M@ti Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Witam serdecznie. Mój filtr ro jest nie czynny ,więc pojawia się pytanie czy mogę użyć wody demineralizowanej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 zmierz TDS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 silvia, dalej będziesz powielać mity o czymś tam po przecinku M@ti, używam tylko takiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Są tu na forum osoby, które używają takiej wody z marketu i nic złego nie dzieje się w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Z miesiąc temu potrzebowałem czystych baniaków ,wiec kupiłem 5 baniaków po 5l wody demineralizowanej , z ciekawości zmierzyłem TDS-em i okazuje się,że nie taka czysta ta woda jak powinna w wszystkich baniakach wynik pokazywał 003 , Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 TDS TDSowi nie rowny. Moze to 003 pochodzi od kwasu weglowego? A moze nie. Trzeba wyslac na ICP Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 u mnie w Auchanie ma 006 - ale czy ktoś mnie zapewni że przy produkcji nie używano np. miedzianych elementów ? - awaryjnie można ryzykować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek28 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Woda Aqua tech na Orlenie ma 000 i jest sprawdzona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Podczas "naprawy" RO/DI jak najbardziej uzywalbym wode destylowana tym bardziej, ze 5 l kanistry moga sie w przyszlosci przydac. Ale ze wzgledu na pewnosc produktu i wygode, szybko "naprawilbym" wlasna linie produkcyjna Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Z pewnością wymienię wkład w filtrze ,ale nie wiem który mam wymienić?. Filtr używam 8 miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Heja...Nie wiem jakie masz filtry w RO,ale do wymiany 5 mic. i 1 mic. oraz wklad weglowy...W zaleznosci od czystosci wody i zuzycia,wymiania sie srednio co szesc miesiecy... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szybki59 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Membrana co pół roku reszta co trzy miesiące. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) 40 minut temu, szybki59 napisał: Membrana co pół roku reszta co trzy miesiące. Pozdrawiam że co ? membranę wymieniasz co pół roku ? chyba pomyliłeś z płukaniem - bo membrana nawet mocno eksploatowana (24/h) powinna wytrzymać 3-5 lat 58 minut temu, M@ti napisał: Z pewnością wymienię wkład w filtrze ,ale nie wiem który mam wymienić?. Filtr używam 8 miesięcy. prefiltry (czyli to co przed membraną) wymienia się co pół roku, żywicę DEMI - zależy co pokazuje TDS Edytowane 3 Marca 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 moja membrana na 15 miesiecy i po niej mam 001-002 po zywicy 000. robię 60l wody co tydzień mysle ze jeszcze spkojnie pochodzi 2 tyle .pół roku ? w sklepie tak powiedzieli?? prefiltry wymieniam co 3 miesiące 5zł zaden koszt . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Chciałbym poprosić o link do prefiltrów które trzeba wymienić, ponieważ nie wiem który wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Godzinę temu, tedeus63 napisał: moja membrana na 15 miesiecy i po niej mam 001-002 a woda w sieci ile ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Woda okolo 120 dawno nie mierzylem kranowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 dobra woda i dobra membrana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 W tej chwili gdy puszczam ro na początku mam około 20-30 na tds po 2 minutach mam około 1do 2 a po poł godz tds po membranie pokazuje zero jak i po zywicy . zywice wymieniam na razie co miesiac walcze z wirkami . poprzednio wymianiałem co kwartał. A moze tds błednie pokazuje ? mam taki automatyczny dwupunktowy jeden po membranie drugi po RO . ale zeby oba złe? Membrana jak była nowa to praktycznie po kilkunastu sekundach pokazywał zero a na poczatku 4-6-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 1 godzinę temu, M@ti napisał: Chciałbym poprosić o link do prefiltrów które trzeba wymienić, ponieważ nie wiem który wybrać. To musisz napisać, podać link lub zdjęcie do filtra, który posiadasz bo inaczej nikt nie odpowie, bo skąd ma wiedzieć co tam masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@ti Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Zdjęcie filtra i dziękuje Panu ,że jako jedyny się zainteresował. Edytowane 3 Marca 2017 przez M@ti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Wymień wwl2 i wpl2, a pasowało by dołożyć do tego zestawu żywicę jonowymienną. Dokup korpus filtra 10 cali z gniazdami na rurki 6mm, do tego wkład żywicy i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Albo gotowy zestaw z żywicą np. http://erybka.pl/product-pol-420-AquaTic-Demi-Filtr-DI.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Ja mam takie tiko w takim dobrze jak twój i działa dobrze choć martwię się że będzie za mało żywicy.http://erybka.pl/product-pol-11210-Puszka-liniowa.htmlWysłane z galaktyki S6 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach