Roman.P Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Witam wszystkich. Po wczorajszym nieoczekiwanym zamknięciu tematu http://nano-reef.pl/...przechowywania/ chciałbym dowiedzieć się jakie macie doświadczenia i jakie były reakcje sponsorów i sklepów na trudne lub niewygodne pytania zadane w ich wątkach. Jaka była ich wiedza dotycząca treści pytania i sens udzielonej odpowiedzi. Jak uzasadniano ewentualną odmowę przyjęcia reklamacji. Na podstawie waszych wypowiedzi dowiemy się może jaka jest wiedza i kompetencje ludzi którzy zaopatrują nas w sprzęt, chemię czy żywe zwierzęta. Proszę o spokojną rzeczową atmosferę. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Cześć, niestety tak jak widać po zamkniętym temacie "nie pokażemy charakterystyki, bo nie musimy i nie" bywa często. Reakcje z którymi ja się spotkałem - tu na forum - to po prostu omijanie niewygodnych pytań, lub lanie wody. Coś mi się też wydaje że ten temat szybko będzie zamknięty i poleci do kosza Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Cześć, niestety tak jak widać po zamkniętym temacie "nie pokażemy charakterystyki, bo nie musimy i nie" bywa często. Reakcje z którymi ja się spotkałem - tu na forum - to po prostu omijanie niewygodnych pytań, lub lanie wody. Coś mi się też wydaje że ten temat szybko będzie zamknięty i poleci do kosza Po pierwsze - temat nie narusza żadnego punktu regulaminu forum Po drugie - właśnie na temat reakcji potrzebne są konkrety a nie ogólniki jak Ty napisałeś. I w kwestii formalnej to nie jest żadna nagonka ani polowanie na czarownice. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Coś mi się też wydaje że ten temat szybko będzie zamknięty i poleci do kosza Nie oceniam słuszności takiego zamknięcia, ale sponsor forum dostaje kilka dodatkowych klawiszy w swoim wątku i może zamykać i otwierać swoje wątki. To jego prawo, żeby trzymać wątki czyste i pozbawione zbędnych dyskusji. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Proszę o spokojną rzeczową atmosferę. Reakcja na niewygodne pytania najczęściej nie odnosi się do sedna sprawy tzw uniki unikanie konkretów i często narzucanie nowego tematu kiedy stary jeszcze nie dokończony. Czy wypowiedź w innym temacie nie zadowoliła ciebie w 100% ? Edytowane 8 Marca 2016 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Nie oceniam słuszności takiego zamknięcia, ale sponsor forum dostaje kilka dodatkowych klawiszy w swoim wątku i może zamykać i otwierać swoje wątki. To jego prawo, żeby trzymać wątki czyste i pozbawione zbędnych dyskusji. Bartek, sponsor podjął taką decyzję i ja ją uszanowałem (innej opcji nie było, bo to był chwyt z pozycji siły). Szkoda, że do tej pory nie mam odpowiedzi na zadane pytanie. Nie jestem pieniaczem na forum, nie nabijam postów, staram się coś tu wnieść i tyle. PS. Nawet na PW nie dostałem odpowiedzi od sponsora forum. Uważam, że to nie ja strzeliłem sobie w kolano. A do tego te dzisiejsze przepychanki w shoutbox'ie. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Pytanie Adam wydaje mi ciekaw, czekałem co odpowie AF. Niestety potwierdziło się powiedzenie, nie ma głupich pytać, są jedynie głupie odpowiedzi. A szkoda bo dalej jestem ciekaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 9 Marca 2016 Nie sztuka wyprodukować - sztuka sprzedać ...... prawda stara jak świat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach