dari_a Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Hej! Jak szybko napełnia Wam się kubek w Tunze 9004? U mnie w niecałe dwie doby i zastanawiam się jak rozwiązać problem z wyjazdami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Wyłączyć, ja ostatnio 2 tygodnie bylem bez odpieniacza i nic sie zlego nie stało.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Ja opróżniam pojemnik raz na 3-4 dni. Może masz go za bardzo na mokro? Wydaje mi się że można dokupić kubek z przelewem. W górnej części masz rurkę pod wężyk i podłączasz jakąś butelkę. Wszystko ponad poziom przelewu zleci do butelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tihs Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 https://www.tunze.com/DE/en/products/details.html?type=&user_tunzeprod_pi1[prodid]=9004.145 pewnie szybciej będzie kupić kolanko i dziurkę w swoim wywiercić, na wakacje dokładasz wężyk, jak wracasz obracasz ku górze jak mini komin, żeby kolanko wystawało ponad górę kubka Cytuj Blog i Galeria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 8 minut temu, tihs napisał: https://www.tunze.com/DE/en/products/details.html?type=&user_tunzeprod_pi1[prodid]=9004.145 pewnie szybciej będzie kupić kolanko i dziurkę w swoim wywiercić, na wakacje dokładasz wężyk, jak wracasz obracasz ku górze jak mini komin, żeby kolanko wystawało ponad górę kubka eeee super, nie wiedziałem, że Tunze ma to w ofercie :-) myślałem by samodzielnie zrobić rozwiązanie, o którym piszesz...ale mam dwie lewe ręce, pewnie tylko zniszczyłbym kubek ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tihs Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 mam tylko nadzieję, że nie będziesz musiał sciągać ze stanów ^^ Cytuj Blog i Galeria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 jesli uda sie Wam to gdzies kupic to dajcie znac, bo z tego co sie orientowalem w Polsce moze byc problem niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 12 minut temu, tihs napisał: mam tylko nadzieję, że nie będziesz musiał sciągać ze stanów ^^ Jutro będę dzwonił po sklepach, dam znać czy mi ściągną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Mój w około tydzień...ale ustawiony na bardzo sucho, z małą ilością powietrza...Akwarium 100L, raczej świeże (4miesiące)a zrobić przelew naprawdę nie jest ciężko...Ewentualnie na wakacje możesz zdjąć kubek, tylko wtedy solna mgiełka pokryje wnętrze szafki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 12 minut temu, dadario napisał: Mój w około tydzień...ale ustawiony na bardzo sucho, z małą ilością powietrza...Akwarium 100L, raczej świeże (4miesiące)a zrobić przelew naprawdę nie jest ciężko...Ewentualnie na wakacje możesz zdjąć kubek, tylko wtedy solna mgiełka pokryje wnętrze szafki. Ja mam ustawiony na mokro. Skręcać powietrza nie chciałem żeby nie obniżać wydajności odpieniania i reguluję tylko zanurzeniem. Jednak pomimo bardzo małego zanurzenia pieni na mokro i szybko zapełnia kubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 A jak parametry?? Być może możesz pozwolić sobie na obniżenie wydajności i skręcenie powietrza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 3 godziny temu, dadario napisał: A jak parametry?? Być może możesz pozwolić sobie na obniżenie wydajności i skręcenie powietrza... Mogę, ale jakoś się boję ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 ja mam 9001 i po jednym dniu 1/3 czasem połowę, parametry jn przestałem się tym przejmować i zastanawiam się na dziurką i kolankiem na urlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Nie ma czego się bać. Za jeden dzień nie skończą pod sufit. No i nie mówię tu o jakiejś wielkiej zmianie...przykrec o pół obrotu, poczekaj tydzień i zmierz parametry. Jak wszystko będzie ok to znów o pół obrotu i tydzień poczekaj... Tak aż dojdziesz do optymalnego poziomu pomiędzy ilością urobku a poziomem zanieczyszczeń. Pamiętaj tylko że wszystko musi się odbywać przy stabilnym karmieniu i suplementowaniu korali. Nie kombinuj z kilkoma rzeczami jednocześnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 U mnie leci dość sucho i 4-5 dni bez opróżniania daje radę. A na wakacje planuję założyć pompkę perystaltyczną, sterowaną przez Sonoff, która będzie ściągać urobek do butelki - tanio i baz wiercenia, jeśli ktoś nie chce dziurawić sobie kubka... Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2017 Dnia 6/11/2017 o 11:53, dari_a napisał: Jutro będę dzwonił po sklepach, dam znać czy mi ściągną. i jak? udalo sie cos znalezc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 Dnia 11.06.2017 o 11:53, dari_a napisał: Jutro będę dzwonił po sklepach, dam znać czy mi ściągną. Udało zakupić się w Polsce? Czy pojemnik jest niższy od oryginalnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2017 Niestety ciągle z braku czasu nie mogę zabrać się za sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach