Nik@ Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Zobacz skocznosc kota poczytaj i wtedy bedziesz wiedzial czy wogole cos masz robic moj jest podlogolazem raz na jakis czas wskoczy wyzej niz pol metra ale to zbyt czesto sie mu nie zdarza Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Mój dachowiec z uszkodzonym w "dziecięcym" wieku biodrem daje radę do 180 cm skoczyć, jeśli ma się czego czepić pazurami. Okno kuchenne, na które kiedys prawie udało mu sie wskoczyc z podwórza (parapet był mokry z deszczu i za sliski dla pazurków) jest może nawet i ciut wyżej, niz 1,8m. Po drzewach łazi jak wiewiórka, przynosi do mieszkania ptaki i jajka ukradzione z gniazd na drzewie, więc nie ma szans ustawić w domu tak wysoko akwarium, żeby kot nie doskoczył. Proponuję grubą szybe nakrywową, żeby nawet jak na nią wejdzie nie pękła. Ja mam taką szybę, niestety przez odpieniacz i kaskadę nie pokrywa ona 100% powierzchni, ale tam, gdzie brakło szyby zasłoniłam dostęp czym sie dało i jak sie dało. Edit: fakt, że szyba szybko się brudzi... ale cos za cos. Przynajmniej mniej woda paruje i łatwiej chyba utrzymac temperaturę wody. Poza tym mniej kurzu i sierści kociej opadnie do wody, bo zatrzyma sie na szybie. I myslę, że sama korona nawet bez kota to i tak za mało, jesli ma sie skoczne rybki. Edytowane 13 Listopada 2015 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Moja kotka olewa akwarium . Często śpi obok akwarium i czasem podniesie łeb i popatrzy "zadżumionymi" oczami w jego kierunku. Jak trafiła do nas, to w pierwszym tygodniu zaczaiła się na żółtka. Wzięła rozpęd przez całą kanapę i skoczyła całym impetem... łbem uderzyła o szybę i zjechała po szafce Od tamtej pory mam święty spokój A jest już z nami ponad rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Mój dachowiec z uszkodzonym w "dziecięcym" wieku biodrem daje radę do 180 cm skoczyć, jeśli ma się czego czepić pazurami. Okno kuchenne, na które kiedys prawie udało mu sie wskoczyc z podwórza (parapet był mokry z deszczu i za sliski dla pazurków) jest może nawet i ciut wyżej, niz 1,8m. Po drzewach łazi jak wiewiórka, przynosi do mieszkania ptaki i jajka ukradzione z gniazd na drzewie, więc nie ma szans ustawić w domu tak wysoko akwarium, żeby kot nie doskoczył. Proponuję grubą szybe nakrywową, żeby nawet jak na nią wejdzie nie pękła. Ja mam taką szybę, niestety przez odpieniacz i kaskadę nie pokrywa ona 100% powierzchni, ale tam, gdzie brakło szyby zasłoniłam dostęp czym sie dało i jak sie dało. Edit: fakt, że szyba szybko się brudzi... ale cos za cos. Przynajmniej mniej woda paruje i łatwiej chyba utrzymac temperaturę wody. Poza tym mniej kurzu i sierści kociej opadnie do wody, bo zatrzyma sie na szybie. I myslę, że sama korona nawet bez kota to i tak za mało, jesli ma sie skoczne rybki. moj kot jest okreslany jako podlogolaz i to prawda zdarza mu sie skoczyc wyzej ale nigdy nie widzialem zeby skoczyl z podlogi do parapetu Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 tadzik twój kot jest tak upasiony że brzucha nie może od ziemi oderwać to jak ma bidok skakać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Nie jest upasiony tylko jest bardzo duzy gdyby to byl samiec to bylby mega duzy Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Mam dwa koty i nawet szans nie mają wskoczyć bo akwarium dość wysoko na szafce, a obok akwarium zero mebli :DJedyne co mogą to nura ale raczej ogladają tylko z dalaaa rybki Edytowane 13 Listopada 2015 przez Artur Tokajuk (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Widać różnie to bywa... nasz nowy lokator to będzie (młody) rosyjski niebieski Piekne bestie:). baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slaw Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Moja kotka rosyjska, za kociaka, była jak najbardziej zainteresowana. Jak szkło było bez pokrywy to chętnie moczyła łapki w środku. A jak była pokrywa to potrafiła na akwarium spać. Po roku już się jej znudziło. Teraz sypia na laptopie .... Cytuj 150x60x65 + SUMP, 8x54W T5, WhiteSkim 250, DCT12000, Gyre XF250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blizzard2009 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 heh, też mam ruska moj dał się nauczyć co wolno, a czego nie, więc chyba odpuść zakrywanie akwa, ale za to skup się na tym żeby go nauczyć, że ma sie trzymać z daleka (tylko pamietaj ze są inne sposoby od tych proponowanych pare postó wczesniej ) Cytuj POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claudiaaa Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Witaj. Mam kota, oraz akwa otwarte. Jedymi stratami jakie sie zdarzyly to poodrywana listwa ozdobna na szafce pod awarium i niestety dwie babeczki. Jako iz plywają przy dnie kot sie zainteresowal, podskoczyl a one dostaly takiego speeda ze wyskoczyly z akwa. Generalnie jednak nie probuje wskoczyc na. Ale nigdy nie wiadomo co futrzakowi strzeli do glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Mój kot jak był młody wyłowił dyskowca z wiadra w czasie kąpieli w metrodinazolu teraz jest spokój bardziej wybredny się zrobił surowego nie je hehe Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 A ja zapytam z innej beczki: Skąd wniosek, że akwarium morskie jest zwykle odkryte? czy to tylko ja mam taką "fobię" żeby ograniczać parowanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 chodzi o podglądanie korali,z perspektywy falujacej powierzchni wody ,a przy oświetleniu ledowym to bajka przynajmniej ja tak uważam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Ja po utracie błazenka, który wyskoczył przez niewielki niezasloniety szybą obszar mam nauczkę, że akwarium ma być w 100% zakryte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziqu Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Witam u mnie w domu oprócz morskich stworów mieszkają jeszcze dwa koty. Starszy od momentu założenia akwarium nie wykazuje absolutnie żadnego zainteresowania, natomiast młody kot od pierwszego dnia przebiega obok akwarium z głową odwróconą w drugą stroną, żeby tylko nie patrzeć w stronę strasznie strasznego świecącego sześcianu . Cytuj http://photoblog.com/beardreef Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Logar4 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Dzieki za opinie. Czekam na futrzaka i dam znać czy z niego łowca czy raczej widz.... LOGAR4. Cytuj ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ PRG 13.04 - NO3 =3; PO4=0,05; t=~25oC; D=35o; Ca =455; kH=7; Mg=???; Fe=0,00, I=0,00, podmiana ~15% co 14 dni na RS coral pro. Akwa ~400l+Sump ~100l. od 01.01.2013, obieg Red Dragon 3 Speedy 65 Watt / 7,0m³ (w planach dodatkowo Jebao DC6000), cyrkulacja 2x Tunze Turbelle Nanostream 6095 + Tunze Multicontroller 7096, odpieniacz Bubble King DeLux Internal 200, reaktor biopellets DIY na Tunze Silence 1073.020, filtr przepływowy FR 509 z NJ1200 (adsorbent PO4) i DIY z Tunze Silence 1073.008 (węgiel), dolewka Tunze RO Water Controller 8555.000 bezpośrednio z RODI, pompy dozujące GROTECH (11 szt.), chłodzenie Teco TC15 i zestaw DIY wiatraków komp. 10szt. z cz. temp., oświetlenie DIY LED~400W by Tomasz, Lampa UV AM 18W on demand, pełny balling + mikroelemenry RS, ~85 kg LR, ~35kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 chodzi o podglądanie korali,z perspektywy falujacej powierzchni wody ,a przy oświetleniu ledowym to bajka przynajmniej ja tak uważam Z całym szacunkiem dla Kolegi, ale ja mam Ledy i falującą wodę i wilekie g... widzę Dlatego wolę ograniczać jednak parowanie;) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) wnioskuję że...masz w zbiorniku kupę? ja widzę piękne korale bez zniekształcenia szyb, kwestia zafalowania powierzchni Edytowane 19 Listopada 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TransmissionTechnic Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Mam kota i gdyby nie to ze akwarium mam na szafce ktorej gorna plyta zaczyna sie od wysokosci pasa to pewnie wszystkie ryby mialbym sterroryzowane. Tylko wodze jak moj kot obserwuje ruszajace sie stworzenia wewnatrz Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) kupiłem wczoraj dwa zestawy misek dla moich kotów,kociarstwo jednak uparło się na jedzenie z jednej miski wiec jedną odsprzedam miski z limitowanej serii Alessi zakupione w salonie Rosenthal Katowice cena sklepowa miski na zdjęciach 280zł odstąpię 50zł taniej odbiór osobisty,mogę wysłać,idealne na prezent świąteczny http://www.fabrykadesignu.com/miseczka-dla-kota-tigrito-szary.html Edytowane 1 Grudnia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Miski dla kota za 280 PLN? .... :shock: :rofl: :respect: Sorki ostatnio kupiłem też dwie za 12 PLN no ale nie w Rosenthalu... :whistle: Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) oczywiście zjade z ceny, zapraszam miskę dla pieska (z linku) też sprzedam, okazała się stanowczo za mała edyt. miska dla kota sprzedana Edytowane 18 Grudnia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach