa wysokości zbiornika i zjada tylko to, co opadnie na jego wysokośc. Spróbuję mu jakoś tego banana dac skosztowac. Na mlecz trzeba jeszcze troche poczekac, az wyrosnie na trawniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja specjalnie dla żółtka kupiłam klips, ale on nawet nie podpływał do niego, wiec algi skubię na małe kawałeczki, mocze razem z innym jedzeniem i wlewam do akwarium. Zółtek nie podpływa wyżej, niz połowa wysokości zbiornika i zjada tylko to, co opadnie na jego wysokośc. Spróbuję mu jakoś tego banana dac skosztowac. Na mlecz trzeba jeszcze troche poczekac, az wyrosnie na trawniku

Zawieszaj na klipsie do skutku u mnie zanim żółty zajarzył o co chodzi z klipsem minęły z dwa miesiące A teraz jak tylko widzi ze się coś wiesza to w momencie szama

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez opo (wyświetl historię edycji)

400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam się nad czymś takim oczywiście raczej hand made

http://www.coralhouse.pl/innovative-marine-gourmet-grazer-pasnik

f5bbb6b31b93a038f9571a95b4ac476eu1061a932.png

http://nano-reef.pl/topic/77629-katowickie-240l-sump-128/

Akwa 120x40x50 + sump 80x40x40, Obieg NJ 3000, Odpieniacz DIY ala Deltec 1455 Aquabee 2000 igła, Światło Hailea 4x54W + nocne, Dolewka AquaTrend, Dozownik Jebao DP4

Nowy zbiornik:

http://nano-reef.pl/forums/topic/87373-projekt-nowego-szkiełka-150x60x60-w-katowicach/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przykleiłem na kropelkę klips do czyścika i mogę dać gdzie chce, drugi klips wisi na trytytce przy krawędzi akwarium - teraz korzystam tylko z trytyki bo można wyjąć założyć glony bez moczenia rąk a ryby po 3-4 razie się przyzwyczaiły i szamają aż miło

w sumie ze szpinakiem i sałatą spróbuję, choć teraz podaję dwa płaty alg nori na dzień i nie narzekają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny patent z czyscikiem i glonami sprawdze dzis;)

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie więcej napisać z tym bananem jak robicie dokładnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaje na przemian liść mleczu i kawałek sałaty różnego gatunku, taka gotowa krajanka z marketu,myta i gotowa do spożycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.