45l Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Witajcie...slyszalem , ze Poxilina podobno mozna kleic w akwarium morskim pod woda..czy to prawda??Prosze o rozsadne odpowiedzi...chodzi mi konkretnie o przymocowanie szczepki Caulastrei na skale pod woda..moze znacie jakies sensowne sposoby??przyznam , ze sprawia mi to ogromne problemy...dwa razy probowalem na kropelke zel...ale po jakims czasie odpadala...z gory dziekuje.pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Klej milliput się sprawdzi Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piterpan_tm Zgłoś Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Cięższe szczepki kleiłem grotechem koral fix 5, a lekkie kropelką w żelu. Edytowane 24 Października 2016 przez piterpan_tm (wyświetl historię edycji) Cytuj |140L|MIX TOTAL|5x24W|B A W B B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Milliput najlepszy do tego. Przynajmniej sie nie placi 3x tyle za znaczek "do morskiego" Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2016 tym bardziej że różnią się .. barwnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45l Zgłoś Napisano 24 Października 2016 A jezeli chodzi o poxiline??nie wiem , czy znajde tu gdziekolwiek Millputa , nigdy go nie widzialem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2016 na allegro pełno - w sklepach też poxilinę o ile się nie mylę to żeby stwardniała to trzeba zagotować / wypalić ? no to do pod wody nie bardzo się nada ups - nie poxilina a modelina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45l Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Czyli Poxilina-smialo.Tak;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Października 2016 ps. POXILINA® posiada atest higieniczny PZH HK/W/0595/01/2012. Po uszczelnieniu rury do przesyłania zimnej wody przeznaczonej do spożycia przed ponownym użytkowaniem instalacji należy ją przepłukać wodą słowem .. słabo to widzę w zbiorniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 24 Października 2016 na poxipolu i chyba tez na poxilinie jest napisane ze szkodzi zwierzetom morskim. Jak bym przed wyschnięciem tego raczej nie zanurzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45l Zgłoś Napisano 24 Października 2016 To szukam Milliputa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Ale który milliput? Jest jakaś różnica? Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 24 Października 2016 milliput obojętnie który, standard jest szary, bliższy kolorystycznie klejom do morszczyzny jest terracota. Poxilina odpada, nie twardnieje pod wodą. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 24 Października 2016 milliput terracotta najlepszy i kolorystycznie odpowiedni,miałem biały i jest do bani Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mark112 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Też polecam milliput terracota do klejena szczepek do morskiego. Zużyłem już kilka opakowań i wszystko jest ok. Cytuj Mark 112 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owler Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Wczoraj i dzisiaj zużyłem prawie całego milliputa terracota, super sprawa nawet lepszy od aquascape, no i tańszy. Cytuj 3) Zbiornik 120x80x73h -700L - start 15/05 2020, + sump 130x55x55 - 390L + szczepkarium 100L 2) Rafka 130x55x55L - 390L (z panelem), start 23/10/2016 1) Początek słonego - Akwa 190L start 24.08.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Ja tez kleje miliputem, idealny do klejenia podstawek do skały. Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Engell1 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Ja polecam klej dwuskładnikowy Aqua Medic, wlasnie kleilem skaly ok kilogramowe Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sumka33 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 na poxipolu i chyba tez na poxilinie jest napisane ze szkodzi zwierzetom morskim. Jak bym przed wyschnięciem tego raczej nie zanurzał. Już to pisałem w innym temacie: Uwaga na niektóre kleje epoksydowe... Czytać dokładnie oznaczenia na opakowaniach. W skład utwardzaczy klei epoksydowych wchodzi 2,4,6-tri(dimetyloaminometylo)fenol, który jest toksyczny dla organizmów wodnych i w większych ilościach może nam narobić problemów w naszych szkiełkach. Producent preparatu zgodnie z polskim ustawodawstwem jest zobowiązany do zamieszczania informacji na opakowaniu produktu jeżeli jest on niebezpieczny lub toksyczny dla organizmów wodnych. W związku z tym informacja o niebezpieczeństwie (jeżeli takie się pojawi) będzie na pewno zamieszczona na opakowaniu. Pozdrawiam Cytuj Szkielko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Sygen .. A dlaczego biały milliput jest do bani ?. Używam i wydaje mi się że jest ok. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Października 2016 chodzi o kolor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 25 Października 2016 u mnie szybko porasta wapiennymi, czesto biały jest w dużo lepszych cenach Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Wczoraj i dzisiaj zużyłem prawie całego milliputa terracota, super sprawa nawet lepszy od aquascape, no i tańszy. Jak w litrażu ze stopki, to gratuluję odwagi. Jeśli było dużo małych porcji kleju, miałeś szczęście że baniaka Ci nie wysadziło. Miliput, jak inne tego typu kleje, w czasie manipulacji pod wodą, bądź też jak są zwilżone i potem jeszcze formowane, tworzą w wodzie "mleko". Czytałem na forum że po takim obfitym klejeniu kilka osób straciło obsadę. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Sprawdzone na kilku baniakach. Poszło kilka milliputów na raz i nic się nie stało. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszt0 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Kleilem kilka razy nic złego się nie stało. Podstawki do skały i korale do podstawek. Używanie tego kleje wymaga trochę wprawy Kropelką w żelu też kleiłem, najtrudniej było przykleić pavone do podstawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach