endriu0 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2017 U mnie bez szału, ale zawsze coś oko cieszy Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2017 U mnie też niewiele zoaskow. Ale fire and ice mam ładne i załapały się jeszcze dwie małe kolonie innych w tym ultra fluo pomarańczowe No i jeszcze fajna kolonia mi rośnie Blue ChocolateA takie dziś wpadły maluszki Blue Green Smile i Green Hulk (jeśli nie pomieszalam nazw )Uwielbiam zoaski i będę sobie teraz piasek malować nimi Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 Szczepki od Jadwigi? Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 AreyaMasz może lepsze zdjęcie tych ultrafluo pomarańczowych? Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 Szczepki od Jadwigi? Te na plugach tak, od JM.Te ultra fluo spróbuję lustrzanka chwycić bo komórka wysiada jak robię macro Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 Masz ledy czy t5? Jak t5 to spróbuj balans bieli ustawić na 10000k. Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 Nie, ledy. Muszę lustrzankę wyjąć a akurat szafę koncze odnawiać (jestem kobietą wielu talentów [emoji6] ). Jak zdarze to coś strzelę dziś [emoji4] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Dnia 14.01.2017 o 20:40, Areya napisał: Nie, ledy. Muszę lustrzankę wyjąć a akurat szafę koncze odnawiać (jestem kobietą wielu talentów ). Jak zdarze to coś strzelę dziś Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Areya, gdzie te zdjęcia pomarańczowych zoa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Mea culpa. Zapomniałam. Postaram się dziś nadrobićWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Strzały z jabłka ale cos tam widać !Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proked Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2017 Mohawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2017 Dnia 17.01.2017 o 16:25, Areya napisał: Mea culpa. Zapomniałam. Postaram się dziś nadrobić Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Przypominam o zdjęciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2017 Są, ale lipne bo zgubiłam ładowarkę do lustrzanki [emoji4] To te z przodu - pomacane więc nieco zafoszyły stoją między szczepkami. Może za artyzm zero ale ładne są dranie [emoji4] w środku czerwone z granatem. Na żywo dużo bardziej świecą... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuNi Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Przepiękne tylko pozazdrościć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Nowe w kolekcji:) Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałAsia Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 A to moje, chociaż mam małe problemy z nimi bo dziś odpadł jeden polip, trochę chyba same zanikają. Za miesiąc mam przesiadkę na większy zbiornik i mam nadzieję że czegoś nie uśmierce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Pierwsze i drugie wyglądają ciekawie, znasz ich nazwy może?Wysłane z Tapatalka Pierwsze i drugie wyglądają ciekawie, znasz ich nazwy może?Czy te zielone należą do grupy "people eater"? Chyba zdjęcia słabo oddają kolory.Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałAsia Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Opisane były tylko te z trzeciego zdjęcia blue hornet, dwa pierwsze zdjęcia były opisane tylko zoanthus sp, te lekko pastelowe różowe wykupiłem ostatnie po 15zł za polip, reszta po 5zł za polip, kupiłem w JonaFish,, każda szczepka miała przynajmniej jeden polip więcej, chociaż te blue hornet są malutkie i nie bardzo chcą się napompować ale trzymam kciuki bo są super niebieskie z zielonym środkiem. Postaram się zrobić fotkę lustrzanką może ktoś je rozpozna. Mam jeszcze kilka zamówionych ale czekają na odpowiednie warunki antmosferyczne. Zakichane asteriny mi podgryzają polipy, w nocy staram się odłowić jak najwięcej i odklejam je od polipów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Prawdziwy blue hornet ma srebne oczko(Electric Blue Halo)z źółtą obwódką, tylko co druga rzęsą(tentacles) jest zółta. To co ma Jona przypomina "african blue steel". People eater'y mają zawsze fluo zielone mordki, dyski występują w wielu wariantach barwnych. Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 4 Lutego 2017 4xHornet(red, blue, purple, rainbow)Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałAsia Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Dnia Wednesday, January 13, 2016 o 21:57, Mark112 napisał: Macie może jakieś sprawdzone jedzonko dla Zoa. Ja daje do zbiornika kostkę czerwonego planktonu i mrożonki. Ale myślę że to nie wystarczające. Co używacie i co jest sprawdzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 21 Lutego 2017 Karmienie nie jest potrzebne, sprawdzony pokarm to Reef roids. Używałem też Fauny Marin, kiedyś zoasy fajnie reagowały na niego. Jeśli zoaski słabo wyglądają to popracuj nad światłem i przepływem. Z mrożonek możesz spróbować wrotek. Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałAsia Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) wczoraj przyszły nowe szczepki więc się chwalę. Ja dodaje do wody AF Amino Mix, H2Ocean pro+, coral colors B Edytowane 22 Lutego 2017 przez MichałAsia (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach