SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 #319552 Marika :Nie dość, że przygotowana i oczytana to jeszcze ma porządne zaplecze praktyczne Chyba zna 2 forumowych mistrzów z zapleczem, to chciałeś powiedzieć??? Aaaaaaa to dlatego tak Darek się cieszy Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2011 ps. Fajnie ze kobiecych rak przybywa, skoncza seksistowske ulozenia skaly gdzie ciagle dominuja dwie bryly:D i nastana nowe trendy. To forum to chyba raj dla kobiet szukajacych wsparcia. Nie patrzylem w statystyki, ale na jedna morszczynke przypada chyba kilkuset morszczakow Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czepek Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2011 Paweł cos malego pewnie niedługo bedzie startowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witkacy Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Od wielu lat zajmuje się akwarystyką słodkowodną. Ostatni baniak 500l z paletkami zamieniam na rzecz 250l solanki. Jestem w trakcie kompletowania sprzętu i myślę, że niedługo ostatecznie odpalę zbiornik. Pozdrawiam Witek z Krakowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
salamander74 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Witam. Mam na imię Tomasz, mieszkam w Koszalinie. Własnie zamówiłem swój pierwszy morski baniaczek. Pozdrawiam. Cytuj 160 litrów (100X40X40), Ok. 12kg skały (start na suchej), 4X39W, Deltec MCE600, 2X Aquael 2600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandit Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Witam wszystkich użytkowników tego forum. Nazywam się Grzesiek i pewnie w niedługiej przyszłosci zabiorę się za postawienie pierwszego baniaka. Mieszkam obecnie w Uk więc jak ktos z forumowiczy mieszka również na wyspach to zapraszam na pw. Do usłyszenia. Pozdrawiam Cytuj Co się stało się ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Co-2 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Witam !!! Jestem [green]zielony[/green] w akwarystyce morskiej .Jestem z Łodzi . Przeczytałem parę stron w stylu "jak założyć nano akwarium morskie" i trafiłem za którymś razem na Was Na razie się przymierzam do postawienia 63L. i poszukuje inspiracji i środków :/ Pozdowionka ! Cytuj 12litrów- było,28 grudzień 2011- 9 lipca 2012 216+36sump- było, 9 lipca 2012 160litrów- było, 22 lipca 2013-wiosna 2014 23litry- 05.01.2015-01.08.2015 60litrów 01.08.2015-15.06.2016 240litrów + 112sump- 15.06.2016-01.04.2018 360+240 sump- 01.04.2018 98+64 sump-13.12.2018 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Czesc Bandit:waving Grzeskow na forum jak mrowkow. UK tez ps.Milej lektury Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogdan Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2011 Cześć wszystkim. Oglądałem Wasze zdjęcia i tak mnie to wciągnęło, że postanowiłem stworzyć swoją własną rafę, zaczne skromnie bo od 56 litrów tak na początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekD40 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Witam nazywam się Jacek jestem z Warszawy jestem początkującym fanem solniczek mój dorobek to w trakcie uruchamiania nano reef 30l Pozdrawiam wszystkich miłośników akwarystyki morskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrocmarcin Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Witam wszystkich Nazywam się Marcin jestem z Wrocławia. Zaraziłem się bakcylem morszczyzny - zaczynam powoli od małej piko rafki 30l AquaEl. Zaraził mnie sympatyczny sprzedawca w jednym ze sklepów(sklep na literę T) we Wrocławiu. I tak sie zaczęło. pozdrawiaM Cytuj Nano-Reef 30l, FZN-3 ChemiPure Ellite, Seachem Matrix, grys koralowy, włóknina wymiana co 4-5dni. Grzałka Easyheater 25W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inter Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witam , jak narazie to nie wiem o co kamman i dlatego tu jestem .Pozdr Cytuj www.rocki.waw.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inter Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witam , jak narazie to nie wiem o co kamman i dlatego tu jestem .Pozdr Cytuj www.rocki.waw.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrezan Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witam wszystkich! Przez wiele lat bawiłem się w słodką wodę, miałem przygodę m.in. z paletkami, z holendrem, malawi. Teraz naszło mnie na morskie. Chciałbym zacząć od małej rafy (60 - 80 l)aby złapać blusa. Jak mi się spodoba to będziemy się rozwijać. Na początek nie chcę wydawać ileś tysięcy PLN, bo jak się nie zaszczepię to szkoda będzie kasy. W chwili obecnej mam zbiornik BOYU TL-450 i chyba zacznę od niego. Najpierw popracuję trochę nad światłem a później... Cytuj 58 l Boyu, cyrkulacja 1x koralia nano i 1 x koralia 1600, oświetlenie 12 x LED Cree 50/50, 8 kg LR, 4 kg LS, odpieniacz SK-300 w panelu, balling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrezan Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witam wszystkich! Przez wiele lat bawiłem się w słodką wodę, miałem przygodę m.in. z paletkami, z holendrem, malawi. Teraz naszło mnie na morskie. Chciałbym zacząć od małej rafy (60 - 80 l)aby złapać blusa. Jak mi się spodoba to będziemy się rozwijać. Na początek nie chcę wydawać ileś tysięcy PLN, bo jak się nie zaszczepię to szkoda będzie kasy. W chwili obecnej mam zbiornik BOYU TL-450 i chyba zacznę od niego. Najpierw popracuję trochę nad światłem a później... Cytuj 58 l Boyu, cyrkulacja 1x koralia nano i 1 x koralia 1600, oświetlenie 12 x LED Cree 50/50, 8 kg LR, 4 kg LS, odpieniacz SK-300 w panelu, balling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witamy, witamy i zapraszamy do lektury forum :kapelusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witamy, witamy i zapraszamy do lektury forum :kapelusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 #323579 podrezan :, bo jak się nie zaszczepię to szkoda będzie kasy. Witaj! ,chyba żartujesz? Nie można się nie zaszczepić morszczyzną Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 #323579 podrezan :, bo jak się nie zaszczepię to szkoda będzie kasy. Witaj! ,chyba żartujesz? Nie można się nie zaszczepić morszczyzną Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moonalisa Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Witam Wszystkich serdecznie, Mam na imie Michal i jestem z Warszawy. Poniewaz cierpie na nadmiar wolnego czasu chcialbym "zaszczepic" w sobie nowe hobby, ktore mnie pochlonie. Doswiadczenia z akwarystyka nie mam absolutnie zadnego. Postanowilem zaczac od akwarium morskiego, no bo jak juz sie za cos brac to z wysokiego C Pozdrawiam Moonalisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moonalisa Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Witam Wszystkich serdecznie, Mam na imie Michal i jestem z Warszawy. Poniewaz cierpie na nadmiar wolnego czasu chcialbym "zaszczepic" w sobie nowe hobby, ktore mnie pochlonie. Doswiadczenia z akwarystyka nie mam absolutnie zadnego. Postanowilem zaczac od akwarium morskiego, no bo jak juz sie za cos brac to z wysokiego C Pozdrawiam Moonalisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bizon24 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 hej, wystartowałem z 500l akwarium, na razie moczy się ok. 80kg skały i parę robaczków. Jak będzie coś więcej to będę się chwalił . Pozdrawiam Wszsytkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bizon24 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 hej, wystartowałem z 500l akwarium, na razie moczy się ok. 80kg skały i parę robaczków. Jak będzie coś więcej to będę się chwalił . Pozdrawiam Wszsytkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz2912 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Witam ! Mam na imię Mariusz .Rozpocząłem swoją przygodę z "morszczyzną",zacząłem kompletować sprzęt .Czy jest ktoś na forum starszy ode mnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz2912 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Witam ! Mam na imię Mariusz .Rozpocząłem swoją przygodę z "morszczyzną",zacząłem kompletować sprzęt .Czy jest ktoś na forum starszy ode mnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach