snocho Report post Posted July 18, 2016 Szef Snochowski http://www.trojmiast...mi-n103604.html Nie wierz we wszystko, co przeczytasz w internecie Quote pzdr Michał Share this post Link to post Share on other sites
traksio Report post Posted July 18, 2016 Bajkowo juz planuję urlop z dzieciakami Bajkowo juz planuję urlop z dzieciakami Quote Share this post Link to post Share on other sites
zako Report post Posted August 5, 2016 Byłem, widziałem, jest moc.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MaciejK Report post Posted August 11, 2016 Opinie na FB niezbyt pochlebne, ale na szczęście dotyczą tylko czasu stania w kolejkach. Miejmy nadzieje że z czasem się rozładuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snocho Report post Posted August 13, 2016 Faktycznie kolejki są bardzo duże. W "szczycie" do kas czeka się nawet 2 godziny. Dlatego najlepiej do aquaparku wejść z rana - od 9 lub wieczorem 19-20 (aquapark jest czynny do 23). Akwarium póki co jest ogólnodostępne i żeby je zobaczyć nie trzeba stać w żadnych kolejkach - poziom 0, po prawej stronie od wejścia do kas. Quote pzdr Michał Share this post Link to post Share on other sites
snocho Report post Posted August 19, 2016 Krótki filmik "o świcie". Działają 4 lampy. Quote pzdr Michał Share this post Link to post Share on other sites
r_33 Report post Posted August 19, 2016 Krótki filmik "o świcie". Działają 4 lampy. A czy udało się jakieś koralowce utrzymać?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
snocho Report post Posted August 19, 2016 A czy udało się jakieś koralowce utrzymać?? Jest trochę grzybowieńców, słoniowe uszy i Montipory talerzowe. Te ostatnie rosną jak szalone. Widać, że akwarium jeszcze dojrzewa. Za jakiś miesiąc będę sadził więcej korali. Największym kłopotem są ustniki, zeżarły większość LPS-ów i miękasów, które dałem na próbę. Quote pzdr Michał Share this post Link to post Share on other sites
RaLe Report post Posted August 19, 2016 Kurcze a ja na urlopie jak byłem to 2 razy robiłem tam podejście i 2 razy jak widziałem kolejki pojechałem dalej :[ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MKu Report post Posted August 19, 2016 Jak widze takie projekty, to mam chec sprzedac mieszkanie i kupic "kawalek marzeń"... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dzym Report post Posted August 19, 2016 To jeszcze 50-100 bialobrodych i bedzie moc Michał a tak powaznie to mysleliscie o jakiejs lawicy pokolcy czy nie? Pytam bo jednak lawic za bardzo nigdzie nie ma w niewoli. Quote Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Share this post Link to post Share on other sites
krzlew Report post Posted August 20, 2016 (edited) Już teraz jest moc . Byłem wczoraj, snocho jesteś mistrz Edited August 20, 2016 by krzlew (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Raffy14 Report post Posted August 20, 2016 To jeszcze 50-100 bialobrodych i bedzie moc Michał a tak powaznie to mysleliscie o jakiejs lawicy pokolcy czy nie? Pytam bo jednak lawic za bardzo nigdzie nie ma w niewoli. Mi się wydaje, że taka ławica zawsze będzie się rozpływać. Mimo wszystko to jednak nadal jest akwarium i niewola, ilość pożywienia jest ograniczona i prędzej czy później ławica by się rozpadła. Z większych stad można np. utrzymać Zebrasomy, ale jednak żółtki będą w innym akwarium. W tym pływa po kilka sztuk desjardinii i veliferum, ale stada nie tworzą A jeśli chodzi o Acanthurusy, to w naturze w dużych stadach migrują raczej na tarło, w akwariach są niezwykle agresywne wobec siebie w obrębie własnego gatunku i jeśli już, to najwyżej można utrzymać dobraną parkę danego gatunku Acanthurusa. Nie pamiętam gdzie, ale czytałem że na wolności para Acanthurus zajmuje terytorium 50-100m2 w zależności od gatunku, i nie dopuszczają do siebie innych pokolców... a takie jak lineatus czy sohal, bywają ataki na nurków... W tym zbiorniku jest ławiczka malutkich hepatusów, póki są małe to trzymają się razem niczym Chromisy, ale podejrzewam że jak osiągną dojrzałość płciową, będą parami pływać Jest też kilka naso, m.in. vlamingii, lopezi, brevirostris, elegans...piknie to wygląda Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deletor Report post Posted August 20, 2016 Projekt mega, niestety w 3City byłem tydzień przed otwarciem Jak by tam były korale i to wszystko falowalo to by był dopiero kosmos. Rób szczepkarium, jeśli korale się przyjmują wsadź za raz dużą ilość ryby chyba wszystkiego nie wyjedzą. Może jakieś ukwiały dały by radę. a dla nas 1m3 wody to już kosmos tu by można było sobie tyle odlać na start i nikt by straty nie zauważył... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
jarlor Report post Posted September 8, 2016 Witam, bylem, widzialem. Mega super. Pzdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
egon24 Report post Posted September 8, 2016 (edited) Byłem z wizytą u Michała, piękny obiekt , dzięki za odprowadzenie, będę systematycznie odwiedzał i obserwował uruchamianie poszczególnych działów wewnątrz obiektu . Edited September 8, 2016 by egon24 (see edit history) Quote http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Share this post Link to post Share on other sites
tommy80 Report post Posted September 19, 2016 Byłem wczoraj i widziałem, że chyba parę ryb doszło i korali? Quote START - 30.06.2016r. zbiornik: 80x60x50h (240l) + sump 70x40x45h (126l) w tym dolewka (30l), LR (11,75kg) + DR (1,20kg) + LS (9,07kg) + LW (230l), sól: Red Sea Salt, światło: ATI Sunpower 8x24W, filtracja: Twistman OB-150-IN + siporax (2l) + Sorbotech carbon LG95, suplementacja: Balling + niezbędne pierwiastki, obieg: Jebao DCT-6000, cyrkulacja: Tunze 6055 ze sterownikiem Tunze 7091 + Tunze 6015, dolewka: Tunze Osmolator Universal 3155.000, obsada: korale miękkie, LPS, SPS, ryby, ślimaki, rozgwiazdy, wężowidło, krewetki Share this post Link to post Share on other sites
sebo8877 Report post Posted September 26, 2016 Byłem wczoraj i widziałem, że chyba parę ryb doszło i korali? Ja też byłem widziałem i pracowałem - statek - tj. cały basen i plaza to nasza robota Pozdrawiam powodzenia i wielkie gratulacje za taki projekt Sebo8877 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PrzemoDH Report post Posted October 3, 2016 Byłem ostatnio w hotelu z aquaparkiemw w Lommel (Belgia) , gdzie można było podziwiać morski świat. http://www.centerparcs.com/gb-en/belgium/fp_VM_holiday-park-de-vossemeren/aqua-mundo/snorkeling Ogólnie wrażenia super, ale jak patrze na to co się dzieje u Ciebie w Redzie to wiem, że to był przedsmak:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
snocho Report post Posted October 10, 2016 Od przełomu czerwca/lipca poza kilkoma babkami nie dopuszczaliśmy nowych ryb i korali. Planuję jeszcze trochę poczekać. Akwarium ładnie dojrzewa, skała i piasek są już czyste. Cały czas, ze względu do obfite karmienie, trwa walka z NO3. Ryby rosną bardzo szybko, są w dobrej kondycji. Krótki filmik z porannych porządków: Quote pzdr Michał Share this post Link to post Share on other sites
kanio10 Report post Posted October 10, 2016 Konkret :-) jeżeli dojdą do tego kolorki z korali to będzie niezła petarda :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Quote Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Share this post Link to post Share on other sites
sebaover Report post Posted October 10, 2016 czas się wybrać do redy:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
enzo Report post Posted October 11, 2016 W najbliższym czasie zdam relacje z pobytu w aquaparku czuje że się nie zawiodę Quote Share this post Link to post Share on other sites
ramus 590l Report post Posted November 10, 2016 Pod koniec sierpnia byłem tam z całą sowią rodziną i kolegi aquapark wymiata atrakcji dla dzieciaków co nie miara siedzieliśmy do 21 i nie mogliśmy ich wyciągnąć do domu , zjeżdżalnie super , tylko jedna trochę straszna ja zjechałem bo jeszcze się łapałem w przedziale wagowym bo mój kolega już nie, może i dobrze dla niego bo odczucia po zjechaniu okropne ,szybkość zjazdu oraz wąska zjeżdżalnia dała się we znaki ,lecisz jak przyklejony do podłoża ,głowa trze i obija się na zakrętach więc trzeba uważać ,nie masz czasu na jakąkolwiek korektę lotu porostu spadasz i lądujesz ,ale może takie było założenie .Akwaria super robią mega wrażenie zapewne nowy odcinek w strefie saun będzie jeszcze lepszy z uwagi na rozkoszujący relaks połączony z widokiem na rybki . Kibicuje całemu projektowi na pewno jeszcze tam wpadnę w przyszłym roku . Pozdrawiam Tomasz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted November 11, 2016 na TVN leciały już reklamy szkoda że takie krótkie Quote Share this post Link to post Share on other sites