luft Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Takashi Amano 天野尚, twórca Akwarystyki Naturalnej, największy autorytet milionów akwarystów na całym świecie, wizjoner i prekursor wielu stylów aranżacji akwarium. Zmarł w wieku 61 lat na skutek skutek zapalenia płuc [*] Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
licek Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Wielka strata dla świata akwarystyki.Sam kiedyś wzorowałem się jego pracami tworząc swoje nano iwagumi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Wielka szkoda. Uwielbiałem jego kanał YT gdzie tworzył swoje giganty. Pokój jego duszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 No odbiła mi się dzisiaj wiadomość smutna na fajsie w nocy. Ogromna szkoda, już nie ma mistrza od kamyczka. Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Myślisz o naturalnej szkole akwarystyki? Mówisz Amano. Smutna wiadomość. Na szczęście dzielił się swoją wizją i nauczył całe pokolenia akwarystów swojego "smaku". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzięki Takashi - tzn kanałowi na Yt - moje akwarium wygrało konkurs:) -gdzie nagrodą była kostka i trochę dodatków i roczna prenumerata jakiegoś czasopisma. Poniekąd dzięki Niemu jestem tutaj na forum Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policmen Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Wielka strata dla całej społeczności akwarystyki i świata. Był to człowiek krzewiący miłość do natury i jej piękna. Długo będziemy czekać na kogoś mogącego go zastąpić. Wyrazy współczucia dla rodziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 kurcze zapalenie pluc... od tego ciaglego moczenia rak pewnie. I ja nie raz szukalem szczeki ogladajac jego aranzacje... [*] Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Ogromna strata dla akwarystyki. Dla mnie jest On a potem długo długo nic. Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez grzeniu (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 [*]Trzeba sie wybrac do lizbony zobaczyc jego ostatnie dzieło.peace! "Creating nature, is the ultimate luxury" -Amano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xionc Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Geniusz w swojej materii . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilson Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Szkoda człowieka on miał dopiero 61 lat !!! Dziwne to wszystko w XXI wieku umiera światowa sława akwarystyki na zapalenie płuc !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Czasem najlepsi specjaliści nie mogą nic pomoc, daleko nie szukać Kulczyk. Najwidoczniej to był ich czas i nic na to nie poradzisz Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 wielka strata, akwaria z pod jego ręki to małe działa sztuki Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reef-Poznan Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Wielka strata. Cytuj www.reef-poznan.pl, mail sklep@reef-poznan.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dantee Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Wielka strata [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Szkoda,to był gość. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2015 tez miałem ten etap w swoim życiu, długo walczyłem o coś na wzór akwarium naturalnego. Wielki smutek i zal człowieka. Cytuj v.1 http://nano-reef.pl/...-salonowa-rafa/ v.2 start 31.08.2013: http://nano-reef.pl/...ps-500l-oceanu/ v3 Start 17.02.2014 na Zeovit, do likwidacji, życie zostanie przeniesione do nowego szkła w wersji 4. http://nano-reef.pl/...-z-zeovit-500l/ v. 4 wystartowane 12.12.2014 130x80 i 50 cm wysokosci zasolone AF Reef Salt, bakterie probiotyczne i azotowego cyklu na start, do tego CaralA, CoralE, Pozywka bakterii probiotycznych. http://nano-reef.pl/...ra-na-powaznie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2015 ... rzeczywiście wielka strata w świecie akwarystyki [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2015 (*) Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach