Darecki Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Nie wiem czy mają takie strzykawki że by zrobić dopieniacz do 600l .Maciek ja też uwielbiam ten temat jestem jego fanem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Podoba mi się temat Dodam sobie do ulubionych 600L na dwoch kubełkach Cos mi to przypomina Pewien zlot zimowy jak @qba25 wkrecił jednego z zlotowiczów Oj mieliśmy ubaw - tutaj pewnie też nas chyba ktoś wkręca ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Mówiłem ze temat będzie ciekawy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf Hornet Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Ja pkole zaczyna sie nie no zero faktów a tyko głupoty wam w głowie to ok jak co to bendę pisał o głupotach . obejrzeliście czy te mierninik nadają sie. - nie napisaliście jaki byscie tu widzieli sump - nie No dzieki . po ile wy macie lat ? Podoba mi się temat Dodam sobie do ulubionych 600L na dwoch kubełkach Cos mi to przypomina Pewien zlot zimowy jak @qba25 wkrecił jednego z zlotowiczów Oj mieliśmy ubaw - tutaj pewnie też nas chyba ktoś wkręca Zastanawiam sie nad jednym kublem kurna przelewowym . Pasuje ? O dziwo to juz fakt Tym oto linkiem uczczę moje 3 gwiazdki https://www.youtube.com/watch?v=MuTLGLsAzyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 łeb mi pęka i nie czuje że żyje ale musiałem tu zajrzeć, ale doradzał dziś nie będę bo nie mam już siły, no chyba że po czwartej lufie dojdę do siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Tak w skrócie nie ma lampy, nie ma sumpa, nie ma odpieniacza, nie ma skały ani piasku - jest zbiornik z solanką i zero pomysłu co dalej - powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 <p>Ok uzyskałem zasolenie na poziomie 1025 - 1026 na chyb 230 l. co wychhodzi mi iż wsypałem 0.045 kh., soli bt . To teraz tylko ogórców wrzucić do pełna i zagrycha jak znalazl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Napisz na .... ci te mierniki idź do sklepu z morszczyzną lub napisz do kogoś co mieszka koło ciebie i umów się jak nie możesz zrozumieć nic z czytania ,zobacz jak wyglada akwarium morskie z czego się składa i jaki sprzęt potrzebujesz w pierwszej kolejności a nie hanki ci w głowie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Tego wątku na trzeźwo nie da sie czytać Masz racje Darku @Szeryw wysil sie i cos poczytaj - naprawdę Sam dajesz nam powody do takich postów Bo chyba nie wiesz co robisz tak naprawdę Z tą strzykawką to dobiłeś paru tu ludzi Chyba że Nie pamietam gdzie na RC był tema gosc miał zrobione w sumpie zrobione na ruże i pare kostek spietych razem Ale on pisam co i jak i do żeczy i to naprawdę niezle dawało Ale to inny temat ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Kuba za***iscie . zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kajtek77 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 A ja bym te zdjęcia obejrzał Akwarium OW 120x60x60 + Sump 80x50x45h + Dolewka 40 l. / Deltec APF 600 na NJ 800 // Obieg Jebao DCT 8000 // Cyrkulacja 2 x Jebao RW 8 // Lampa Led Lumini glisten 150r2 + 120r1 // Grzałka Jager 250 wat // Sentry ATO // Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Był kiedyś taki program rozrywkowy coś w stylu "Mamy Cię " .. https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Wszedzie trzeba plusów szukac Puki kolega przerobi ogórcy to bedzie tyle wiedzial ze akwa postawi wystrzalowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Kuba akwa jest Edytowane 1 Stycznia 2016 przez AnT (wyświetl historię edycji) ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Dopóki nie zobaczę akwa z wodą to nie uwierzę, że temat jest na serio. A i wtedy nie wiem czy uwierzę hehe w kazdym razie bede śledził. W sumie jakaś rozrywka. mobilnie @AnT To juz widzialem hehe:D Edytowane 1 Stycznia 2016 przez karollo_c (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 machłem cztery na szybko i odrzyłem, to do dzieła szeryf posoliłeś wodę to wpuszczaj te dwa błazny wkladaj tą xenie i niech się buja, do takiej obsady żadne sumpy czy odpieniacze nie są potrzebne że nie wspomnę o wypasionej lampie, pod lampą biurową w zupełności da rede no to na drugą nużkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Ja chce ogorka ..... I gdzie tu kupic zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) łeb mi pęka i nie czuje że żyje ale musiałem tu zajrzeć, ale doradzał dziś nie będę bo nie mam już siły, no chyba że po czwartej lufie dojdę do siebie Raczej nie - po czwartej lufie nadejdzie piata,po piatej - szosta, a dalej...sam wiesz :D:D. Aaaaa i jeszcze jedno - jak sie swiety dziad z broda nie domyslil i slowniczka ortograficznego nie podrzucil,to bujnijcie sie do jakiegos empiku,naprawde to nie sa (panie Pazdzioch) drogie rzeczy . Edytowane 1 Stycznia 2016 przez baszurek (wyświetl historię edycji) "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 He he grunt to wielofuncyjnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Darek spoko Ale co odparowało i ile podmiana % i jak często Tylko wytłumacz dolewanie odparowanej wody Robienie podmianki z ???% na takim akwa bez pienidła itp. Nie mieszamy wody ro+sol w akwa tylko oddzielnie w przeznaczonym pojemniku na podmiany No wiesz,cały ten rytuał 5 minutowy Edytowane 1 Stycznia 2016 przez AnT (wyświetl historię edycji) ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Jakos tego wszystkiego nie ogarniam, jaki jest sens takich dzialan, woda sie kreci a oprocz tego nie ma nic? A gdzie sump, hydraulika, podstawowe testy, jakies zaplecze... Po co solic wode jak nie ma skaly i piachu.... To ja juz sie sklaniam ku wersji ogorkowej ciezej zepsuc a i wylowic z akwa latwiej niz glowe do sloika pakowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanio10 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Ja od pierwszego postu jestem pewien że Kolega wkreca Nas wszystkich a niektórzy lykaja jak świeże pelikany i próbują pomagać :-) Zbiornik 600l a solanki 200l heh dobre :-) Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf Hornet Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Ok no to się zirytowałem delikatnie pisząc To teraz pokaże coś co zbudowałem dla was . Ale najpierw . Wasze wypowiedzi skłoniły mnie pierszy raz w życiu do zrobienia sobie awatara mysle że oddaje on chwile które nas łączą . Potem już tak sobie myslac na spokojnie postanowiłem ....... i tu dopiero (cytuję) : " Będzie się działo " Zrobilem sobie w 30 min odpieniacz !!!! Tak bo taka to jest technika że uuuu Zaraz dam zdjęcia wszystkim niedowiarkom . Tak tak odpieinacz . Ale ostrzegam ludzie o słabszych nerwach proszeni są o nie czytanie dalszej cześci tego tematu .a już w szególności oglądania zdjęć . Robicie to na własną odpowiedzialnoć Co gorsza dla was odpieniacz juz pracuje. A jesli co gorsza zacznie naprawde działac to się jeszcze bardziej zalamnę ...... Za parę minut zobaczycie coś nie bywałego oszałamiającego ..., coś po czym nie zasniecie szybko . Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Szeryf Hornet (wyświetl historię edycji) O dziwo to juz fakt Tym oto linkiem uczczę moje 3 gwiazdki https://www.youtube.com/watch?v=MuTLGLsAzyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 @Szeryf - dawaj , wal na klate Nawet boje sie ale , moge stwierdzic Jesteś Julian Nie miałem racji: ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf Hornet Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Nazwałem go Szeryf 2000 i oaptentuję go . Potem wyprę z rynku wszystkie inne począwszy od buble kinga itp. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Szeryf Hornet (wyświetl historię edycji) O dziwo to juz fakt Tym oto linkiem uczczę moje 3 gwiazdki https://www.youtube.com/watch?v=MuTLGLsAzyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach